Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Túró"torta erdei gyümölcsös joghurttal és csokiszósszal

Tej-, tojás-, és gluténmentes!

Tél van, és hideg, és hó, és ilyenkor csoki kell, meg egy kis falat nyár...na meg köles, ami szuper egészséges és melengető, tele mind a nyolc esszenciális aminosavval és vassal.

A kölesből túrót készítünk a már megszokott módon, és egy üvegtál aljára nyomkodjuk, hagyjuk kihűlni. Ez esetben ne tegyünk bele grízt, helyettsítsük 1 dl növényi joghurttal, amelyet már minden nagy áruházban megtalálunk a hagyományos joghurtok mellett, és adhatunk hozzá 1 ek natúr(hidegen sajtolt) kókuszolajat is.
http://gretakonyhaja.postr.hu/tu

Ha van fagyasztott nyári bogyós gyümölcsünk(nálam szeder és málna) a mélyhűtőben, akkor olvasszuk ki, és turmixoljuk össze egy pohár szójajoghurttal, és pár kanál kókusztejjel, 1 ek natúr kókuszolajjal, agavé sziruppal édesítjük. Ezt a gyümölcsös joghurtos keveréket a cheese cake tetejére tesszük, eloszlatjuk egyenletesen és hűtőbe helyezzük kb 1 órára.

csokiszósz: a hozzávalókat egy teflonserpenyőben alacsony hőfokon összeforraljuk a növényi tejjel, míg sűrű csokiszósz kapunk.
2.5-3 dl kókusztej (de lehet rizstej is)
2 ek nádcukor
100g étcsoki
2 ek étkezési keményítő
2-3 ek kakaópor
1 ek natúr kókuszolaj
csipet só

A kölestúrótortát, ha megszilárdult kockákra vágjuk, és meglocsoljuk csokiszósszal, vagy mellé helyezzük. Jó étvágyat!

1 Tovább

Sacher sajttortácskák (tej-, és tojásmentes)

A kölestúró fantasztikus lehetőségeket rejt magában, és ha már van házi baracklekvárunk otthon, és sok sok mikuláscsoki, egy szilikon muffinforma, akkor akár készülhet pár csodás mini sajttorta.


Hozzávalók:
Sajttorta alaphoz:
1 bögre köles
- 3-4 bögre rizstej
- 5-6 ek tönköly búzadara(gríz)
- 1 bögre nádcukor vagy xilit
- 3 ek kókuszolaj
- 1 bio citrom leve és héja
- vaníliarúd
- fél bögre mazsola
- csipet himalaya só
Sacher bevonat:
- házi baracklekvár
- 250g tejmentes csoki felolvasztva, 2 ek növényi tejjel, és 1 ek kókuszolajjal

- szilikon muffin sütőforma

1. A túrót a hagyományos módon készítjük el.
(lásd:http://gretakonyhaja.postr.hu/tu)
2. Ha kihűlt, a szilikonos muffinformák 3/4-ébe nyomkodjuk, tetejére 1 ek baracklekvárt halmozunk, majd bevonjuk a csokiszósszal.
3. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap nagy élvezettel megesszük!
Jó étvágyat!

0 Tovább

"Túró"gombóc erdei gyümölcs öntettel (tej- és tojásmentes)

Napi recept tipp: "Túró"gombóc erdei gyümölcs öntettel

Zsíros túró helyett, próbáld ki a kölest, mint túrópótlót.
A köles gluténmentes, csodásan lúgosító gabona, mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza. Gazdag vasban, pantoténsavban, folsavban, és kovasavban és B komplex vitaminokat tartalmaz. Szépíti a hajat, körmöt, bőrt, javítja a látást, támogatja az anyagcserét, segíti az emésztést, és még csonttörés esetén is alkalmazható terápiás táplálékként.
Hetente legalább egyszer érdemes tehát beépítenünk az étrendünkbe. Ehetjük édesen, sósan, köretként, vagy süteményekben, mindenhogy kiváló!

Hozzávalók:
- 1 bögre köles
- 3-4 bögre rizstej
- 6 ek tönköly búzadara(gríz)
- 1 bögre nádcukor vagy xilit
- 3 ek kókuszolaj
- 1 bio citrom leve és héja
- vaníliarúd
- fél bögre mazsola
- csipet himalaya só
- rozs vagy tönköly toast kenyér szárítva és ledarálva
- 1 tk fahéj
öntethez:
- 2 bögre friss vagy mirelit erdei gyümölcs keverék (málna, eper, áfonya, bármilyen bogyós gyümölcs)
- 4 ek agave, vagy rizsszirup

1. Egy fazékba feltesszük főni az előző este beáztatott, megmosott kölest, a rizstejjel, a nádcukorral, a vaníliarúddal, csipet sóval és a mazsolával. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, míg a köles ki nem fordul. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a búzadarát, összekeverjük, majd lefedjük újra, és még 10 percig hagyjuk párolódni, de már nem a tűzön.
2. Ez alatt egy kevés kókuszolajon megpirítjuk a kenyérmorzsát , hozzáadjuk a fahéjat.
3. A langyos kölesmasszához hozzáadjuk a citrom levét, és reszelt héját, a kókuszolajat. Gombócokat formázunk belőle és megforgatjuk a morzsában.
4. A gyümölcsöket összeturmixoljuk az agavé sziruppal, majd meglocsoljuk vele a tányérokra kiszedett gombócokat.
Tipp: Ha túl lazának ítéljük meg a masszát, akkor adhatunk még hozzá többet a grízből. Ez kötőanyagként viselkedik
(További receptek a Life.hu-n illetve a Gréta Konyhája Vegán Életmód-, és Szakácskönyv-ben
Rendelhető: info@gretstohr.com)

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek