Pad Thai pirított tofuval

A Pad Thai, ahogy neve is mutatja, a thai konyha egyik talán legnépszerűbb alkotása, és számomra az egyik legfinomabb gyorsétel, amit az ember ehet, a gyümölcs, és a sushi után :))
Amint beköszöntött a szeptember, és megéltünk pár hűvösebb napot, a szervezetem egyből jelezte, hogy bizony mostantól melengető ételekre van szükségem, melengető fűszerekkel.
A Pad Thai, thai sült tésztát jelent, amit ezerféleképpen variálhatunk.
Ebben a verzióban minden benne van, amit az ázsiai ételekben szeretek, mert wokból jön, tészta van benne de gluténmentes, zöldségeket, és mogyorót is tartalmaz, szóval egy gasztrohedonistának, mint amilyen én vagyok, ez bizony maga a Mennyország. A Tündérkonyhában minden héten lesz valami ázsiai, étel a kedvenceim közül, szóval érdemes az oldalamat frissíteni a napi menük érdekében .


Hozzávalók:
200g rizstészta
2 ek mogyoróvaj
4 ek teryaki szósz, vagy sima szójaszósz, tamari
1 ek sűrített paradicsom
1 ek vörös vagy zöld tha curry pasta
1 marék pirított földimogyoró
300g füstölt tofu
5-6 gerezd fokhagyma
kedvenc idényzöldségek (pritamin paprika, lilahagyma, répa, zeller, brokkoli stb)
1 csokor friss koriander
mogyoró olaj, vagy bármilyen ázsiai wok olaj,(kókuszolaj is megfelel)
ujjnyi chili, ha valaki csípősen szereti

1. Az üvegtésztát leforrázzuk, majd 5 perc után leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, félretesszük.
2. A wokban felhevítjük az olajat, majd beletesszük a csíkokra, vagy kockákra vágott tofut, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a teryaki szósszal. Addig pirítjuk, míg a szójaszószt a tofu felszívja, és ropogós, kérges lesz. Félretesszük.
3. A wokban kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a curry pastát, a mogyoróvajat és a sűrített paradicsomot, szójaszószt. Ha krémes szósz lesz belőle, beletesszük az aprított fokhagymát, 1 percig pirítjuk, majd jönnek a zöldségek. Átforgatjuk kb 5 percen keresztül rázogatva, míg a zöldségek kissé megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
4. Hozzáadjuk a tésztát, átforgatjuk, majd a sült tofut is.
5. Tálaláskor megszórjuk pirított mogyoróval, és aprított koriander levelekkel.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Thai kókusztejes spárgakrémleves


A spárgakrémlevest valószínű mindenki ismeri, így azt gondoltam alkotok valami egészen más, keleti és tavaszi ízvilágú levest belőle, ami annyira harmonikus lett, hogy azóta minden nap ezt enném.
A spárga szezonális, friss, vértisztító és vízhajtó, segíti a narancsbőr eltűnését is, és már csak ezért is érdemes gyakran fogyasztani.

Hozzávalók:
250 g zöldspárga
2 dl kókusztej
1 nagy burgonya
1 csokor zöldhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
babérlevél
ujjnyi friss reszelt gyömbér
thai fűszerkeverék (gyömbér, bors, szőlőcukor, szegfűbors, koriander levél, paprika, bazsalikom, chili, római kömény, kardamom, kurkuma)
só, bors
1 bio zöldségleves kocka
kókuszolaj

1. Az újhagymát megfuttatom kókuszolajon, majd hozzáadom a fokhagymát és a fűszereket. Pár percig pirítom, majd rádobom a megmosott, ujjnyira darabolt zöldspárgát.
2. Hozzáadom a kockákra vágott burgonyát, felöntöm vízzel, beledobom a leveskockát, és lassú tűzön 20 perc alatt készre főzöm.
3. Hozzáadom a reszelt friss gyömbért, és a kókusztejet. 5 percig lassan forralom
4. Kiveszem a babérlevelet, majd összeturmixolom krémesre.
Tipp: Lime vagy citromlével meglocsolom tálaláskor
Jó étvágyat!

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek