Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Energia golyók

A világ talán legegyszerűbb, és az egyik legfinomabb egészséges édessége. Minden hozzávaló nyers, vitamin, ásványi anyag, és enzim-gazdag. Elkészítése kb. 10 perc, a gyerekek is imádják.
Nagyszerű nassolnivaló, edzés előtt, vagy után...vagy mindenkor :)



Hozzávalók:
- 2 bögre kimagozott datolya natúr
- 1 bögre őrölt mandula
- 3/4 bögre kókusztej
- 1/2 bögre hidegen sajtolt olvasztott kókuszolaj
- 1 és 1/2 bögre kókuszreszelék
- csipet só
- 1 mk rumaroma
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanília aroma

1. Egy aprítóba helyezzük a datolyát, a mandulát, a fűszereket, és 1 bögre kókuszreszeléket.
2. Lassú fokozaton aprítjuk, majd fokozatosan adagolva hozzáöntjük először a kókuszolajat, majd a kókusztejet. Erősebb fokozaton addig aprítjuk, míg egy ragadós massza lesz.
3. Egy mélyebb tányérba kiöntjük a maradék kókuszreszeléket. Kezünkkel golyókat formázunk, és megforgatjuk a kókuszreszelékbe. Azonnal is fogyasztható, de még jobb, ha félórára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Kókuszos-lenkeksz "tej"karamellával (gluténmentes)

Melegen és kihűlve is finom, bár mire úgy igazán kihűlt volna, elfogyott. A kókusztejkaramellából viszont bőven maradt, ezért ma is ez lesz a desszert, bár szerintem tökéletes reggelire, tízóraira és uzsonnára is. Igazi energia-, ásványianyag-, és vitaminbomba. Szerintem nem hizlal, de ki ki maga döntse el

Hozzávalók (10 db kekszhez):
- 3 ek lenmagliszt (kávédarálóban őrölt lenmag)
- 6 ek glutenix (magvas gluténmentes kenyérlisztkeverék. ha nincs ilyen, nyugodtan mehet bele különféle gluténmentes lisztek keveréke, pl rizsliszt, keményítő, kölesliszt, mandulaliszt, gesztenyeliszt, kókuszliszt)
- kb 1 dl kókusztej
- 3 ek kókuszreszelék
- kb 2-3 ek kókuszolaj olvasztva
- vanília aroma
. késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
- 3 ek kókuszvirág cukor (lehet nádcukor is)

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük
2. A hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, míg jó kis összeállt massza lesz belőle, golyókat formázunk tenyerünkkel, vagy egy villa segítségével kilapítjuk
3. Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, elhelyezzük egymás mellett a kekszeket, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Mialatt sül, elkészítjük a
Tejkaramellát
Hozzávalók:
- 3-5 ek nádcukor
- 1-1.5 dl kókusztej (ha lehet a sűrűje)
- 2 ek kókuszolaj
- vanília aroma

Egy tapadásmentes serpenyőben minden hozzávalót lassan melegítünk, majd állandóan kevergetve (kézi habverővel) addig főzzük, míg sűrű szósz kapunk.
Ha túl folyós, adhatunk hozzá kevés keményítőt.
Hűtőben pár napig eláll.

A kisült kekszeket kivesszük a sütőből, és megkenjük a karamellaszósszal, majd ha kihűlt, tálaljuk.
Mindenképpen próbáljátok ki!
Jó étvágyat!

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek