Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tepsis -fűszeres sütőtök

Tepsiben sült sütőtök: Isteni édes-sós-fűszeres kombináció bármihez köretként, vagy csak esti nasinak.
Hámozd meg a tököt, vágd fel kockákra, tedd bele egy zacskóba, önts rá olívaolajat, szórj bele vegamixet, tiszta sót, rozmaringot, chilit, és fokhagymaport, vagy héjában fokhagymagerezdeket. Jól rázd össze, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe oszlasd el egyenletesen, és süsd puhára, ropogósra 200 fokon.
Nem hizlal, gyógyít, tisztít és táplál!
Jó étvágyat!

0 Tovább

6 szezonális szuperfood


Ha ősszel is egészségesen szeretnéd táplálni tested-lelked, fogyaszd ezeket a szuperételeket, mert nincs még egy ilyen hónap, mint az október, amikor ennyi, változatos, színes, szemet gyönyörködtető zöldség-gyümölcs terem, és mind azért, hogy felkészüljünk a hideg, vitaminban, színekben és napsütésben hiányosabb hónapokra. Most töltsük fel szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, hogy ne az orrfújásról és a köhögésről szóljon a tél.

Íme 6, imádnivaló, októberi kedvencem:


Alma: A gyümölcsök királynője
https://www.facebook.com/StohrGreta/photos/pb.550753304952831.-2207520000.1413877215./912419645452860/?type=1&theater

Karfiol: Rákmegelőző hatású, C-vitamin bomba, koleszterincsökkentő hatású.
http://gretakonyhaja.postr.hu/currys-csipos-karfiolpuffancsok/

Körte : Kedvenc gyümölcsöm, leginkább nyersen szeretem, vagy zöldtumixba krémesítőként banán helyett, isteni rukkolával, kesudióval, és sütibe is, na meg fűszeres krémlevesekben.
Sok rostot tartalmaz, enyhén hashajtó hatású, béltisztító, gazdag C-vitaminban és rézben

Kelbimbó: Folsav, Vas, és C vitamin bomba, az ősz királynője, sok sok betegséget segít elkerülni, én a legjobban kókuszolajon, wokban megpirítva szeretem, ahogy a benne lévő cukor megkaramellizálódik. Kitűnő salátát, főzeléket, és köreteket lehet belőle készíteni.

Sütőtök: Béta karotin bomba, B vitaminban, potassiumban, és rostokban gazdag
https://www.facebook.com/StohrGreta/photos/pb.550753304952831.-2207520000.1413877215./914988318529326/?type=1&theater

Pasztinák: Nem sokan ismerik-használják, pedig mennyei krémlevest lehet készíteni belőle póréhagymával, és nagyszerű még burgonyapürével keverve, vagy csak magában köretként a pasztinákpüré fűszeresen.

0 Tovább

Sütőtök muffin

Kevés kalória, édes élvezet, egészség és egy különleges desszert, ez nem más, mint a sütőtökös muffin, a gyerekek nagy kedvence. Lehet tízórai, vagy uzsonna is.


Keverj össze 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet (gluténmentes verzióhoz Barbara sütikeveréklisztet) 15 dkg nádcukorral, a fenti összes fűszerrel ugyanilyen arányban, 1 tk szódabikarbónával majd add hozzá a nyersen reszelt 2 bögre sütőtököt (vagy főtt püré is lehet)
2 ek olvasztott kókuszolajat, 2 ek ecetet és 2-3 dl növényi tejet, jól dolgozd össze, kanalazd muffinformákba, és 15-20 perc alatt 180 fokon süsd készre.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Sütőtök Latte

Az ősz legfinomabb melengető itala, ami egyszerű és nagyszerű.

200 fokon megsütöd a fél kg sütőtököt, majd beleteszed egy turmixgépbe, 1 tk fahéjjal, 1 tk szegfűszeggel, 1 tk gyömbérrel 1 tk kardamommal, és 1 mk szerecsendióval, 2 ek agavé sziruppal, és 1 liter mandulatejjel. Összeturmixolod, és kiöntöd poharakba, tetejére csodás bármilyen növényi tejszínhab. Megunhatatlan és mennyei ital!

0 Tovább

Sütőtöklepény mentaszósszal

A sütők mennyei étel. Igazi superfood, hiszen ha csak ezen élnénk, akkor is mindent megkapna a szervezetünk. Magas antioxidáns, vas, béta karotin, és Q10 koenzim tartalma méltán teszi közkedveltté. Még a piacok is szebbek lesznek ősszel a sok narancssárga tökféle miatt.
Én leginkább csak hagyományosan megsütve készítem, levesként, többnyire indiai fűszerekkel gazdagítva.
Chili, gyömbér, fahéj, curry, római kömény, és soha nem tévedhetünk, ha sütőtökről van szó. Ezek a mennyei fűszerek melegítenek, felpezsdítenek, és igazi különleges gasztronómiai élményt csempésznek a hideg őszi hétköznapokba.

Hozzávalók:
- 1 közepes sütőtök kisebb darabokban héjastól
- 150g füstölt tofu ledarálva, vagy lereszelve
- 1 szál póréhagyma vékony szeletekre karikázva
- 2-3 gerezd préselt fokhagyma
- 1 bögre csicseriborsó liszt
- 1 tk római kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 ek vegamix
- friss bors
 - kókuszolaj

Elkészítés:
1. A sütőtököt 190-200 fokra hevítjük és félig megsütjük, kb 30 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Ezután egy tálba reszeljük.
2. Hozzáadjuk a lisztet, a pórét, a fokhagymát, a tofut, a fűszereket. Alaposan összekeverjük, a kezünkkel összedolgozhatjuk. Hűtőbe tesszük egy órára. Azalatt elkészítjük a mentás mártogatóst.
3. Forró kókuszolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Tipp: bármilyen növényi joghurttal, tejföllel kitűnő vacsora, vagy főzelék feltét. Elkészíthetjük éppen szezonális zöldségekből, vagy tökféléből is.

Mentaszósz hozzávalók:
-3 dl szójajoghurt
-1 csokor friss mentalevél
-2 szál újhagyma
-1 gerezd fokhagyma
-himalaya só, bors

Elkészítés:
1. A szójajoghurtot egy tálban elkeverjük a sóval, borssal.
2. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát
3. Egy szál újhagymát apróra vágunk, és a joghurthoz adjuk, alaposan elkeverjük.
4. A megmosott mentaleveleket apróra vágjuk, és elkeverjük a joghurttal.
5. Az elkevert joghurt tetejére még mentaleveleket szórunk, mert mentából sosem elég.
Szinte minden sülthöz, fasírthoz  jól passzol.
Jó étvágyat!
(a recept megtalálható a Gréta Konhyhája vegán életmód-, és szakácskönyvben
info@gretastohr.com)

2 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek