Szeretitek a kelbimbót? Én imádom, és ha tehetem minden héten készítek belőle valamit, bár sajnos egyre kevesebbszer találok a piacon ebből az ízletes minikáposztából. Míg régen csak karamellizáltam, vagy rakott ételekben használtam, mostanában egyre többször kísérletezem vele, mindenféle variációkban, ami közül is a legfinomabb kedvencemet osztom meg veletek.
Ha valami mogyorós, az már eleve nem lehet rossz(kivéve a csokit), és aki régebbről olvassa a blogomat tudja, hogy erős "mogyoróvaj függőségben szenvedek"
Annyira egyszerű az elkészítése, és remélem hozzám hasonlóan rajongani fogtok érte. Én sokszor csak magában eszem, de köretként is megállja a helyét bármilyen finomság mellé.

Hozzávalók:
400g kelbimbó megtisztítva, megmosva, félbevágva
1 szál póréhagyma
1tk chilipehely
2 csipet só
1 nagy evőkanál mogyoróvaj
1 ek pirított szezámmag
kevés víz

Egy wokban kevés olívaolajat hevítek, megdinsztelem a karikára vágott pórét, majd rádobom a felezett kelbimbókat, dobálva forgatom pár percig.
Megsózom, majd hagyom, hogy a wok forró szélei aranybarnára pirítsák a kelbimbó oldalát, majd kevés vízzel lelocsolom, és lefedem öt percre, hogy megpárolódjon. Ha a víz elpárolgott, leveszem a fedőt, és újra, dobálva-vagy kevergetve pirítom, meghintem chili pehellyel, majd hozzáadom a mogyoróvajat, összekeverem, hogy mindenhová jusson belőle, de csak óvatosan, hogy ne törje a kelbimbó külső leveleit. A mogyoróvaj a hőmérséklet hatására elkezd olvadni, majd többször jól átforgatom, és közben odapirul a szélére. Ha ez megtörtént, megszórom a szezámmaggal, és már kész is.
Jó étvágyat!