Frissítő, vitamindús, de egyáltalán nem hizlaló saláta 15 perc alatt, az ősz ízeivel.
Hozzávalók:
1 fej brokkoli rózsáira szedve
1 csokor újhagyma (de lehet lila vagy póré is) finomra vágva
1 biocitrom leve és héja
só, bors, vegamix,
1 kiskanál dijon mustár
1 ek agavé szirup
2 dl növényi joghurt vagy tejföl
2 ek vegán (tojásmentes) majonéz
1 alma felkockázva
1 marék dió
A brokkolit egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegamix-szel, és adhatunk hozzá egy kevés őrölt szerecsendiót is.
Ha megpárolódott, de még roppanós (max 5 perc), félretesszük míg kihűl.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a fűszerekkel, citromlével, héjjal, sziruppal, mustárral, és hozzáadjuk a hagymát, almát, majd a brokkolit.
Tetejét megszórjuk dióval, és máris készen van. Összesen 15 perc alatt!
Jó étvágyat!
"Eredeti", citromos változatát így készítem el:
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/greta-konyhaja-joghurtos-brokkolisalata-fozes-gasztronomia-gasztro-zDZPkAX5wPJpORmi
2014. október 04. 08:02
Utolsó kommentek