Már megint édesség...nem hiába, hiszen kint egyre hidegebb van, minedenki vágyik valamilyen kényeztetésre. Ha viszont édesség, akkor legyen egészségesebb. Persze ugyanolyan finom, mint az eredeti :)

Gyerekkorom egyik kedvenc csokiját régóta nélkülözöm (mert nem egészséges, de tényleg!!!!), és mióta kikísérleteztem a világ legfinomabb vegán karamellaszószát, azóta készülök a vegán Twix megalkotására.
Biztosan kell még tökéletesíteni, de a prototípus is fantasztikus, próbáljátok kis Ti is! Jó étvágyat!

Kekszes alap:
- 1 csomag cukormentes háztartási keksz (gluténérzékenyeknek lehet puffasztott rizs)
- 3 ek natúr kókuszolaj
- 2 ek rizsszirup
A hozzávalókat egy aprítógépbe tesszük és addig aprítjuk, míg egy homogén, morzsás, kissé ragacsos massza lesz. Ezt egy szilikonos formába, vagy egy sütőpapírral kibélelt négyszögletű tepsibe egyenletesen eloszlatva lenyomkodjuk. fél órára mélyhűtőbe, vagy 2 órára hűtőbe tesszük.

Karamell réteg:
- 2 ek kókusztejszín, vagy a kókusztej sűrű krémes része, miután kivettük a hűtőből.
- 5 ek nádcukor
- 1 ek mogyoróvaj
- 1 ek nyers kókuszolaj
Egy teflonserpenyőben közepes lángon mindent összeolvasztunk, és kevergetve addig főzzük, forraljuk, míg sűrű karamell szósz lesz belőle. Kiöntjük egy tálkába, és hagyjuk kihűlni!

Csokiréteg:
200 gramm tejmentes tortabevonót, vagy 70%-os csokit 1 ek nyers kókuszolajat és 1 ek kókuszkrémet összeolvasztunk.

A tepsit kivesszük a hűtőből, és eloszlatjuk a kekszes rétegen a sűrű karamellaszószt, majd ráborítjuk az olvadt, meleg csokikrémet. Egyenletesen eloszlatjuk rajta, és az egészet egy éjszakára hűtőbe helyezzük.