Ez a kedvenc tavaszi tésztás receptem, amit persze nem csak pennéből, hanem bármelyik kedvenc durumtésztádból is elkészítheted, legyen az spagetti, farfalle, vagy fusiili. A recept alapja a fokhagymás növényi tejszínes szósz, és a tavasszal elmaradhatatlan salaktalanító, vízhajtó szuperétel, a zöldspárga. A fehérrel ellentétben, ebben van klorofill, és kényelmi szempontból sem utolsó előnyeinek köszönhetően, szinte csak ezt veszem. Nem kell megpucolni, és pár perc alatt készen van. A rügyei legyenek puhák, és ha megnyomkodjátok, lédúsak. Nem kell főzni, csak éppen hogy olíván megfuttatni, hogy roppanós maradjon.
Ezzel a recepttel nem csak családotokat, de vendégeiteket is elkápráztathatjátok, olyannyira, hogy azonnal egy toszkán paradicsomi, hangulatos kis étteremben érezhetik magukat.
Elkészítése maximum húsz perc, úgyhogy ideális ebéd, vagy vacsora.

Hozzávalók:
- 400g durum penne tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, vegamix
- 2 dl növényi tejszín
- 200 g bio koktélparadicsom
- 1 csomag zöldspárga
- olívaolaj

1. A tésztát sós forrásban lévő vízbe teszem, és addig főzőm, míg al'dente lesz.
2. Azalatt elkészítem a spárgás tejszínes szószt:
A karikákra vágott fokhagymát forró olíván egy percig megfuttatom, majd hozzáadom a feldarabolt, megmosott zöldspárgát, fűszerezem, és lefedem 5 percig.
3. A koktélparadicsomokat félbe vágom, és hozzáadom a spárgához, pár percig összepirítom. Leöntöm a tejszínnel, és 2 perc alatt összeforralom. Ha készen van, összekeverem a frissen főtt leszűrt tésztával, tetejét megszórom friss bazsalikomlevéllel, vagy élesztőpehellyel.
Jó étvágyat!