Tökéletes karácsonyi, vagy szilveszteri finomság nemcsak vegánoknak. Ha unod már a burgonya salátát, és a megszokotthoz hasonló, mégis teljesen eltérő ízélményre vágysz, készítsd el ezt a fajta salátát az ünnepek alatt. Mióta megalkottam, napok óta ezt eszem, úgyhogy vigyázat vele! A jó hír mégis az, hogy fele annyi kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos burgonyasaláta, az élettani hatásairól nem is beszélve.

Hozzávalók:
- 4 db friss édesburgonya meghámozva felkockázva
- 1 szál újhagyma, vagy póréhagyma, apróra vágva
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 1.5 dl szójajoghurt
- 1 tk dijon mustár
- 1 ek rizsszirup
- 1/2 citrom leve
- só, bors, vegamix
- olívaolaj
- 10 dkg pisztácia

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és eloszlatjuk rajta a kockákra vágott édesburgonyát. Meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk vegamix-szel. 25 percig készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
2. Azalatt egy tálba rakjuk az öntet hozzávalóit, jól összekeverjük, majd beleszórjuk a hagymát és a petrezselymet.
Ha az édesburgonya kihűlt, hozzáadjuk az öntethez és alaposan összeforgatjuk.
3. Tálalás után tetejét megszórjuk pisztáciával, de adhatunk hozzá aszalt áfonyát is, nagyon jól harmonizál.
Jó étvágyat!