Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

15 tipp, hogy felpörgesd, az anyagcseréd

Leggyakoribb hozzám intézett kérdéseitek egyike, hogy hogyan lehetne gyorsítani az anyagcserénket?

A mozgásszegény munka, és életmód, a sok finomított élelmiszer, készétel, kedvezőtlen ételtársítás, mesterséges hormonok, öregedés, lassítja az anyagcserénket, pedig ahhoz, hogy sokáig fiatalok, fittek, egészségesek, legyünk szükségünk van salaktalanításra. 
Az anyagcsere nagymértékben függ hormonrendszerünktől, ami függ egészségi állapotunktól, idegrendszerünktől, annak terheltségétől, és még a táplálkozásunktól is. Tehát megállapíthatjuk, hogy minden mindennel összefügg, és amit tehetünk az az, hogy megtanuljuk a helyes táplálkozás alapjait, a megfelelő stressz kezelést-levezetést, megkeressük a számunkra legmegfelelőbb mozgásformákat, és megpróbáljuk kiiktatni életünkből azokat a tényezőket, amelyek boldogtalanná tesznek.
Vannak emberek, akik gyors égetők, és vannak, akik lassú égetők. Vannak, akik stressz hatására fogynak, de olyanok is, akik ilyenkor sokkal többet esznek, tehát híznak. Télen lelassul az anyagcserénk, nyáron pedig felgyorsul. Sok mindentől függ, és nem vagyunk egyformák.
A növényi étrend segít beállítani a megfelelő anyagcserét, de ez önmagában még nem elég. Mozgás nélkül nem megy. Ha szervezetünket, izmainkat hagyjuk ellustulni, ha dugító, cukros, lisztes, zsíros ételekkel tömjük, előbb utóbb lelassul az anyagcserénk, és szervezetünk a mérgeket, nem kívánatos anyagokat, már nem fogja tudni kiüríteni, így azok salak lerakódásához, elhízáshoz, narancsbőrhöz, szív-, és érrendszeri, emésztőrendszeri, és további hormonális problémákhoz vezetnek.
Én, „eredetileg” lassú égető típus vagyok, és már a negyvenhez közelebb, ami elvileg nem segítené az anyagcserémet, így nekem kell tennem érte. Simán elhíznék, narancsbőrös lennék, vagy beteges, ha nem törődnék azzal mikor mit eszem, mennyit mozgok, hogyan gondolkodom, és milyen tempóban élek, ezért összeszedtem nektek mi az, ami nekem segített lassú égetőből, gyors égetővé válni, azaz alább olyan hasznos tippeket olvashattok, amelyek segíthetnek az anyagcserét gyorsítani, vagy optimalizálni.

1. Hagyd abba a fogamzásgátlók szedését.
2. Fogyassz hormonoktól, nehézfémektől, és vegyi anyagoktól mentes tisztított ( RO vagy desztillált) vizet, télen minimum 1.5 litert, nyáron 2-3 litert.
3. Soha ne fogyókúrázz, mert a jo-jo effektus teljesen tönkreteszi az anyagcserédet, és egyre nehezebb lesz megszabadulni a feleslegtől. A szervezet minden drasztikus kalóriamegvonásnál éhezik, így amikor újra ételhez jut, mindent elraktároz ínséges időkre. Ezért van az, hogy fogyókúra után a legtöbb ember kétszer olyan gyorsan, dupla annyit hízik. 
4. Mindig reggelizz. Összedobni egy turmixot, megenni 2-3 banánt nem idő kérdése, a szervezeted viszont felébred, és beindítja a napod, ezáltal az anyagcserédet is.
5. Reggelente éhgyomorra langyos vizet kortyolgass, és ha teheted, akkor egész nap. Én friss gyömbért reszelek bele, de rakhatsz bele citromot is. 
6. Minden nap mozogj minimum 20 percet! Komolyan mondom! Minden nap! Ne másfél órát, hanem húsz percet! Már 3 hét múlva is látni fogod a különbséget. Érdemes mozgásformákat variálni, és ami nagyon fontos, hogy ne legyen monoton. Egy edzésen belül is, a magas intenzitás, alacsonnyal váltakozzon.
7. Délig csakis nyers, lédús gyümölcsöket (nyersen, vagy turmix formájában), zöldségeket, vagy annak leveit fogyaszd. A szervezet délig kiválaszt, így azt nem dugítani kell, hanem hagyni, megmosakodni. Belülről is szükség van a napi mosdásra. wink hangulatjel
8. Minden étkezésedben legyenek nyers zöldek, salátafélék. Reggel a gyümölcsturmixodba pakolhatod bele, délben az ebéd előtt, ehetsz meg egy nagy tállal, vagy maga az lehet az ebéd, vagy vacsora is, magvakkal, hüvelyesekkel, sült tofuval kiegészítve. A zöldek tele vannak olyan enzimekkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, amelyek szabály szerűen pucolják, vakarják rólad belülről a salakot-zsírt, majd megfelelő folyadékmennyiség fogyasztásával, ki is mossák azokat. 
9. Ha elhagyod az állati eredetű ételeket, meglátod, mennyire megkönnyebbülsz, szervezeted fellélegzik a nehezen emészthető ételektől, és könnyebben kezd üríteni, méregteleníteni. 
10. Étkezz háromszor egy nap, és étkezések közben lehetőleg ne egyél, csak igyál. Így hagysz regeneráló, emésztő, és pihenő időt a gyomrodnak. Hálás lesz érte, és Te is.
11. Hagyd el a finomított cukros, konyhasós, adalékanyagos ételeket, a konzerveket, a zacskós, dobozos cuccokat, a búzalisztet, az étolajat, és egyél többet abból, ami nem a boltból, hanem mondjuk a kertedből, vagy a piacról jön. Kálium kloriddal mérgezett konyhasó helyett, használj tiszta sót (tisztaso.hu).
12. Törődj magaddal. Pihenés igenis mindenkinek jár. Masszázs, szauna, olvasás, és édes semmittevés.
13. Feküdj le időben, és aludj legalább 8 órát, a kevés alvás nem segíti az anyagcserédet.
14. Szabadulj meg attól a negatív gondolati mintától, hogy az anyagcseréd lassú, vagy Te genetikailag ilyen vagy, mert sokszor ezek a minták, hitrendszerek okozzák magát a problémát. Engedd el ezeket, és helyettük gondold azt, hogy mostantól minden tápanyagot
felhasznál a szervezeted, mert tökéletesen, szeretettel és a megfelelő ételekkel táplálod. Mert a megfelelő ételekkel táplálod. Ugye?
15. Szeresd magad, mert másokat is így fogsz tudni. Ha szereted magad, kevesebb lesz az életedben a harag, a bűntudat, kevesebb lesz a stressz és szenvedés, a félelem. Ne feledd! Test és lélek együtt kell, hogy működjön, mert egymástól elválaszthatatlanok!

0 Tovább

Lapos has koktél

Nem fog ki rajtunk a tél, hiszen ilyenkor is van zeller, alma és gyömbér, amivel megállíthatjuk a vizesedést, a haspuffadást, és a további kilók ránk rakódását, ha kipréseljük levüket. Én negyedik hete iszom ezt a juice kombinációt minden este, néha kiegészítem még bébispenóttal, petrezselyemmel, répával, vagy céklával is. A zeller nagyon jó vízhajtó, és narancsbőr takarító is, a gyömbér segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, és energiát ad. Az alma, meg alma. Csodaszer!
Az eredmény, lapos, tónusos has(persze ehhez torna is szükséges!), jobb közérzet, könnyebb és gyorsabb emésztés, kirobbanó energia, és ragyogó bőr. 
Még mindig cukormentesen, és már nem is hiányzik.

Koktél:
 
Préselj ki 3 alma ujjnyi firss tisztított gyömbér, és 5-6 halványító zellerszál levét. Érdemes este, vacsora helyett fogyasztani, így a juice nem terheli meg az emésztőrendszert, mégis táplálja, és tisztítja alvás közben.


Jó étvágyat! 

0 Tovább

10+1 tipp hogyan "éld túl" a telet

Hideg, latyak, szürkeség, fekete ruhák, kevés gyümölcs-zöldség, többrétegű öltözködés, fagy, január, február, megfázás, fakó bőr, zsírpárnák, bezártság...én és a tél, nem vagyunk barátok.
Ezért elhatároztam, hogy azok leszünk, és akárhány nap is van belőle, élvezni fogom minden percét. Csakis rajtunk múlik, hogyan élvezzük az életet, és szerintem elég nagy luxus a boldogtalanság.. Persze szeretnék szandálban, libbenő ruhákban sétálni, simogató, melengető napfényben málnát enni, és napozni, de most nem ennek van itt az ideje.
Tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki inkább a tavasz, nyár, ősz szerelmese, ezért megmutatom, hogy én hogyan teszem boldogabbá a szürke, hideg mindennapokat.

1. Elhatároztam, hogy ezúttal nem leszek beteg sem januárban, sem februárban. Azt vettem észre, hogy ezekben a hónapokban kevésbé a táplálkozásomtól, sokkal inkább a kedélyállapotomtól függ az egészségem. Ha sokat idegeskedek, és nem foglalkozom a stressz levezetésével, többet aggódom, bosszankodom, azonnal beteg leszek. Igaz, tudatos táplálkozásom sokat segít lerövidíteni a betegséggel töltött időt, és a helyzet súlyosságát is enyhíti, mindenesetre, most úgy működöm, hogy minden negatív gondolat helyett, azonnal keresek egy pozitív élményt, vagy egy olyan dolgot, amiért hálás lehetek. Eddig bevált!
2. Én a megelőzés híve vagyok, így most télen fokozottan ügyelek arra, hogy extra, és komplex vitaminokat szedjek a magas zöldség-gyümölcs fogyasztás mellett. A legkiemelkedőbb vírusmegelőző és immunrendszer erősítő módszereim, szereim:
Minimum 2000mg C vitamin/nap, D3 vitamin, B komplex (ez jó az idegekre is, a bőrre, hajra, körömre) probiotikum, langyos víz ivása, gyömbértea ivása, friss reszelt gyömbérrel, minden nap. Fokhagyma és petrezselyem evése.
Ha érzem, hogy kerülget "valami", akkor gyömbértea, 3X1 tk ezüst kolloid, 10 percig a számban tartva, mielőtt lenyelem. Meleg tea, édesgyökérből, akácvirágból, apróbojtorjánból. Tisztított víz, minden mennyiségben. Élő ételek. Én a természetes gyógymódok, a homeopátia, és az öngyógyítás híve vagyok, holisztikus szemlélettel.
3. Sok zene, sok tánc, mulatságos könyvek, filmek, szórakoztató programok, együtt levés a családdal, közös programok, séták, ha süt a nap, mindig kint. Rossz idő esetén uszoda, szauna, vagy otthon a melegben összebújva hálaadás azért, hogy van tető a fejünk felett, és nem fázunk.
4. Sütés, főzés, alkotás! Engem az étel készítés mindig kikapcsol, egyensúlyba hoz, szeretet energiával tölt fel. Szeretem meglepni a családomat finom ételekkel, italokkal, sütikkel (még akkor is, ha én nem eszem belőlük) Haha.
5. Találkozz hetente olyan emberekkel, akiket őszintén szeretsz, és viszont szeretnek. Nevetés velük, eszmecsere, egymás meghallgatása. Csodálatos, és gyógyító olyan emberekkel körülvenni magad, akikkel kölcsönösen adhattok egymásnak. Másokkal meg nem érdemes találkozni, ha nem muszáj.
6. Célok kitűzése, ami lehet egy nyári bombaforma, egy könyv megírása, egy kisebb, vagy egy nagyobb cél tervezgetése, és eléréséért való cselekvés, nap, mint nap. Bár nekem is sokszor van, hogy összecsapnak a fejem felett a hullámok, de van amiből nem engedek. Ilyen a minden napi testmozgás, előre meghatározott terv szerint. A nyári bikini-test, télen készül. Az edzőteremben,vagy otthon,vagy kint a szabadban, és a konyhában. Megfelelő táplálkozás nélkül nem megy, mint ahogy feszes, tónusos tested sem lesz mozgás nélkül.
Fuss, tornázz, jógázz, táncolj, amihez kedved van. Csak mozogj, és légy mozgásban. Minden aktív mozgás endorfint, azaz boldogsághormont termel, ami elűzi a téli depressziót.
7. Használd ki, hogy többet alhatsz. Én ezt, azért szeretem a télben:))
Feküdj le korábban, hiszen a pihenés gyorsítja az anyagcserét, kiegyensúlyozottabbá tesz, így nem leszünk már reggel rosszkedvűek, ha kipihenten ébredünk.
8. Foglalkozz többet magaddal. Régen vágytál már egy önismereti tanfolyamra, kedvenc előadód workshop-jára, vagy mindig is szeretted volna a jógát, meditációt, tantrát, vagy rúdtáncot kipróbálni? Keress olyan csoportokat, akik megértenek, meghallgatnak, befogadnak, és közös célok vezérelnek titeket.
Mikor? Mondjuk, most!
9. Szerelmeskedj sokat azzal, akit szeretsz! Endorfin, mozgás, szép bőr, haj, rugalmas bőr, tónusos izmok, és pulzusszám emelkedés. Lélek emelkedés, egyenlő boldogság.
10. Fogadj örökbe egy édes állatot, akinek szeretetet adhatsz, akitől önzetlenül és feltétel nélkül kaphatsz, aki vár rád ha fáradtan szomorúan hazaérsz, szeret, tanít, mindig jókedvre derít és aki megtanít gondoskodni.
+1: Minden nap ébredés után, nézz bele a tükörbe! Mosolyogj, és adj hálát azért, hogy élsz! Dobog a szíved, lélegzel! Új napra virradt, új lehetőségek, új kihívások...minden nap új élet kezdődhet.
Tél ide, vagy oda!

0 Tovább

11+1 tipp, hogy ne hízz el télen

Még csak ősz van, tehát van mit tennünk a téli hízás ellen. Télen általában minden ember alatt többet nyom a mérleg, hiszen a természet rendje, hogy a hideg időben zsírpárnákat halmozunk fel, amely tavasszal egyszerűen leolvad rólunk. Ideális esetben itt 1-3 kg plusz feleslegről van szó, amely teljesen normális, ez nálam is így történik, évről évre ezért nem kell aggódnunk. Viszont ha ezt használjuk kifogásnak, hogy többet és többet ehessünk, nassoljunk, és legyintünk, hogy nem baj, ha kicsivel több is felcsúszik, könnyen abba hibába eshetünk, hogy mire kivirágoznak a fák, tetemesebb súlyfelesleggel kell szembenéznünk, amelynek nemcsak esztétikai, hanem egészségkárosító hatásai is lehetnek. Hogy ne márciusban kapkodjunk, és szenvedjünk a bikini-alakért, van egy pár egyszerű tippem, a téli extra túlsúly elkerülése érdekében, nálam bevált.

1. Egyél annyit, mint nyáron
2. Jó, ha nem márciustól, hanem októbertől kezdesz a nyári alakért tenni. mozogj minden nap intenzíven 20 percet. Ha nincs időd kimozdulni, tervezd meg az otthoni aktivitást, nekem pl ez minden reggel min 20 perc jóga vagy Pilates, és este lefekvés előtt 10 perc hasizom gyakorlat. Nagyszerű videókat találsz a You Tube-on, pl Fitnessblender
3. A téli korán sötétedős begubódzós időszakban nassolj inkább aszalt gyümölcsöket, vagy magvakat, a chipset, ropit, kekszeket, és a fagyit, hagyd a boltok polcain
4. Főzz otthon sok-sok zöldségből gabonából, vagy ebédelj a Tündérkonyhában
5. Egyél sok céklát, zellert, édesburgonyát, spenótot, kelbimbót, káposzta féléket, mert ezek a zöldségek segítenek megtartani a súlyodat. Ideális ha nyersen eszed, persze sütőben sütve is szuper
6. Egyél még több salátát, nyers gyümölcsöt (alma, körte, szilva)
7. Ebédre egyél annyi szénhidrátot amennyit akarsz, de estére már ne. Ha nem bírsz salátát enni, készíts mindenféle zöldségből fűszeres hasábokat sütőben, és készíts hozzá növényi mártogatóst. Lehet avokádó krém, szójajoghurt mentával, hummus, veganéz, akármi, amit imádsz. Nem kell éhezni...nem szabad éhezni!
8. Tegyél ki egy általad csinos, inspiráló nőt a hűtőre, vagy te is lehetsz a képen, szuper formában.
9. Válts most életmódot, nem kell megvárni a tavaszt. Kezdetben cseréld le a fehér lisztet tönkölyre, vagy a fehér cukrot nádcukorra, vagy bármilyen természetes édesítőre.
10. Légy VEGÁN, mert jobb neked is, az állatoknak és a földnek is, mellesleg évszaktól függően segít elérned az ideális testsúlyt. Ha nem hiszel benne, próbáld ki, a másik oldalt már ismered.
+1. Keress 30 napos húsmentes, vagy vegán kihívásokat az interneten, és így többedmagaddal, irányítva-segítve tudsz áttérni erre a testet-lelket tisztító tudatos életmódra. Nekem megváltoztatta az egész életem

0 Tovább

Mit eszel, ha vegán leszel?

