Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csoki chip kekszek (cookies)

(tej-, tojás-, és gluténmentes)

A boltban sok hasonló csokichip kekszet lehet kapni, de azok fehérlisztbő, fehércukorból, és  egyéb egészségtelen hozzávalókból állnak. 
S, hogy ne kelljen megvennünk, és, hogy kedvezzünk a gluténérzékenyeknek is, íme a tökéletes recept. 
Ami  pedig a legjobb benne (az ízén túl), hogy 20 perc alatt kész!
vegan gluténmentes kazeinmentes cookies keksz desszert süti csokoládé tojásmentes gluténmentes édesség


 

Hozzávalók: 10-12 db-hoz
1 bögre barna rizsliszt
1/4 bögre mandulaliszt vagy gesztenyeliszt
1 mk foszfátmentes sütőpor
fél érett banán összenyomkodva
2 ek olvasztott kókuszolaj
1/4 bögre kókuszvirágcukor
1 lenmagtojás (1 ek lenmagliszt 3 ek vízzel elkeverve, majd 5 percig pihentetve)
1 fél bögre tejmentes csoki pasztilla (chip) a 60%-os kakaótartalmúakban már nincs tejpor

A száraz és nedves anyagokat külön külön jó alaposan összekeverjük, majd egymással is, majd a végén belekeverjük a csokipasztillákat. Egyforma labdacsokat gyúrunk, majd a tenyerünkkel szétlapítjuk, és egy sütőpapírral borított lapos tepsibe tesszük. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük 10 percig. Figyeljünk arra, hogy ne száradjon szét. Legyen kicsi rágós, ne teljesen kekszes. Ha kihűlt, akkor szépséges lezárható befőttes üvegekbe is rakhatjuk, és szépen díszítve még ajándékba is adhatjuk.
Jó étvágyat!

 

0 Tovább

Twix Twix

Már megint édesség...nem hiába, hiszen kint egyre hidegebb van, minedenki vágyik valamilyen kényeztetésre. Ha viszont édesség, akkor legyen egészségesebb. Persze ugyanolyan finom, mint az eredeti :)

Gyerekkorom egyik kedvenc csokiját régóta nélkülözöm (mert nem egészséges, de tényleg!!!!), és mióta kikísérleteztem a világ legfinomabb vegán karamellaszószát, azóta készülök a vegán Twix megalkotására.
Biztosan kell még tökéletesíteni, de a prototípus is fantasztikus, próbáljátok kis Ti is! Jó étvágyat!

Kekszes alap:
- 1 csomag cukormentes háztartási keksz (gluténérzékenyeknek lehet puffasztott rizs)
- 3 ek natúr kókuszolaj
- 2 ek rizsszirup
A hozzávalókat egy aprítógépbe tesszük és addig aprítjuk, míg egy homogén, morzsás, kissé ragacsos massza lesz. Ezt egy szilikonos formába, vagy egy sütőpapírral kibélelt négyszögletű tepsibe egyenletesen eloszlatva lenyomkodjuk. fél órára mélyhűtőbe, vagy 2 órára hűtőbe tesszük.

Karamell réteg:
- 2 ek kókusztejszín, vagy a kókusztej sűrű krémes része, miután kivettük a hűtőből.
- 5 ek nádcukor
- 1 ek mogyoróvaj
- 1 ek nyers kókuszolaj
Egy teflonserpenyőben közepes lángon mindent összeolvasztunk, és kevergetve addig főzzük, forraljuk, míg sűrű karamell szósz lesz belőle. Kiöntjük egy tálkába, és hagyjuk kihűlni!

Csokiréteg:
200 gramm tejmentes tortabevonót, vagy 70%-os csokit 1 ek nyers kókuszolajat és 1 ek kókuszkrémet összeolvasztunk.

A tepsit kivesszük a hűtőből, és eloszlatjuk a kekszes rétegen a sűrű karamellaszószt, majd ráborítjuk az olvadt, meleg csokikrémet. Egyenletesen eloszlatjuk rajta, és az egészet egy éjszakára hűtőbe helyezzük.

