Pikáns, és melengető leves a a hűvös hétköznapokra!
Az enyhén csípős brokkoli tökéletesen harmonizál, az édes-ropogós és szuperegészséges dióval, nem mellesleg,  20 perc alatt készen is van :)

A brokkoli kitűnő C-vitamin, folsav, és béte karotin forrás. Gazdag rostokban, növényi flavonoidokban és klorofillban. Hatféle olyan vegyületet tartalmaz, amely csökkenti a vérnyomást. Hatékony rákmegelőző hatása, ma már bizonyított. Segíti a vérszegénységet és a fáradság leküzdésében is hatékony. Jótékonyan hat a szív-, és érrendszeri betegségekre is.
Szóval minden okunk megvan rá, hogy rendszeresen beépítsük táplálkozásunkba.

Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma felkarikázva
- 1 kisebb fej brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk chili paszta, vagy csípős pirospaprika krém
- 1 csipet köménymag vagy római kömény
- 1 db bio zöldségleveskocka
- 2 db közepes sárga burgonya
- 1 dl zabtejszín
- 1 ek dijon mustár
- só, bors
- 3 ek kókuszolaj
- 1 marék dió
- 1-2 ek nádcukor
- 1 csipet szerecsendió

1. Kókuszolajon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, majd beletesszük a chilipasztát és a köményt. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a felkockázott burgonyát. Összeforgatjuk.
2. Felöntjük vízzel és beledobjuk a leveskockát. Lefedjük.
3. Ha a burgonya megpuhult, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a szerecsendiót és a mustárt. Összeturmixoljuk.
4. A cukrot megkaramellizájuk, majd hozzáadjuk a diót. Jól összeforgatjuk, és kirakjuk egy sütőpapírra hűlni.
5. A levest tányérokra szedjük, majd megszórjuk a karamellizált dióval
Jó étvágyat!