Avokádós bruschetta válogatás


Számomra tökéletes, bármelyik alkalomra is választom.
Gluténmentes házi kenyérre kentem puha értett avokádóból készített krémet.
Egy villa segítségével szétnyomkodom a héjából kikanalazott avokádót, megsózom, hozzádok borsot, sót, garam masala fűszerkeveréket, késhegynyi chilit, és egy teáskanál lime levét. 
avokádó gluténmentes guacamole bruschetta dió mogyoró paradicsom laktózmentes vegán egészséges fitt
Az egyiket paradicsomkarikákkal, a másikat mentaszósszal és pirított mogyoróval, a harmadikat póréval és dióval, a negyediket pedig bébispenótos rukkola salátával díszítettem. 
Ez az egyik kedvenc gyorsételem, akár reggelire, ebédre, vagy vacsorára.

0 Tovább

Avokádókrémes spenótos linguine

Megkockáztatom, hogy ez a zöld tészta, a világ leggyorsabban készülő étele, mert míg a tészta fő, garantáltan kész lesz a szósz is. Mindent beletehetünk, ami zöld. Bazsalikom, petrezselyem, spenót, rukkola, bármi, de az avokádót ne hagyjuk ki, ez fogja krémessé tenni. A tészta összes hozzávalója nyersen marad, ezért nemcsak vitamindús marad, de teli lesz ásványi anyagokkal, nyomelemekkel. Szuperegészséges!
Tetejét megszórhatjuk még aprított, és pirított kesudióval, aszalt paradicsommal, vagy vegan sajttal.

Hozzávalók:
2 db érett avokádó
2 marék bébispenót
2 gerezd fokhagyma
1 lime, vagy citrom leve
csipet római kömény
csipet cayanne bors
só, vegamix, bors ízlés szerint
fél bögre kesudió (opcionális)
400g tészta, amit szeretsz, nekem a linguine passzol hozzá

A tésztát sós vízben feltesszük főni, míg al'dente lesz, majd leszűrjük, hideg vízzel kicsit leöblítjük.
Mialatt a tészta fő, elkészítjük a zöld krémet. Egy aprítóba tesszük a szósz hozzávalóit, és pár percig krémesítjük. Ha készen van, összekeverjük a forró tésztával.
Elkészítési idő 15 perc
Jó étvágyat!

0 Tovább

Veganéz variációk (tej-, és tojásmentes majonéz, tartármártás)

Attól, még, hogy valaki vegánná válik, nem kell lemondania a fenséges majonéz, vagy tartár ízéről, mert én bevallom mindig is rajongtam érte.
A jó hír, hogy a veganéz , ellenben tojásos társához képest, minimális kalóriatartalmú, nincs benne allergén nyers tojás, nehéz és hizlaló olaj.
Ellenben készülhet avokádóból, magokból, növényi joghurtból és tejfölből.
Sült krumplihoz, salátákhoz, fasírtokhoz, szendvicsekhez, burgerekbe, vegán gyroshoz, mennyei eledel.

 

I. Avokádós veganéz

Hozzávalók:
- 1 érett avokádó (puha, ujjunkkal benyomható) (Az avokádó Superfood!!! a benne található olajok tökéletesek az emberi szervezet számára)
- 1 dl zab-, vagy szójatejszín
- 1 kiskanál mustár (lehet dijon-i is)
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk agavé szirup
- fél citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma

A hozzávalókat összeturmixoljuk, és kedvenc ételeinkhet azonnal használjuk.

II. Joghurtos veganéz

Hozzávalók:
- 2dl növényi joghurt (nagyáruházakban kapható)
- 1dl növényi tejföl  (nagyáruházakhaz kapható)
- 1 kk mustár
- 2 kk agavé, vagy rizsszirup
- fél citrom leve
- 1 kk szárított oregano
- mokkáskanál himalaya só
- mokkáskanál friss őrölt tarkabors
- csipet őrölt római kömény

Egy tálkában kézi habverővel, vagy villával alaposan elkeverjük a hozzávalókat.

III. Napraforgó veganéz

Hozzávalók:
- 1 bögre napraforgómag (sózatlan, pörköletlen) 1-2 órára beáztatni
- 1 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- só, bors
- mk kurkuma
- 1 tk agavé szirup
- víz

A napraforgóról leöntjük az áztatóvizet és aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot. Összetrmixoljuk, kevés víz hozzáadásával, és addig adagoljuk a vizet, míg kellő sűrűségű lesz. (Bármilyen olajos maggal elkészíthető pl mandula, dió, kesudió stb...)

A veganéznek számtalan variációja létezik. Adhatunk hozzá aprított savanyú uborkát, szárított paradicsomot, és fűszerek sokaságát.
Jó étvágyat és kísérletezést!

 

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek