Megkockáztatom, hogy ez a zöld tészta, a világ leggyorsabban készülő étele, mert míg a tészta fő, garantáltan kész lesz a szósz is. Mindent beletehetünk, ami zöld. Bazsalikom, petrezselyem, spenót, rukkola, bármi, de az avokádót ne hagyjuk ki, ez fogja krémessé tenni. A tészta összes hozzávalója nyersen marad, ezért nemcsak vitamindús marad, de teli lesz ásványi anyagokkal, nyomelemekkel. Szuperegészséges!
Tetejét megszórhatjuk még aprított, és pirított kesudióval, aszalt paradicsommal, vagy vegan sajttal.

Hozzávalók:
2 db érett avokádó
2 marék bébispenót
2 gerezd fokhagyma
1 lime, vagy citrom leve
csipet római kömény
csipet cayanne bors
só, vegamix, bors ízlés szerint
fél bögre kesudió (opcionális)
400g tészta, amit szeretsz, nekem a linguine passzol hozzá

A tésztát sós vízben feltesszük főni, míg al'dente lesz, majd leszűrjük, hideg vízzel kicsit leöblítjük.
Mialatt a tészta fő, elkészítjük a zöld krémet. Egy aprítóba tesszük a szósz hozzávalóit, és pár percig krémesítjük. Ha készen van, összekeverjük a forró tésztával.
Elkészítési idő 15 perc
Jó étvágyat!