Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Grillezett őszibarack saláta

Az őszibarack abszolút nyári kedvenc, és bele sem merek gondolni, hogy mi lesz, ha már nem lehet kapni a piacokon.
Ihatjuk turmixban mondjuk petrezselyemmel, Ehetjük kilószámra magában, de akár grillezhetjük is, egy tökéletes nyári saláta érdekében, ahogy ezt most én tettem.
Az őszibarack savanykás édes íze, tökéletesen passzol a rukkola kesernyésségéhez, meghintve friss joghurtos citromos öntettel, pörkölt pisztáciával maga a mennyország a hozzám hasonló ínyenceknek. Elkészítése csak perceket vesz igénybe, mégis életre szóló gasztronómiai élményt szerez.


Hozzávalók:
3 db nagyobb, érett, de nem puha őszibarack
olívaolaj
200 g rukkola saláta
1 marék pisztácia
hónapos retek (opcionális)

Az őszibarackot kimagozzuk, szeletekre vágjuk, és forró olívaolajjal bekent kontakt grillre rakjuk 2-3 percig, míg a benne lévő gyümölcscukor megkaramellizálódik, ezáltal csíkokat hagy az oldalán
(lehet sütőben is, vagy serpenyőben, kevés olíván pár percig pirítani, esetleg juharsziruppal flambírozni)
Egy tálba rakjuk a mosott, centrifugázott salátát, és szeletelt retket, majd ráhelyezzük az őszibarack szeleteket, megszórjuk aprított pisztáciával és meglocsoljuk az öntettel.

joghurtos citromos öntet:
1 pohár növényi joghurt vagy tejföl
1 gerezd fokhagyma
fél bio citrom leve és reszelt héja
só, bors
2 ek olíva olaj
fél csokor petrezselyem (opcionális)

A hozzávalókat összeturmixoljuk, és ízlés szerinti mennyiségben a salátára öntjük.

Káprázatos és könnyű, egészséges, karcsúsító vacsora!
Jó étvágyat!

0 Tovább

"Túró"torta erdei gyümölcsös joghurttal és csokiszósszal

Tej-, tojás-, és gluténmentes!

Tél van, és hideg, és hó, és ilyenkor csoki kell, meg egy kis falat nyár...na meg köles, ami szuper egészséges és melengető, tele mind a nyolc esszenciális aminosavval és vassal.

A kölesből túrót készítünk a már megszokott módon, és egy üvegtál aljára nyomkodjuk, hagyjuk kihűlni. Ez esetben ne tegyünk bele grízt, helyettsítsük 1 dl növényi joghurttal, amelyet már minden nagy áruházban megtalálunk a hagyományos joghurtok mellett, és adhatunk hozzá 1 ek natúr(hidegen sajtolt) kókuszolajat is.
http://gretakonyhaja.postr.hu/tu

Ha van fagyasztott nyári bogyós gyümölcsünk(nálam szeder és málna) a mélyhűtőben, akkor olvasszuk ki, és turmixoljuk össze egy pohár szójajoghurttal, és pár kanál kókusztejjel, 1 ek natúr kókuszolajjal, agavé sziruppal édesítjük. Ezt a gyümölcsös joghurtos keveréket a cheese cake tetejére tesszük, eloszlatjuk egyenletesen és hűtőbe helyezzük kb 1 órára.

csokiszósz: a hozzávalókat egy teflonserpenyőben alacsony hőfokon összeforraljuk a növényi tejjel, míg sűrű csokiszósz kapunk.
2.5-3 dl kókusztej (de lehet rizstej is)
2 ek nádcukor
100g étcsoki
2 ek étkezési keményítő
2-3 ek kakaópor
1 ek natúr kókuszolaj
csipet só

A kölestúrótortát, ha megszilárdult kockákra vágjuk, és meglocsoljuk csokiszósszal, vagy mellé helyezzük. Jó étvágyat!

1 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek