Gluténmentes pizza füstölt tofuval, fokhagymás pácolt cukkinivel, hagymával és vegán parmezánnal.

Imádjuk a pizzát, de nem gondoltam volna, hogy ilyen finom gluténmentes kiadásban is. Kicsit féltem tőle, mert sokféle receptet találtam, és végül ezek együtteséből készítettem egy saját verziót. Ebből az adagból kettő, 25-30 cm-es pizza jön ki, amely nem olyan vékony tésztájú, mint az eredeti olasz, de sokkal kevésbé terheli meg a gyomrot, és szerintem nem is hizlal annyira :))
Az eredmény, egy ropogós szélű, nagyon pizzás hatású lepény lett. Az elsőt adagot kiterítettem egy sütőpapírra, ez vékonyabb lett és jobban megsült, a másikat sütőpapírral bélelt piteformába kanalaztam, amely sűrűbb és "pitésebb" lett. De nagyon finom, még ma is azt ettük ebédre. Tetejére paradicsomos bazsalikomos szószt kentem, teriyaki (szója) szószban sült füstölt tofu szeletkéket szórtam rá, meg sült fokhagymás cukkinikarikákat, hagymát, és amikor kész lett megszórtam inaktív élesztőpehellyel, meg csípős paprika krémmel :))
Mennyei lett, próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:
100 gramm kukoricaliszt
200 gramm héjában főtt burgonya (2 közepes darab)
150 gramm rizsliszt, vagy Glutenix magkeverékes kenyérliszt
3/4 csomag instant élesztő
2 ek olíva olaj
1 tk só
víz
oregano

A burgonyákat megmosom, felteszem sós vízben főni, majd ha kész meghámozom, szétnyomkodom, és hagyom kihűlni.
Összekeverem a liszteket, a sót, az élesztőt, a szétnyomkodott főtt burgonyákat, és kevergetés közben hozzáadom az olajat, és kb 2-3 dl langyos vizet. Fakanállal keverhető, sűrű állagú kellene, hogy legyen. A tálat letakartam és meleg helyen 1 óráig kelesztettem.
Fogtam egy tepsit, letakartam sütőpapírral, és hablapáttal köralakban(kb 30 cm átmérő) elsimítottam rajta a masszát megszórtam oregánóval és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem tíz percre. 10 perc után kivettem, megraktam a fent említett feltétekkel, és még 25 percig sütöttem, az utolsó 5 percben grill fokozaton.
Szuperül elvált a sütőpapírtól, és a szélén megpirult, ropogós lett.
Jó étvágyat!