Ha tej, azt mondom kókusztej, mandulatej, mogyorótej, rizstej, máktej...
Ha tejföl, joghurt, akkor azt mondom szójatejföl, szójajoghurt, kókuszjoghurt, magtejfölök...
A sajtokat is könnyedén elkészíthetjük otthon, vagy széles választékban megvásárolhatjuk bioboltokban, akár a Trappistát, Füstöltet, Cheddart, Mozzarellát, és most már Parmezánt is. 
Ha tejszín, akkor szójatejszín, rizstejszín, mandulatejszín...
De a nagy kérdés, hogyan tudunk megszokott textúrájú, mégis egészséges, növényi, tejszín ízű habot készíteni a különböző sütikhez, krémeket.
Tapasztalatom azt mutatja, hogy először mindenki a nagyáruházakban kapható, és "növényi tejszín" jelzővel illetett termékekhez nyúl, amelyek cukrozatlan változata még jó is lenne számunkra, ha az összetevők címszó alatt, nem látnánk felsorolva a tejfehérjét, és nem pálmazsírból és hidrogénezett növényi zsírokból készülnének, amelyek egészség-és környezetkárosító hatásúak. 
ételallergia tejszínhab vegán tejfehérjementes tejcukormentes
Így más alternatívák után kell nézni az arra allergiásoknak, és a vegánoknak is.
 Elkezdtem kísérletezni a főzőtejszínekkel, de nem jártam sikerrel.
 Egy külföldi blogon olvastam a kókusztejszínhabról, ami leírva nagyon egyszerűnek tűnt, és jóval olcsóbbnak, mint a fentebb említett alternatívák.
Vegyünk egy magas zsírtartalmú sűrű nagy kókusztartalommal rendelkező konzerv kókusztejet és egy éjszakra tegyük hűtőbe. Csak közvetlenül akkor vegyük ki a hűtőből, ha felverjük. 
Egy tálba "fölözzük" le a sűrű krémes a doboz tetején ülő kókuszkrémet,. (a vízszerű maradékot a dobozban hagyjuk, és mondjuk a legközelebbi turmixunkba tudjuk tenni )
Hozzáadjuk a nádporcukrot, vagy stévia port(ízlés szerint) és gépi habverővel felverjük. 
A másik verzió, ha habszifont használunk, ez esetben a sűrű kókusztejszín a legmegfelelőbb, amit pici kókusztejjel hígíthatunk, teszünk hozzá egy teáskanál útifűmaghéjat , elkeverjük, majd mehet a szifonba. Tehetünk bele stévia port, vanília aromát. Jól összerázzuk. Minden legyen hűtőhideg.!!!
Az ebből készült édességeket érdemes hűtőben tartani, mert előfordulhat, hogy szobahőmérsékleten elkezd olvadni, még mielőtt felszolgálnánk.