Mit eszel Gréta egész nap?-kérdezitek sokan.
A válaszom: Minden nap csodás, ízletes fogásokat fogyasztok, minden nap mást, változatosan, amit éppen megkívánok, és aznap jól esik.
Még ma is tévhit övezi a vegán életmód megannyi aspektusát.
Nem, nem élünk egész nap salátán, de ha egészséges étrendről beszélünk, bizony nem árt szem előtt tartani, hogy elegendő mennyiségű fehérjét, zsírokat és szénhidrátot juttassunk be a szervezetünkbe.
Ami nekem bevált:
Jó minőségű, lassan felszívódó szénhidrátból álljon étkezésünk kb 70%-a, ilyenek a nyers gyümölcsök, a gabonák(barnarizs, quinoa, köles stb) nyers zöldségek
20%-a legyen növényi fehérje , amit hüvelyesekből(csicseriborsó, borsó, babfélék, lencse stb), húspótlókból,(tofu, tempeh, szejtán) és zöld leveles növényekből szerezhetünk be könnyedén, ráadásul a szénhidrátként elfogyasztott gabonák is tartalmaznak nagy mennyiségben fehérjéket.
A maradék 10%-a legyen a jó minőségű zsírok bevitele, amelyeket már egy marék nyers nem sózott, nem pörkölt olajos mag elfogyasztásával meg lehet oldani. Én itthon, most extra szűz olívát, szőlőmag olajat és lenmagolajat használok, salátákra, főzéshez-sütéshez.
Reggelim: Gyümölcs...sok sok gyümölcs (görögdinnye, sárgadinnye, őszibarack, szőlő mostanában) Mindig figyeljünk a szezonalitásra. Nyáron nyersen eszem, míg télen is, csak összeturmixolom mindenféle zöld levelekkel és vízzel.

Ebédem: Tofuburger, néha csak sült tofu, fűszeres sült burgonyával, édesburgonyával, zöldséges rizzsel, grill vagy wok zöldségekkel, vagy quinoával cézársalátával, desszertnek kölestorta, gyümölcsös pite, valamilyen puding. Sokszor készítek még ebédre zöldséges rakott ételeket, curry-ket, tésztaételeket mindenféle mennyei szószokkal.
Vacsora: Zöldséges sushi, nagy adag mindenféle saláta isteni veganézes öntetekkel, avokádóval, de valamikor csak pirítósra vágyom guacamoléval.
Nem állítok fel nehéz szabályokat. Amit követek, az a testem kérése. Délig gyümölcs, vagy préselt levek, délben kiadós fincsi ebéd, vacsora, amit kívánok, de nem túl sok, és lefekvés előtt 3 órával bezárólag elfogyasztva. Sok sok tisztított víz, minden nap legalább 5 perc mozgás.
A lényeg! Táplálkozz változatosan, minél természetesebben, jó alapanyagokból, színesen, nyugodtan elfogyasztva, fűszerekkel tarkítva, finoman, jól esően, hogy ne csak a test, hanem a lélek is maradéktalanul jól lakjon.

0 Tovább

Fogyókúra, avagy a nagy átverés!

Ördögnyelv, szűztea, tejsavó ital, káposztaleves kapszula, csökkentett szénhidrát tartalmú termékek, zero cukor, ilyen csodalötty, olyan rezgő masina. Ki ne találkozott volna ezekkel a nevekkel, elég csak bekapcsolni az internetet, minden oldalon, szinte az arcunkba nyomják, hogy majd ezek lefogyasztanak, ezáltal megoldják minden gondunkat. Bosszantó ez a nyílt legális hazugság, és az még szomorúbb, hányan dőlnek be neki. Pedig a recept egyszerű.
Soha ne fogyókúrázz, vagy diétázz!!!
Ha egyre másra vásárolod a csodaszereket, ha éhezel, órákat kínzod magad az edzőteremben, kalóriát számolsz, miközben a bűntudat életed mindennapi részévé válik, és te ahelyett, hogy jobban éreznéd magad, egyre rosszabbul vagy, immunrendszered gyenge, és a mérleg is csak alig alig mozdul, akkor nem nehéz kitalálni, hogy rossz úton jársz. Egy egy fogyókúra, nem csak az önbecsülésedet és az anyagi helyzetedet tépázhatja meg, de az egészséged is oda lehet.
Én, aki kipróbáltam a világ összes fogyókúráját (4-5kg felesleg miatt) és diétáját, ingyen és nagy szeretettel adom nektek át nektek a nagy titkot az egészség felé
1. Ne mástól várd a megoldást! A te tested a te templomod, senki más nem ismerheti jobban, mint te magad. Azáltal, hogy hajlandó vagy felfedezni tested működését, elindulhatsz az önismeret és az önszeretet útján, ami nélkül nem is érezhetnéd jól magad.
2. A tested érted van, nem ellened! Amikor megérted azt, hogy a tested egy tökéletes veled együtt, elvileg tökéletesre tervezett intelligens organizmus öngyógyító képességgel, akkor eljuthatsz oda, hogy nem pusztítod, hanem szövetségeseddé teszed.
3. Menj olyan helyekre, ahol friss, lehetőleg vegyszermentes feldolgozatlan táplálékokat találsz. Érezd, szagold, tapintsd, és azt válaszd, amit szeretnél a tested részesévé tenni. A piac erre tökéletes helyszín.
4. Menj haza, tedd ki őket a konyhapultra, és képzeld el, mit szeretnél belőlük készíteni. Lehetőleg hagyd nyersen, vagy a lehető legkevesebb feldolgozott, finomított élelmiszerrel keverd őket.
5. Étkezés előtt, áldd meg, és tisztítsd meg az ételt a negatív rezgésektől. Étkezés közben pedig figyeld, milyen az étel íze, rágd meg, alaposan, és olyan tudatban nyeld le, hogy minden része pont olyan sejtedhez jut el és táplálja azt, amire hivatott volt létrejönni.
6. Délig, a salaktalanító időszakban egyél minél több magas víztartalmú gyümölcsöt, préselt,vagy turmix formájában, lehetőleg cukor, és állati eredetű dugító ételek nélkül (joghurt, tej stb)
7. Déltől estig több részletben edd meg a tápláló gabonákat, hüvelyeseket, zöldségeket, növényi fehérjéket.
8. Csak akkor egyél, ha éhes vagy, és csak addig, ameddig éhes vagy.
9. Minden étkezés előtt egyél friss salátát, mert tisztít, és telít, így kevesebbet eszel másból.

10. Nassolás helyett igyál tiszta (revers osmosis, vagy desztillált vizet), legalább 3 litert egy nap.
11. Ha házon kívül eszel, olyan helyet válassz, ahol szeretettel, tiszta ételeket készítenek tiszta alapanyagokból (Gréta konyhája szeptembertől pl )
12. Étkezés előtt fél órával igyál utoljára. Étkezés elteltével is várj fél órát.
13. Minden nap mozogj, minimum fél órát, de csak azt csináld, amit imádsz!!!! Nem mindenkinek jön be ugyanaz. Nekem a pilates és a jóga, lehet neked a futás.
14. Lefekvés előtt, és felkelés után végezz légzőgyakorlatokat, ereszd el azt ami fáj, ami bánt, a haragot, a szenvedést, mert egyik sem tartozik hozzánk
15. Fogadd el, hogy ott jársz az úton ahol jársz, ne sürgesd magad, légy türelmes, de legfőképpen hálás, hogy élsz!


Mindezt írta egy 36 éves nő, anya, aki kizárólag növényi étrenden él, tudatosan, de szabadon étkezik, nem hajlandó kalóriát számolni, sem ön sanyargatni magát semmivel. Jókat eszik, nem dől be a hazugságoknak, és sosem hízik, mert nem kell lemondania semmiről. Szereti magát. Boldog életet él. Mert így döntött.
Ezt kívánom Neked is!


0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek