Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fügés-SZilvás csokitorta(glutén-tej-tojás-cukor és sütésmentes)

A hőmérséklet csökkenése fordítottan arányos a csokoládé utáni vággyal, ami azért nem baj, mert nagyszerű mindenmentes desszerteket lehet alkotni úgy, hogy nem kell tartanunk extra zsírpárnák lerakódásától, persze itt is a mérték a fontos wink hangulatjel
A fügés-szilvás csokitorta évek óta hatalmas kedvenc nálunk, és kakaó helyett én már karobbal készítem, úgy is nagyszerű, próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:
-18,5 cm-es kapcsos tortaforma
A torta alapjához:
150 g mandula (őrölt)
50 g datolya
50 g aszalt füge (friss fügével is isteni, ez esetben nem kell áztatni
fél 1 mk tiszta só
1 ek kókuszolaj (nyers)

A krémhez:
2 db érett avokádó vagy 1 bögre előző este beáztatott kesudió
5 ek kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű) vagy karobpor
7 ek kókuszolaj (nyers, folyékony halmazállapotban)
4-5 ek agavé szirup
csipet tiszta só
1 vaníliarúd kikapart magjai 
6-7 szem beáztatott leszűrt, majd összeturmixolt aszalt szilva


1. A datolyát és a fügét beáztatjuk egy órára, majd leöntjük róla a vizet. Egy aprítóba tesszük az őrölt mandulával és a kókuszolajjal együtt.
Az így kapott masszát lenyomkodjuk a tortaforma aljára, egyenletesen elosztjuk. Mélyhűtőbe tesszük.
2. Az érett avokádókat (vagy kesut), a kakaót (vagy karobot), az agavé szirupot, a vaníliát, a csipet sót és a kókuszolajat szintén aprítóba helyezzük és pár percig krémessé turmixoljuk a hozzávalókat. 
3. Kivesszük a tortaformát a hűtőből, és megkenjük az alapot az aszaltszilva krémmel, majd harmadik rétegként ráhalmozzuk a csokoládékrémet. Egyenletesen eloszlatjuk s egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Csodás friss fügével, vagy friss szilvákkal díszíthetjük.
Jó étvágyat!
további receptek és heti menü rendelés : www.gretastohr.com

0 Tovább

5 kedvenc epres ételem

Az eper megunhatatlan, s bár szezonja alig másfél hónapig tart, nem lehet belőle eleget enni. Mindamellett, hogy zsírégető, és tisztító hatású nagyon finom is, akár édesen, de sósan is elkészíthető. Az epret vétek megsütni vagy megfőzni, ezért összegyűjtöttem az 5 kedvenc cukormentes, nyers, gluténmentes, epres receptemet.
Jó étvágyat!

Epermousse (főzésmentes, gluténmentes)

2 bögre mosott, darabolt eper
3 dl selyem (silken) tofu
2 ek agavé nektár vagy stevia cseppek
1 ek olvasztott nyers kókuszolaj
csepp vanília aroma

Az epret egy turmixgépbe tesszük az agavé-vel, vaníliával és lepürésítjük, mozgás közben hozzáadjuk a selyemtofut, majd a nyers kókuszolajat is belecsurgatjuk. 1 percig összeturmixoljuk. Kis poharakba töltjük, és minimum 2 órára hűtőben hűtjük.

Epres banánfagyi (mindenmentes)

1 bögre fagyasztott eper
2 bögre fagyasztott banánkarika (érdemes egyben fagyasztani a banánt, már két nappal előtte. a banán érett legyen!!!)
3 ek mandulatej (vagy bármilyen növényi, amit szeretsz)

Először az epret a mandulatejjel aprítom, én ezt a turmixgép jégkocka funkciójával művelem. Majd jöhet hozzá a banán, addig turmixolom, míg habos, fagyikrémes lesz. Azonnal fogyasztható!

Epres-újhagymás salsa szósz:

1-2 bögre mosott eper kisebb kockákra darabolva
3 szál zsenge újhagyma karikára vágva
öntet:
1 gerezd préselt fokhagyma
tiszta só, bors
1 ek sötét balzsamecet vagy fél citrom leve
1 ek juharszirup (vagy agave, vagy rizs)

Az epret és a vékonyra felkarikázott újhagymát egy szószos tálba tesszük. Összekeverjük a dresszinget, majd leöntjük vele az epres hagymás keveréket és pár órára állni hagyjuk. Nagyszerű mondjuk kukorica torttilával, vagy csicseriborsó lepénnyel, bármilyen sült tofuhoz, mártogatósként, köretként.

Tavaszi epersaláta:

Egy nagy salátástálba belevágjuk a kedvenc tavaszi zöldjeinket, pl spenót, sóska, fejes saláta, újhagyma, petrezselyem, jól összeforgatjuk, készítünk hozzá egy édes savanyú vinaigrette öntetet, pl a fenti balzsameceteset, majd hozzávágunk szép szeletekre, 2 marék epret, meglocsoljuk az öntettel, összekeverjük, és vagy magában, vagy köretként, bármilyen napszakban, bármivel fogyaszthatjuk.

Pink power smoothie: (tökéletes edzések után)
2 bögre eper
3-4 dl mandula, mogyoró-, vagy kókusztej
3 banán
1 ek vörös szőlőmag őrlemény
1 ek kendermag őrlemény
csipet tiszta só
pici vanília kivonat
1 adagolókanál (20 gramm) vegan protein (rizs, vagy borsófehérje, de NEM szójaizolátum!

Mindent egy nagy turmixkehelybe rakunk, és jól összeturmixoljuk!

Jó étvágyat!

0 Tovább

Szilvafagyi, otthon, 4 összetevőből!

Hozzávalók:
2 bögre magozott negyedelt szilva (4 órán át mélyhűtőben tartva)
1 szeletelt fagyott banán
2 ek agavé szirup
1 doboz kókuszkrém, vagy sűrű kókusztej (egy éjszakán át hűtőben tartva)

A hozzávalókat egy erős turmixgépbe tesszük, vagy ahogy én most, csigás présgépbe helyeztem, a gyümölcsöket beledobáltam a fenti lyukon, és kész fagyit kaptam. A masszát összeturmixoltam még egyszer a kókuszkrémmel és az agavé sziruppal, mélyhűtőbe helyeztem 3 órára, félóránként egy spatulával átkevergettem.
Egyszerű, és nagyszerű, kedvünk szerint bármilyen gyümölccsel variálható.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Mandulatejes quinoa puding illatos szamócával

Ha soha nem kóstoltad még a quinoát, akkor itt az ideje. Mint minden gluténmentes gabonát, a quinoát is elkészítheted édes, vagy sós formában, nekem mindegy, mert én így is-úgyis imádom.
Ha quinoát eszem, tudom, hogy nem is táplálhatnám jobban a testem, lássuk csak miért:
Dél-Amerikában már 7 ezer évvel ezelőtt ismerték és szerették, az inkák a „gabonák anyja” néven emlegették. Itthon is gabonaként ismerjük, habár valójában egy libatopfélék családjába tartozó növényről van szó, annak is a magjáról. Nem annyira a gabonákkal (búza, rozs), mint inkább a cukor- és takarmányrépával, céklával, parajjal és mángolddal áll rokonságban. A spanyol hódítások hatására majdnem teljesen kipusztult, az 1900-as évek második felében fedezték fel ismét jótékony hatásait, s kezdték el ismét a termesztését.
Fehérje tartalma nagyon magas – igaz, valamivel alacsonyabb, mint a legtöbb bab- és hüvelyesfélének. Előnye viszont, hogy teljes értékű fehérjét tartalmaz, azaz a szervezet számára szükséges aminosavak megfelelő mennyiségben és arányban fordulnak benne elő. Kiváló rostforrás, ami jó hír a diétázók, fogyókúrázók és székrekedéssel küzdő számára. Gluténmentessége miatt könnyen emészthető, s liszt érzékenyek is fogyaszthatják. Jó tulajdonságai közé tartozik emellett, hogy magas a B-vitamin, foszfor-, magnézium-, cink- és vastartalma. Nagy mennyiségben található benne kalcium, ami miatt kiváló alternatívát nyújt a laktózérzékenyek és a vegán étrendet követők számára.

Hogy használjuk a quinoat?

Mag és csíráztatott formában egyaránt kapható. Ha mag formájában vásároljuk, akkor elkészítés áztassuk be és alaposan mossuk meg (hacsak nem szerepel a csomagoláson, hogy ezt már megtette a gyártó előttünk.). A magot ugyanis egy szaponinnak nevezett réteg borítja, ezért fogyasztása, keserű íze miatt, nem kellemes. Addig mossuk, amíg ez a keserű íz teljesen el nem tűnik. Egy másik lehetőség, ha csíráztatott quinoat vásárolunk, vagy mi magunk csíráztatunk házilag. A magok könnyen és gyorsan csíráztathatóak, ráadásul a folyamat tovább növeli a quinoa addig sem elhanyagolható tápértékét, vitamintartalmát.

A quinoa sokféleképpen felhasználható. Fogyaszthatjuk reggelire (vízzel, tejjel, gabonatejjel elkészített) édes kása formájában például magokkal, aszalt gyümölcsökkel, mézzel, stb. A quinoából készült liszt remekül használható gluténmentes desszertek, kenyerek, pudingok elkészítéséhez. Csíráztatott formában akár nyersen is fogyaszthatjuk salátákban. Íze kicsit a kusz-kuszra hasonlít, ezért köretnek is kiváló rizs, burgonya vagy kusz-kusz helyett.
(forrás: egészség.hu)

Hozzávalók:
egy bögre alaposan megmosott quinoa
1-2 ek növényi édesítőszirup, vagy xilit, vagy nádcukor, de stéviát is használhatunk
1 rúd fahéj
1-2 csepp vanília esszencia
2 és fél bögre mandulatej
1 bögre érett illatos szamóca

Elkészítés:
1. A jó alaposan megmosott quinoát feltesszük 2 bögre mandulatejjel, édesítővel, és a fűszerekkel főni. Kis lángon főzzük fedő alatt 15-20 percig, majd a tűzről levéve lefedve hagyjuk állni pár percig.
2. Ha langyosra hűlt, turmixgépbe tesszük fél bögre mandulatejjel és a szamóca felével. Jó alaposan lassan sűrűvé turmixoljuk, poharakba kanalazzuk tetejét eperdarabokkal díszítjük.
3. Hűtőbe tesszük kb egy órára, de langyosan is fogyaszthatjuk reggelire.
Jó étvágyat!

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek