Zuhogott az eső egész nap, ezért nem tehettem mást, mint kimentem a konyhába, ránéztem a meseszép csokor levendulára az ablakban, a roskadozó tál almára az asztalon, és közben eszembe jutott, hogy sütit kellene csinálni, és pont vettem egy doboz gluténmentes lisztkeveréket, amit még nem próbáltam, és azonnal összeállt a kép!
Karamellás almatortát fogok sütni levendulával.
Tökéletes lett, és a fotózásra már a nap is kisütött!

Hozzávalók:
15dkg gluténmentes sütikeverék nádcukorral (amennyiben nincsen benne, 15 dkg liszkeverékhez adjunk 10 dkg nádcukrot)
6 db kisebb gála alma
8 ek kókuszolaj, vagy olvasztott biomargarin
1-1/2 dl rizstej
1 dl növényi tejszín
2 ek nádcukor
1 tk fahéj
1 szál morzsolt levendulalevél
kisebb kapcsos tortaforma

1.Az almákat meghámoztam, és szeletekre vágtam.
2. A sütikeveréket összedolgoztam 5 ek kókuszolajjal, és a tejjel.
3. Kiraktam almával a tortaforma alját, ráborítottam a masszát, egyenletesen eloszlattam, majd 175 fokon 25-30 perc alatt megsütöttem, kivettem hűlni.
4. Miután kihűlt, megfordítottam, és visszakapcsoltam az oldalát.
5. Mialatt az alap hűlt, elkészítettem a karamellás tejszínes almakrémet.
6. 3 ek kókuszolajban megkaramellizáltam a cukrot, beledobtam a maradék almaszeleteket, hozzáadtam a levendulát és a fahéjat, és megpároltam az almákat, a legvégén hozzáadtam a tejszínt, addig forraltam, míg nagyon sűrű lett, hagytam kihűlni.
7. A Kihűlt almakrémet a torta tetejére kanalaztam és egy órára hűtőbe tettem.
Jó étvágyat!