Biztosan az egyik legjobb dolog a nyárban, hogy hideg uborkalevest ehetünk, és aki még nem próbálta, kóstolás után egyet fog velem érteni. A legjobb, ha kisebb, ropogós fürtös uborkákból készítjük, és legalább 3-4 órán át hűtjük, mielőtt elfogyasztanánk.
A recept nagyon egyszerű, és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:
70 dkg friss fürtös uborka
1/2 liter növényi joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor(kihagyható)
1 citrom, vagy lime leve
ízlés szerint só és bors

1. Az uborkát meghámozzuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk.
2. Egy tálban elkeverjük a többi hozzávalót
3. A reszelt uborkát kinyomkodjuk, (de az uborkalevet nem öntjük ki)és a joghurthoz adjuk.
4. Egy botmixerrel pürésítjük a levest, miközben visszaöntjük az uborkalevet is, de ügyeljünk, hogy ne legyen túl híg.
Ha kész ízesítjük, hűtőbe tesszük, tálaláskor megszórjuk kaporral, snidlinggel, vagy aprított újhagymával.
Jó étvágyat!