Ha a karácsonyi készülődés idején nincs kedvünk és lehetőségünk sokat foglalatoskodni a konyhában, mégis egészségeset és nagyon finomakat akarunk enni, akkor ez a nekünk való olaszos étel. 15 perc alatt elkészül, garantáltan, és az eredi pesto-hoz képest én egy pénztárca barátabb verziót ajánlok.

- 1 doboz vegán gnocci (én az Aldiban veszem)
- 1 bögre natúr napraforgómag beáztatva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- fél bögre olívaolaj
- 2 marék bébispenót
- só, friss bors, kevés vegamix
- fél bögre inaktív élesztőpehely

A hozzávalókat egy turmixgépbe, vagy aprítóba teszem, és jó alaposan összeturmixolom. Zöld, krémes szószt kell kapjak, ha nem elég krémes, akkor adjunk hozzá még olívát, vagy a gnocci vizéből pár kanállal.
A gnoccit, fövő vízbe dobáljuk, majd 2-3 perc alatt felúszkálnak a víz tetejére. Leszűrjük, és összekeverjük a szósszal. Ennyi. Mennyei finom!
Jó étvágyat!