A répa szezonális, vitamindús és nagyon finom. Készíthetünk belőle levest, tortát, és ínycsiklandó szendvicskrémet.
A répa tatár nálunk hatalmas kedvenc, és igazi újrafelhasználható, sokoldalú alapanyag.
Használd a kipréselt répalé melléktermékét, a répa-szárazanyagot, mert nemcsak egészségesebb, hanem ezerszer finomabb, mint a nyers húsból készült tatárbifsztek, és a kórokozóktól sem kell tartanod.
Könyvbemutatókra, előadásokra is ezt viszem általában kóstolóként, vagy ha hirtelen vendégek toppannak be, pirítós kenyérfalatkákkal is szuper előétel. Mindig elfogy

Hozzávalók:
- 6-7 szál sárgarépa (lehetőleg bio)
- 1 fej lilahagyma apró kockákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- 2 tk dijon vagy sima mustár
- himalaya só, tarka bors ízlés szerint
- 1- 1 1/2 dl extra szűz olívaolaj
- 1 ek aprított kapribogyó
- 1 tk füstölt paprika (opcionális)

1. A répákból gyümölcsprés (juicer) segítségével répalevet préselünk, és ami a műanyag tartályban fennmarad szárazanyag, azt kiszedjük, és egy aprítóba rakjuk. Ezt a száraz préselt répahúst használjuk fel a tatárhoz.
2. Hozzáadunk minden hozzávalók a kapribogyón, és az aprított lilahagymán kívül, pár percig krémesítjük. (Ha nincs aprítónk, akkor mindezt egy tálban, villa segítségével tesszük.)
3. Végül hozzáadjuk az aprított hagymát és kapribogyót, és jó alaposan összedolgozzuk. Fóliázva min. 1 órára hűtőbe tesszük, majd pirítósra, szendvicsbe kenjük.
Jó étvágyat!