0 Tovább

"Túró"gombóc erdei gyümölcs öntettel (tej- és tojásmentes)

Napi recept tipp: "Túró"gombóc erdei gyümölcs öntettel

Zsíros túró helyett, próbáld ki a kölest, mint túrópótlót.
A köles gluténmentes, csodásan lúgosító gabona, mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza. Gazdag vasban, pantoténsavban, folsavban, és kovasavban és B komplex vitaminokat tartalmaz. Szépíti a hajat, körmöt, bőrt, javítja a látást, támogatja az anyagcserét, segíti az emésztést, és még csonttörés esetén is alkalmazható terápiás táplálékként.
Hetente legalább egyszer érdemes tehát beépítenünk az étrendünkbe. Ehetjük édesen, sósan, köretként, vagy süteményekben, mindenhogy kiváló!

Hozzávalók:
- 1 bögre köles
- 3-4 bögre rizstej
- 6 ek tönköly búzadara(gríz)
- 1 bögre nádcukor vagy xilit
- 3 ek kókuszolaj
- 1 bio citrom leve és héja
- vaníliarúd
- fél bögre mazsola
- csipet himalaya só
- rozs vagy tönköly toast kenyér szárítva és ledarálva
- 1 tk fahéj
öntethez:
- 2 bögre friss vagy mirelit erdei gyümölcs keverék (málna, eper, áfonya, bármilyen bogyós gyümölcs)
- 4 ek agave, vagy rizsszirup

1. Egy fazékba feltesszük főni az előző este beáztatott, megmosott kölest, a rizstejjel, a nádcukorral, a vaníliarúddal, csipet sóval és a mazsolával. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, míg a köles ki nem fordul. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a búzadarát, összekeverjük, majd lefedjük újra, és még 10 percig hagyjuk párolódni, de már nem a tűzön.
2. Ez alatt egy kevés kókuszolajon megpirítjuk a kenyérmorzsát , hozzáadjuk a fahéjat.
3. A langyos kölesmasszához hozzáadjuk a citrom levét, és reszelt héját, a kókuszolajat. Gombócokat formázunk belőle és megforgatjuk a morzsában.
4. A gyümölcsöket összeturmixoljuk az agavé sziruppal, majd meglocsoljuk vele a tányérokra kiszedett gombócokat.
Tipp: Ha túl lazának ítéljük meg a masszát, akkor adhatunk még hozzá többet a grízből. Ez kötőanyagként viselkedik
(További receptek a Life.hu-n illetve a Gréta Konyhája Vegán Életmód-, és Szakácskönyv-ben
Rendelhető: info@gretstohr.com)

0 Tovább

Csokis pite (tej-, és tojás-, és bűntudatmentes)

Nem hiszek a fogyókúrákban, az egészséges életmódban hiszek. És abban, hogy kevés találékonysággal, kreativitással mi is tudunk otthon, egyszerűen, kényeztető finomságokat varázsolni. A titok az alapanyagok megválasztásában rejlik, hiszen minden egészségtelen élelmiszernek megtalálhatjuk a reform alternatíváját.

Ez a mennyei csokis-krémes recept, egy esős őszi napon született, és azóta sem tudjuk megunni, még napsütésben sem :)


Hozzávalók:

Pitetészta:
-180g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-120g nádcukor vagy xilit (nyírfacukor)
- 1 tk szódabikarbóna
- 40ml olvasztott kókuszolaj
- 60ml rizstej (növényi tej)
-csipet só
1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk és mélyhűtőbe tesszük 15 percre.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy piteformát kibélelünk sütőpapírral.
3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és a piteformának megfelelő méretű kört nyújtunk, majd belehelyezzük a formába, oldalt lenyomkodjuk. A sütőbe tesszük 7-8 percre.

Csokikrém:
- 3 és fél dl rizstej
- 1 csomag csokipuding
- 4 ek nádcukor
- 4 ek kókuszolaj
- csipet só
- 200g 70%-os vegán csoki

1. 3 és fél dl rizstejből és egy csomag csokipudingból nádcukorból, sűrű pudingot készítünk, majd 2 evőkanál kókuszolajjal kikeverjük.
2. Gőz felett megolvasztjuk a csokikat 2 ek kókuszolajjal. Ha megolvadt, belekeverjük a csokipudingba.
3. A pitetésztát kivesszük a sütőből, megtöltjük a csokikrémmel, majd még 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
4. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben 4 óráig pihentetjük. Utána szeletekre vágva fogyasztható.
Egyszerű, imádnivaló!
Jó étvágyat!

2 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek