Nem hiszek a fogyókúrákban, az egészséges életmódban hiszek. És abban, hogy kevés találékonysággal, kreativitással mi is tudunk otthon, egyszerűen, kényeztető finomságokat varázsolni. A titok az alapanyagok megválasztásában rejlik, hiszen minden egészségtelen élelmiszernek megtalálhatjuk a reform alternatíváját.

Ez a mennyei csokis-krémes recept, egy esős őszi napon született, és azóta sem tudjuk megunni, még napsütésben sem :)


Hozzávalók:

Pitetészta:
-180g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-120g nádcukor vagy xilit (nyírfacukor)
- 1 tk szódabikarbóna
- 40ml olvasztott kókuszolaj
- 60ml rizstej (növényi tej)
-csipet só
1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk és mélyhűtőbe tesszük 15 percre.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy piteformát kibélelünk sütőpapírral.
3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és a piteformának megfelelő méretű kört nyújtunk, majd belehelyezzük a formába, oldalt lenyomkodjuk. A sütőbe tesszük 7-8 percre.

Csokikrém:
- 3 és fél dl rizstej
- 1 csomag csokipuding
- 4 ek nádcukor
- 4 ek kókuszolaj
- csipet só
- 200g 70%-os vegán csoki

1. 3 és fél dl rizstejből és egy csomag csokipudingból nádcukorból, sűrű pudingot készítünk, majd 2 evőkanál kókuszolajjal kikeverjük.
2. Gőz felett megolvasztjuk a csokikat 2 ek kókuszolajjal. Ha megolvadt, belekeverjük a csokipudingba.
3. A pitetésztát kivesszük a sütőből, megtöltjük a csokikrémmel, majd még 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
4. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben 4 óráig pihentetjük. Utána szeletekre vágva fogyasztható.
Egyszerű, imádnivaló!
Jó étvágyat!