Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spárgás-aszalt paradicsomos pizza


Imádjuk a pizzát, s bár nem vagyok olasz pizzasütő mester, mégis előszeretettel készítem el otthon a családnak, hiszen itthon azt, és abból annyit rakhatunk rá, amennyit akarunk. Spárgából mondjuk fél kilót, mint most :)) Ha már pizza, akkor legyen egészséges, és persze vegán :)A gluténmentes változatot itt találjátok:
http://gretakonyhaja.postr.hu/glutenmentes-pizza

3-4 db 28-30cm átmérőjű pizzához:
Hozzávalók:
Tészta :
- fél kiló liszt (fele teljes kiőrlésű tönköly-, fele fehér tönkölyliszt)
- tk nádcukor
-1 tasak élesztőpor
-3 dl langyos víz
- kb 4 evőkanál olívaolaj
-1 tk só

1. A lisztet, a cukrot, a sót, és az élesztőport elkeverjük alaposan. Közepébe mélyedést vájunk, és oda fokozatosan adagoljuk lassan a vizet, és az olajat felváltva, egyenletesen a kezünkkel eldolgozzuk, a tésztát simává gyúrjuk, meleg helyre téve, letakarva egy órán át kelesztjük.
2. Utána négy részre osztjuk, amivel nem dolgozunk, letakarjuk, és visszatesszük a tálba.
3. A részeket tetszés szerinti vastagságra nyújtjuk, lisztezzük, kezünkkel kör alakúvá egyengetjük. széleit kissé visszahajtjuk, hogy a szósz ne folyjon le róla.

Paradicsomszósz:
-fél kg (fürtös) paradicsom vagy fél liter üveges paradicsomszósz, a Lidl-ben kapható narancskupakos Combino a legfinomabb
-6-7 közepes gerezd fokhagyma
-2 kanál olívaolaj
-só, bors, oregánó, majoránna, bazsalikom(ha lehet friss levelek)
-1 ek nádcukor(demerara)
A hozzávalókat összeturmixoljuk.

A kinyújtott nyers tésztát olajjal, majd a paradicsomszósszal megkenjük, és kedvenc feltétjeinkkel gazdagítjuk, a tetejére vegán parmezánt szórunk. 200 fokon 15 percig sütjük.
Feltétek lehetnek:
-grillezett cukkini, padlizsán, szójavirsli, sült paprika, hagyma, kukorica, paradicsom, bármilyen szejtán és tofu feltét, tönkölykolbász, aszalt paradicsom, friss rukkola, miután kisült, vegán parmezán, bármilyen növényi, olvadós sajt stb…
Jó étvágyat!

0 Tovább

Fokhagymás-tejszínes penne zöldspárgával

Ez a kedvenc tavaszi tésztás receptem, amit persze nem csak pennéből, hanem bármelyik kedvenc durumtésztádból is elkészítheted, legyen az spagetti, farfalle, vagy fusiili. A recept alapja a fokhagymás növényi tejszínes szósz, és a tavasszal elmaradhatatlan salaktalanító, vízhajtó szuperétel, a zöldspárga. A fehérrel ellentétben, ebben van klorofill, és kényelmi szempontból sem utolsó előnyeinek köszönhetően, szinte csak ezt veszem. Nem kell megpucolni, és pár perc alatt készen van. A rügyei legyenek puhák, és ha megnyomkodjátok, lédúsak. Nem kell főzni, csak éppen hogy olíván megfuttatni, hogy roppanós maradjon.
Ezzel a recepttel nem csak családotokat, de vendégeiteket is elkápráztathatjátok, olyannyira, hogy azonnal egy toszkán paradicsomi, hangulatos kis étteremben érezhetik magukat.
Elkészítése maximum húsz perc, úgyhogy ideális ebéd, vagy vacsora.

Hozzávalók:
- 400g durum penne tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, vegamix
- 2 dl növényi tejszín
- 200 g bio koktélparadicsom
- 1 csomag zöldspárga
- olívaolaj

1. A tésztát sós forrásban lévő vízbe teszem, és addig főzőm, míg al'dente lesz.
2. Azalatt elkészítem a spárgás tejszínes szószt:
A karikákra vágott fokhagymát forró olíván egy percig megfuttatom, majd hozzáadom a feldarabolt, megmosott zöldspárgát, fűszerezem, és lefedem 5 percig.
3. A koktélparadicsomokat félbe vágom, és hozzáadom a spárgához, pár percig összepirítom. Leöntöm a tejszínnel, és 2 perc alatt összeforralom. Ha készen van, összekeverem a frissen főtt leszűrt tésztával, tetejét megszórom friss bazsalikomlevéllel, vagy élesztőpehellyel.
Jó étvágyat!

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek