Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Avokádós bruschetta válogatás


Számomra tökéletes, bármelyik alkalomra is választom.
Gluténmentes házi kenyérre kentem puha értett avokádóból készített krémet.
Egy villa segítségével szétnyomkodom a héjából kikanalazott avokádót, megsózom, hozzádok borsot, sót, garam masala fűszerkeveréket, késhegynyi chilit, és egy teáskanál lime levét. 
avokádó gluténmentes guacamole bruschetta dió mogyoró paradicsom laktózmentes vegán egészséges fitt
Az egyiket paradicsomkarikákkal, a másikat mentaszósszal és pirított mogyoróval, a harmadikat póréval és dióval, a negyediket pedig bébispenótos rukkola salátával díszítettem. 
Ez az egyik kedvenc gyorsételem, akár reggelire, ebédre, vagy vacsorára.

0 Tovább

Banán nyalókák

Ma itthon maradt a fiam, mert szinte az összes óvónéni lebetegedett, így nem volt muszáj oviba mennie. Mivel többnyire délelőtt a konyhában vagyok, szeret nekem besegíteni a finomságok elkészítésében, én meg imádom, hogy egy kreatív, lelkes kuktával tudok dolgozni. 
A hideg (előző éjszaka hűtőbe tett) banánokból, étcsokiba mártott, kókuszpehelybe, és sósmogyoróforgácsba hempergetett nyalókákat készítettünk. 
Az étcsokit egyszerűen gőz felett megolvasztottuk, elvágtuk félbe a banánokat, hurkapálcát szúrtunk a közepébe, mártottunk, hempergettünk, egy sütőpapírra tettük őket, majd vissza a hűtőbe. 
Minden gyermekes szülőt arra buzdítok, hogy engedje be a gyermekét a konyhába. Lefoglalja őket, alkotnak, együtt vagyunk, és lelkesedve eszik az általuk készített, házi egészséges édességeket. 
Tökéletes program! 
 

0 Tovább

Mogyorószószos kelbimbó pirított szezámmaggal

Szeretitek a kelbimbót? Én imádom, és ha tehetem minden héten készítek belőle valamit, bár sajnos egyre kevesebbszer találok a piacon ebből az ízletes minikáposztából. Míg régen csak karamellizáltam, vagy rakott ételekben használtam, mostanában egyre többször kísérletezem vele, mindenféle variációkban, ami közül is a legfinomabb kedvencemet osztom meg veletek.
Ha valami mogyorós, az már eleve nem lehet rossz(kivéve a csokit), és aki régebbről olvassa a blogomat tudja, hogy erős "mogyoróvaj függőségben szenvedek"
Annyira egyszerű az elkészítése, és remélem hozzám hasonlóan rajongani fogtok érte. Én sokszor csak magában eszem, de köretként is megállja a helyét bármilyen finomság mellé.

Hozzávalók:
400g kelbimbó megtisztítva, megmosva, félbevágva
1 szál póréhagyma
1tk chilipehely
2 csipet só
1 nagy evőkanál mogyoróvaj
1 ek pirított szezámmag
kevés víz

Egy wokban kevés olívaolajat hevítek, megdinsztelem a karikára vágott pórét, majd rádobom a felezett kelbimbókat, dobálva forgatom pár percig.
Megsózom, majd hagyom, hogy a wok forró szélei aranybarnára pirítsák a kelbimbó oldalát, majd kevés vízzel lelocsolom, és lefedem öt percre, hogy megpárolódjon. Ha a víz elpárolgott, leveszem a fedőt, és újra, dobálva-vagy kevergetve pirítom, meghintem chili pehellyel, majd hozzáadom a mogyoróvajat, összekeverem, hogy mindenhová jusson belőle, de csak óvatosan, hogy ne törje a kelbimbó külső leveleit. A mogyoróvaj a hőmérséklet hatására elkezd olvadni, majd többször jól átforgatom, és közben odapirul a szélére. Ha ez megtörtént, megszórom a szezámmaggal, és már kész is.
Jó étvágyat!

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek