Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spárgás-aszalt paradicsomos pizza


Imádjuk a pizzát, s bár nem vagyok olasz pizzasütő mester, mégis előszeretettel készítem el otthon a családnak, hiszen itthon azt, és abból annyit rakhatunk rá, amennyit akarunk. Spárgából mondjuk fél kilót, mint most :)) Ha már pizza, akkor legyen egészséges, és persze vegán :)A gluténmentes változatot itt találjátok:
http://gretakonyhaja.postr.hu/glutenmentes-pizza

3-4 db 28-30cm átmérőjű pizzához:
Hozzávalók:
Tészta :
- fél kiló liszt (fele teljes kiőrlésű tönköly-, fele fehér tönkölyliszt)
- tk nádcukor
-1 tasak élesztőpor
-3 dl langyos víz
- kb 4 evőkanál olívaolaj
-1 tk só

1. A lisztet, a cukrot, a sót, és az élesztőport elkeverjük alaposan. Közepébe mélyedést vájunk, és oda fokozatosan adagoljuk lassan a vizet, és az olajat felváltva, egyenletesen a kezünkkel eldolgozzuk, a tésztát simává gyúrjuk, meleg helyre téve, letakarva egy órán át kelesztjük.
2. Utána négy részre osztjuk, amivel nem dolgozunk, letakarjuk, és visszatesszük a tálba.
3. A részeket tetszés szerinti vastagságra nyújtjuk, lisztezzük, kezünkkel kör alakúvá egyengetjük. széleit kissé visszahajtjuk, hogy a szósz ne folyjon le róla.

Paradicsomszósz:
-fél kg (fürtös) paradicsom vagy fél liter üveges paradicsomszósz, a Lidl-ben kapható narancskupakos Combino a legfinomabb
-6-7 közepes gerezd fokhagyma
-2 kanál olívaolaj
-só, bors, oregánó, majoránna, bazsalikom(ha lehet friss levelek)
-1 ek nádcukor(demerara)
A hozzávalókat összeturmixoljuk.

A kinyújtott nyers tésztát olajjal, majd a paradicsomszósszal megkenjük, és kedvenc feltétjeinkkel gazdagítjuk, a tetejére vegán parmezánt szórunk. 200 fokon 15 percig sütjük.
Feltétek lehetnek:
-grillezett cukkini, padlizsán, szójavirsli, sült paprika, hagyma, kukorica, paradicsom, bármilyen szejtán és tofu feltét, tönkölykolbász, aszalt paradicsom, friss rukkola, miután kisült, vegán parmezán, bármilyen növényi, olvadós sajt stb…
Jó étvágyat!

0 Tovább

Gluténmentes pizza

Gluténmentes pizza füstölt tofuval, fokhagymás pácolt cukkinivel, hagymával és vegán parmezánnal.

Imádjuk a pizzát, de nem gondoltam volna, hogy ilyen finom gluténmentes kiadásban is. Kicsit féltem tőle, mert sokféle receptet találtam, és végül ezek együtteséből készítettem egy saját verziót. Ebből az adagból kettő, 25-30 cm-es pizza jön ki, amely nem olyan vékony tésztájú, mint az eredeti olasz, de sokkal kevésbé terheli meg a gyomrot, és szerintem nem is hizlal annyira :))
Az eredmény, egy ropogós szélű, nagyon pizzás hatású lepény lett. Az elsőt adagot kiterítettem egy sütőpapírra, ez vékonyabb lett és jobban megsült, a másikat sütőpapírral bélelt piteformába kanalaztam, amely sűrűbb és "pitésebb" lett. De nagyon finom, még ma is azt ettük ebédre. Tetejére paradicsomos bazsalikomos szószt kentem, teriyaki (szója) szószban sült füstölt tofu szeletkéket szórtam rá, meg sült fokhagymás cukkinikarikákat, hagymát, és amikor kész lett megszórtam inaktív élesztőpehellyel, meg csípős paprika krémmel :))
Mennyei lett, próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:
100 gramm kukoricaliszt
200 gramm héjában főtt burgonya (2 közepes darab)
150 gramm rizsliszt, vagy Glutenix magkeverékes kenyérliszt
3/4 csomag instant élesztő
2 ek olíva olaj
1 tk só
víz
oregano

A burgonyákat megmosom, felteszem sós vízben főni, majd ha kész meghámozom, szétnyomkodom, és hagyom kihűlni.
Összekeverem a liszteket, a sót, az élesztőt, a szétnyomkodott főtt burgonyákat, és kevergetés közben hozzáadom az olajat, és kb 2-3 dl langyos vizet. Fakanállal keverhető, sűrű állagú kellene, hogy legyen. A tálat letakartam és meleg helyen 1 óráig kelesztettem.
Fogtam egy tepsit, letakartam sütőpapírral, és hablapáttal köralakban(kb 30 cm átmérő) elsimítottam rajta a masszát megszórtam oregánóval és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem tíz percre. 10 perc után kivettem, megraktam a fent említett feltétekkel, és még 25 percig sütöttem, az utolsó 5 percben grill fokozaton.
Szuperül elvált a sütőpapírtól, és a szélén megpirult, ropogós lett.
Jó étvágyat!

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek