Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Veganéz variációk (tej-, és tojásmentes majonéz, tartármártás)

Attól, még, hogy valaki vegánná válik, nem kell lemondania a fenséges majonéz, vagy tartár ízéről, mert én bevallom mindig is rajongtam érte.
A jó hír, hogy a veganéz , ellenben tojásos társához képest, minimális kalóriatartalmú, nincs benne allergén nyers tojás, nehéz és hizlaló olaj.
Ellenben készülhet avokádóból, magokból, növényi joghurtból és tejfölből.
Sült krumplihoz, salátákhoz, fasírtokhoz, szendvicsekhez, burgerekbe, vegán gyroshoz, mennyei eledel.

 

I. Avokádós veganéz

Hozzávalók:
- 1 érett avokádó (puha, ujjunkkal benyomható) (Az avokádó Superfood!!! a benne található olajok tökéletesek az emberi szervezet számára)
- 1 dl zab-, vagy szójatejszín
- 1 kiskanál mustár (lehet dijon-i is)
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk agavé szirup
- fél citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma

A hozzávalókat összeturmixoljuk, és kedvenc ételeinkhet azonnal használjuk.

II. Joghurtos veganéz

Hozzávalók:
- 2dl növényi joghurt (nagyáruházakban kapható)
- 1dl növényi tejföl  (nagyáruházakhaz kapható)
- 1 kk mustár
- 2 kk agavé, vagy rizsszirup
- fél citrom leve
- 1 kk szárított oregano
- mokkáskanál himalaya só
- mokkáskanál friss őrölt tarkabors
- csipet őrölt római kömény

Egy tálkában kézi habverővel, vagy villával alaposan elkeverjük a hozzávalókat.

III. Napraforgó veganéz

Hozzávalók:
- 1 bögre napraforgómag (sózatlan, pörköletlen) 1-2 órára beáztatni
- 1 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- só, bors
- mk kurkuma
- 1 tk agavé szirup
- víz

A napraforgóról leöntjük az áztatóvizet és aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot. Összetrmixoljuk, kevés víz hozzáadásával, és addig adagoljuk a vizet, míg kellő sűrűségű lesz. (Bármilyen olajos maggal elkészíthető pl mandula, dió, kesudió stb...)

A veganéznek számtalan variációja létezik. Adhatunk hozzá aprított savanyú uborkát, szárított paradicsomot, és fűszerek sokaságát.
Jó étvágyat és kísérletezést!

 

0 Tovább

Napraforgó-spenótos pesto gnoccival

Ha a karácsonyi készülődés idején nincs kedvünk és lehetőségünk sokat foglalatoskodni a konyhában, mégis egészségeset és nagyon finomakat akarunk enni, akkor ez a nekünk való olaszos étel. 15 perc alatt elkészül, garantáltan, és az eredi pesto-hoz képest én egy pénztárca barátabb verziót ajánlok.

- 1 doboz vegán gnocci (én az Aldiban veszem)
- 1 bögre natúr napraforgómag beáztatva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- fél bögre olívaolaj
- 2 marék bébispenót
- só, friss bors, kevés vegamix
- fél bögre inaktív élesztőpehely

A hozzávalókat egy turmixgépbe, vagy aprítóba teszem, és jó alaposan összeturmixolom. Zöld, krémes szószt kell kapjak, ha nem elég krémes, akkor adjunk hozzá még olívát, vagy a gnocci vizéből pár kanállal.
A gnoccit, fövő vízbe dobáljuk, majd 2-3 perc alatt felúszkálnak a víz tetejére. Leszűrjük, és összekeverjük a szósszal. Ennyi. Mennyei finom!
Jó étvágyat!

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek