Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mogyorószószos kelbimbó pirított szezámmaggal

Szeretitek a kelbimbót? Én imádom, és ha tehetem minden héten készítek belőle valamit, bár sajnos egyre kevesebbszer találok a piacon ebből az ízletes minikáposztából. Míg régen csak karamellizáltam, vagy rakott ételekben használtam, mostanában egyre többször kísérletezem vele, mindenféle variációkban, ami közül is a legfinomabb kedvencemet osztom meg veletek.
Ha valami mogyorós, az már eleve nem lehet rossz(kivéve a csokit), és aki régebbről olvassa a blogomat tudja, hogy erős "mogyoróvaj függőségben szenvedek"
Annyira egyszerű az elkészítése, és remélem hozzám hasonlóan rajongani fogtok érte. Én sokszor csak magában eszem, de köretként is megállja a helyét bármilyen finomság mellé.

Hozzávalók:
400g kelbimbó megtisztítva, megmosva, félbevágva
1 szál póréhagyma
1tk chilipehely
2 csipet só
1 nagy evőkanál mogyoróvaj
1 ek pirított szezámmag
kevés víz

Egy wokban kevés olívaolajat hevítek, megdinsztelem a karikára vágott pórét, majd rádobom a felezett kelbimbókat, dobálva forgatom pár percig.
Megsózom, majd hagyom, hogy a wok forró szélei aranybarnára pirítsák a kelbimbó oldalát, majd kevés vízzel lelocsolom, és lefedem öt percre, hogy megpárolódjon. Ha a víz elpárolgott, leveszem a fedőt, és újra, dobálva-vagy kevergetve pirítom, meghintem chili pehellyel, majd hozzáadom a mogyoróvajat, összekeverem, hogy mindenhová jusson belőle, de csak óvatosan, hogy ne törje a kelbimbó külső leveleit. A mogyoróvaj a hőmérséklet hatására elkezd olvadni, majd többször jól átforgatom, és közben odapirul a szélére. Ha ez megtörtént, megszórom a szezámmaggal, és már kész is.
Jó étvágyat!

0 Tovább

6 szezonális szuperfood


Ha ősszel is egészségesen szeretnéd táplálni tested-lelked, fogyaszd ezeket a szuperételeket, mert nincs még egy ilyen hónap, mint az október, amikor ennyi, változatos, színes, szemet gyönyörködtető zöldség-gyümölcs terem, és mind azért, hogy felkészüljünk a hideg, vitaminban, színekben és napsütésben hiányosabb hónapokra. Most töltsük fel szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, hogy ne az orrfújásról és a köhögésről szóljon a tél.

Íme 6, imádnivaló, októberi kedvencem:


Alma: A gyümölcsök királynője
https://www.facebook.com/StohrGreta/photos/pb.550753304952831.-2207520000.1413877215./912419645452860/?type=1&theater

Karfiol: Rákmegelőző hatású, C-vitamin bomba, koleszterincsökkentő hatású.
http://gretakonyhaja.postr.hu/currys-csipos-karfiolpuffancsok/

Körte : Kedvenc gyümölcsöm, leginkább nyersen szeretem, vagy zöldtumixba krémesítőként banán helyett, isteni rukkolával, kesudióval, és sütibe is, na meg fűszeres krémlevesekben.
Sok rostot tartalmaz, enyhén hashajtó hatású, béltisztító, gazdag C-vitaminban és rézben

Kelbimbó: Folsav, Vas, és C vitamin bomba, az ősz királynője, sok sok betegséget segít elkerülni, én a legjobban kókuszolajon, wokban megpirítva szeretem, ahogy a benne lévő cukor megkaramellizálódik. Kitűnő salátát, főzeléket, és köreteket lehet belőle készíteni.

Sütőtök: Béta karotin bomba, B vitaminban, potassiumban, és rostokban gazdag
https://www.facebook.com/StohrGreta/photos/pb.550753304952831.-2207520000.1413877215./914988318529326/?type=1&theater

Pasztinák: Nem sokan ismerik-használják, pedig mennyei krémlevest lehet készíteni belőle póréhagymával, és nagyszerű még burgonyapürével keverve, vagy csak magában köretként a pasztinákpüré fűszeresen.

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek