Őszi brokkoli saláta

Frissítő, vitamindús, de egyáltalán nem hizlaló saláta 15 perc alatt, az ősz ízeivel.

Hozzávalók:
1 fej brokkoli rózsáira szedve
1 csokor újhagyma (de lehet lila vagy póré is) finomra vágva
1 biocitrom leve és héja
só, bors, vegamix,
1 kiskanál dijon mustár
1 ek agavé szirup
2 dl növényi joghurt vagy tejföl
2 ek vegán (tojásmentes) majonéz
1 alma felkockázva
1 marék dió

A brokkolit egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegamix-szel, és adhatunk hozzá egy kevés őrölt szerecsendiót is.
Ha megpárolódott, de még roppanós (max 5 perc), félretesszük míg kihűl.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a fűszerekkel, citromlével, héjjal, sziruppal, mustárral, és hozzáadjuk a hagymát, almát, majd a brokkolit.
Tetejét megszórjuk dióval, és máris készen van. Összesen 15 perc alatt!
Jó étvágyat!
"Eredeti", citromos változatát így készítem el:
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/greta-konyhaja-joghurtos-brokkolisalata-fozes-gasztronomia-gasztro-zDZPkAX5wPJpORmi

0 Tovább

Chilis-brokkoli krémleves karamellizált dióval

Pikáns, és melengető leves a a hűvös hétköznapokra!
Az enyhén csípős brokkoli tökéletesen harmonizál, az édes-ropogós és szuperegészséges dióval, nem mellesleg,  20 perc alatt készen is van :)

A brokkoli kitűnő C-vitamin, folsav, és béte karotin forrás. Gazdag rostokban, növényi flavonoidokban és klorofillban. Hatféle olyan vegyületet tartalmaz, amely csökkenti a vérnyomást. Hatékony rákmegelőző hatása, ma már bizonyított. Segíti a vérszegénységet és a fáradság leküzdésében is hatékony. Jótékonyan hat a szív-, és érrendszeri betegségekre is.
Szóval minden okunk megvan rá, hogy rendszeresen beépítsük táplálkozásunkba.

Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma felkarikázva
- 1 kisebb fej brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk chili paszta, vagy csípős pirospaprika krém
- 1 csipet köménymag vagy római kömény
- 1 db bio zöldségleveskocka
- 2 db közepes sárga burgonya
- 1 dl zabtejszín
- 1 ek dijon mustár
- só, bors
- 3 ek kókuszolaj
- 1 marék dió
- 1-2 ek nádcukor
- 1 csipet szerecsendió

1. Kókuszolajon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, majd beletesszük a chilipasztát és a köményt. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a felkockázott burgonyát. Összeforgatjuk.
2. Felöntjük vízzel és beledobjuk a leveskockát. Lefedjük.
3. Ha a burgonya megpuhult, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a szerecsendiót és a mustárt. Összeturmixoljuk.
4. A cukrot megkaramellizájuk, majd hozzáadjuk a diót. Jól összeforgatjuk, és kirakjuk egy sütőpapírra hűlni.
5. A levest tányérokra szedjük, majd megszórjuk a karamellizált dióval
Jó étvágyat!

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek