Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fügés-SZilvás csokitorta(glutén-tej-tojás-cukor és sütésmentes)

A hőmérséklet csökkenése fordítottan arányos a csokoládé utáni vággyal, ami azért nem baj, mert nagyszerű mindenmentes desszerteket lehet alkotni úgy, hogy nem kell tartanunk extra zsírpárnák lerakódásától, persze itt is a mérték a fontos wink hangulatjel
A fügés-szilvás csokitorta évek óta hatalmas kedvenc nálunk, és kakaó helyett én már karobbal készítem, úgy is nagyszerű, próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:
-18,5 cm-es kapcsos tortaforma
A torta alapjához:
150 g mandula (őrölt)
50 g datolya
50 g aszalt füge (friss fügével is isteni, ez esetben nem kell áztatni
fél 1 mk tiszta só
1 ek kókuszolaj (nyers)

A krémhez:
2 db érett avokádó vagy 1 bögre előző este beáztatott kesudió
5 ek kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű) vagy karobpor
7 ek kókuszolaj (nyers, folyékony halmazállapotban)
4-5 ek agavé szirup
csipet tiszta só
1 vaníliarúd kikapart magjai 
6-7 szem beáztatott leszűrt, majd összeturmixolt aszalt szilva


1. A datolyát és a fügét beáztatjuk egy órára, majd leöntjük róla a vizet. Egy aprítóba tesszük az őrölt mandulával és a kókuszolajjal együtt.
Az így kapott masszát lenyomkodjuk a tortaforma aljára, egyenletesen elosztjuk. Mélyhűtőbe tesszük.
2. Az érett avokádókat (vagy kesut), a kakaót (vagy karobot), az agavé szirupot, a vaníliát, a csipet sót és a kókuszolajat szintén aprítóba helyezzük és pár percig krémessé turmixoljuk a hozzávalókat. 
3. Kivesszük a tortaformát a hűtőből, és megkenjük az alapot az aszaltszilva krémmel, majd harmadik rétegként ráhalmozzuk a csokoládékrémet. Egyenletesen eloszlatjuk s egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Csodás friss fügével, vagy friss szilvákkal díszíthetjük.
Jó étvágyat!
további receptek és heti menü rendelés : www.gretastohr.com

0 Tovább

5 kedvenc epres ételem

Az eper megunhatatlan, s bár szezonja alig másfél hónapig tart, nem lehet belőle eleget enni. Mindamellett, hogy zsírégető, és tisztító hatású nagyon finom is, akár édesen, de sósan is elkészíthető. Az epret vétek megsütni vagy megfőzni, ezért összegyűjtöttem az 5 kedvenc cukormentes, nyers, gluténmentes, epres receptemet.
Jó étvágyat!

Epermousse (főzésmentes, gluténmentes)

2 bögre mosott, darabolt eper
3 dl selyem (silken) tofu
2 ek agavé nektár vagy stevia cseppek
1 ek olvasztott nyers kókuszolaj
csepp vanília aroma

Az epret egy turmixgépbe tesszük az agavé-vel, vaníliával és lepürésítjük, mozgás közben hozzáadjuk a selyemtofut, majd a nyers kókuszolajat is belecsurgatjuk. 1 percig összeturmixoljuk. Kis poharakba töltjük, és minimum 2 órára hűtőben hűtjük.

Epres banánfagyi (mindenmentes)

1 bögre fagyasztott eper
2 bögre fagyasztott banánkarika (érdemes egyben fagyasztani a banánt, már két nappal előtte. a banán érett legyen!!!)
3 ek mandulatej (vagy bármilyen növényi, amit szeretsz)

Először az epret a mandulatejjel aprítom, én ezt a turmixgép jégkocka funkciójával művelem. Majd jöhet hozzá a banán, addig turmixolom, míg habos, fagyikrémes lesz. Azonnal fogyasztható!

Epres-újhagymás salsa szósz:

1-2 bögre mosott eper kisebb kockákra darabolva
3 szál zsenge újhagyma karikára vágva
öntet:
1 gerezd préselt fokhagyma
tiszta só, bors
1 ek sötét balzsamecet vagy fél citrom leve
1 ek juharszirup (vagy agave, vagy rizs)

Az epret és a vékonyra felkarikázott újhagymát egy szószos tálba tesszük. Összekeverjük a dresszinget, majd leöntjük vele az epres hagymás keveréket és pár órára állni hagyjuk. Nagyszerű mondjuk kukorica torttilával, vagy csicseriborsó lepénnyel, bármilyen sült tofuhoz, mártogatósként, köretként.

Tavaszi epersaláta:

Egy nagy salátástálba belevágjuk a kedvenc tavaszi zöldjeinket, pl spenót, sóska, fejes saláta, újhagyma, petrezselyem, jól összeforgatjuk, készítünk hozzá egy édes savanyú vinaigrette öntetet, pl a fenti balzsameceteset, majd hozzávágunk szép szeletekre, 2 marék epret, meglocsoljuk az öntettel, összekeverjük, és vagy magában, vagy köretként, bármilyen napszakban, bármivel fogyaszthatjuk.

Pink power smoothie: (tökéletes edzések után)
2 bögre eper
3-4 dl mandula, mogyoró-, vagy kókusztej
3 banán
1 ek vörös szőlőmag őrlemény
1 ek kendermag őrlemény
csipet tiszta só
pici vanília kivonat
1 adagolókanál (20 gramm) vegan protein (rizs, vagy borsófehérje, de NEM szójaizolátum!

Mindent egy nagy turmixkehelybe rakunk, és jól összeturmixoljuk!

Jó étvágyat!

0 Tovább

Kesudiós energiaszelet

(tej-, tojás-, cukor-, és gluténmentes, és még sütni sem kell.)

Ma különleges nap van. A tavasz első napja, és nekem hosszú idő óta először nem kell dolgoznom szombaton. Még az ágyból írok, kezemben fél liter zölturmix-szal, amit a férjem hozott ágyba nekem, mikor kinyitottam a szemem. Minden okom megvan az ünneplésre. Haha.
Ami azt jelenti, hogy igyekszem mindenkinek válaszolni, nem főzök, és nemsokára felveszem a bikinimet, és családostól elmegyünk valahová úszni, majd sétálni, enni, sokáig fennmaradunk, és vidám filmeket nézünk.
Nem fogok főzni. Ami nem azt jelenti, hogy nem alkotok.
Amikor egész nap úton vagyunk, rendszerint viszünk magunkkal gyümölcsöt, vagy turmixokat, energiaszeleteket, aszalványokat, vagy magvakat. És itt vagyok általában bajban. Nincs olyan forgalomban kapható energiaszelet, amiben semmi sincs, amit enni tudok. Szóval mindenmentes, mégsem levegő, nincs benne cukor, glutén, kakaó, és még a kezembe is tudom venni, ja, és még ehető is.
Ezért ma, mielőtt útnak indulunk, készítek egy nagyszerű energiamasszát, ami vágható lesz, mire a fiúk megjönnek a délelőtti edzésről. Még jó, hogy csak 5 perc elkészíteni. 

Hozzávalók:
6 ek organikus mogyoróvaj
3 ek olvasztott nyers(hidegen sajtolt) kókuszolaj
3 ek juharszirup (vagy agavé, rizsszirup, vagy pár csepp stévia)
2 ek karob por
1 tk bourbon vanília esszencia
csipet tiszta só
fél bögre kesudió

A kesudiót egy lezárható műanyag zacskóba teszem, és jól elkalapálom, így nem repül szerteszét smile hangulatjel
A többi hozzávalót alaposan összekeverem egy tálban, majd beleforgatom a kesutörmeléket a legvégén. Egy sütőpapírral kibélelt kisebb üvegtálba, vagy tepsibe öntöm, kanalazom, egyengetem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem. 
Kiveszem, és szeletekre vágom.
(mandulával, vagy bármilyen maggal is tökéletes)
Jó étvágyat!

0 Tovább

Málnakrémes "sajt"torta


Tej-, tojás-, cukor-, gluténmentes, és még nyers is!


Január óta nem eszem cukrot, és most sem fogok, és még véletlenül sem csábulok el vendégségben, ha van egy ilyen is az asztalon.
Olyan egyszerű, és finom, hogy jó, ha dupla adaggal számoltok Ti is :))

Alaphoz:
-fél bögre mandula
-fél bögre kimagozott datolya
-csipet só

Ezt egy aprítóban pár percig ragadós masszává dolgozzuk, majd ha jól összeállt, akkor egy kisebb kapcsos tortaformába nyomkodjuk egyenletesen. Ez lesz a torta alja.

Sajtkrém+málnakrém:
-1 és fél bögre natúr kesudió, éjszakára beáztatva
-2 citrom leve
-1 ek vanília esszencia
-1/3 bögre nyers kókuszolaj
-1/3 bögre agavé szirup
-1 bögre málna

A kókuszolajat, és a szirupot, összeolvasztjuk, majd az összes hozzávalót, kivéve a málnát, egy nagy teljesítményű turmixgépbe tesszük, és pár percen át krémesre dolgozzuk. A krém 2/3-át kikanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk az alapon, majd hozzáadjuk a turmixgépben maradt masszához a málnát. Jól összeturmixoljuk, és a málnás krémet is ráöntjük a „sajtos”krém tetejére. Elegyengetjük, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. 
Levesszük a kapcsot, majd szép egyenletes szeletekre vágjuk, friss, egész málnaszemekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Fahéjas aszaltszilva krém

Cukormentes, és csak két hozzávalóból áll. 
Energiát ad, rendben tartja a salaktalanítást, csodafinom, krémes, fűszeres, és nem hizlaló. Sütikrémnek, pudingnak, nassolni, sült tofu mellé, vagy akárhogyan, teljes a rajongás :))
Egy zacskó aszaltszilvát megmostam, és éjszakára beáztattam langyos vízbe. Reggel turmixgépbe tettem, megszórtam fahéjjal, és lassú fokozaton adagoltam hozzá az áztatóvizét, míg a kellő állagú nem lett. 
Hűtőben egy hétig is eláll.
Jó étvágyat!
 

0 Tovább

Lapos has koktél

Nem fog ki rajtunk a tél, hiszen ilyenkor is van zeller, alma és gyömbér, amivel megállíthatjuk a vizesedést, a haspuffadást, és a további kilók ránk rakódását, ha kipréseljük levüket. Én negyedik hete iszom ezt a juice kombinációt minden este, néha kiegészítem még bébispenóttal, petrezselyemmel, répával, vagy céklával is. A zeller nagyon jó vízhajtó, és narancsbőr takarító is, a gyömbér segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, és energiát ad. Az alma, meg alma. Csodaszer!
Az eredmény, lapos, tónusos has(persze ehhez torna is szükséges!), jobb közérzet, könnyebb és gyorsabb emésztés, kirobbanó energia, és ragyogó bőr. 
Még mindig cukormentesen, és már nem is hiányzik.

Koktél:
 
Préselj ki 3 alma ujjnyi firss tisztított gyömbér, és 5-6 halványító zellerszál levét. Érdemes este, vacsora helyett fogyasztani, így a juice nem terheli meg az emésztőrendszert, mégis táplálja, és tisztítja alvás közben.


Jó étvágyat! 

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek