Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Falafel


Ki ne ismerné vagy hallott volna a közel keleti gyors étkezdék kedvenc húsmentes finomságáról?
Bár nem mindenki tudja hogyan is készül, mi is ez, de egy biztos. Finom! (és életmentő, ha úton vagyunk)
Jó hír, hogy otthon is elkészíthető tojás-, és gluténmentesen is, minimális olajjal (mert, ha az utcán vesszük, bizony úszik az olajban, amiben talán nem csak ez sült ;))
vegan tojásmentes laktózmentes gluténmentes csicseriborsó egészséges

Hozzávalók: 
2 bögre dobozos, vagy üveges főtt csicseriborsó (a levét öntsük le, és tegyük el aquafabának, amiből vegán "tojáshabot" pavlovát, vagy macaron-t készíthetünk)
1 és 1/2 bögre csicseriborsó liszt( a legjobb az eredeti besan)
6-8 gerezd fokhagyma
fél bögre aprított friss petrezselyem
fél bögre aprított friss korianderlevél
1 tk őrölt garam masala vagy római kömény
1 mk őrölt koriander
1 mk kurkuma
só, bors, vegamix
1 tk olaj
1 mk szódabikarbóna

Egy aprítóba tesszük a csicseriborsót, majd a felső nyíláson át, fokozatosan mindent hozzáadunk. Ne sokáig, mert akkor krémes lesz, és az már nem áll úgy össze. (Kézzel is működik, ha nincs aprítónk, akkor egy villával jó szét kell nyomkodnunk először a csicseriborsót, és a fokhagymát fokhagymanyomóval tesszük bele, vagy reszelve, utána adjuk hozzá a lisztet és fűszereket, és úgy gyúrjuk össze.)
A masszát kivesszük, és nedves kézzel golyókat formázunk. 190 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy lapos sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a golyókat, amit a tenyerünk között kissé laposabbra oválisra formáztunk. 
Olívaolajat fújunk a tetejükre egy olajspray segítségével, és kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Sok sok zöldséggel megtömve, növényi joghurtszósszal, pitába tehetjük, vagy mondjuk mentás-joghurtos szószba mártogathatjuk csak úgy magában. 
Jó étvágyat!

0 Tovább

Avokádós bruschetta válogatás


Számomra tökéletes, bármelyik alkalomra is választom.
Gluténmentes házi kenyérre kentem puha értett avokádóból készített krémet.
Egy villa segítségével szétnyomkodom a héjából kikanalazott avokádót, megsózom, hozzádok borsot, sót, garam masala fűszerkeveréket, késhegynyi chilit, és egy teáskanál lime levét. 
avokádó gluténmentes guacamole bruschetta dió mogyoró paradicsom laktózmentes vegán egészséges fitt
Az egyiket paradicsomkarikákkal, a másikat mentaszósszal és pirított mogyoróval, a harmadikat póréval és dióval, a negyediket pedig bébispenótos rukkola salátával díszítettem. 
Ez az egyik kedvenc gyorsételem, akár reggelire, ebédre, vagy vacsorára.

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek