Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csokoládés datolya karamella (fudge)

Aki szereti, szerette a tejkaramellát, vagy annak csokis változatát, ezt garantáltan imádni fogja, mert ez az egészséges desszert, ellenben a boltban kapható változatokkal, nem mű, hanem teljesen természetes-nyers alapanyagokat tartalmaz, elkészíteni, pedig gyerekjáték, tehát készítsétek velük együtt
A datolyáról, pedig ódákat lehet zengeni, és nemcsak magas természetes gyümölcscukor tartalma miatt, ami egyáltalán nem hizlal, hanem arról mennyire jó az emésztésünknek, és immunrendszerünknek. Nekem a datolya a természet karamellája, és jó tudni, hogy superfoodnak számít.

Hozzávalók:
- 2 bögre natúr, kimagozott datolya
- 2-3 ek natúr v. hidegen sajtolt kókuszolaj
- 3 ek karob vagy cukrozatlan jó minőségű kakaópor
- 3-4 ek növényi édesítő szirup (agavé-, rizsszirup, datolyaszirup, vagy juharszirup
- fél bögre kókusztej
- 1 mk rumaroma
- csipet fahéj
- csipet só
- kevés kókuszreszelék

1. Egy aprítóba tesszük a datolyát, az olvasztott kókuszolajat, a kakaóport, a sót, aromát, fahéjat
2. Lassú fokozaton(2) elkezdjük aprítani, míg egyre könnyebben viszi a kés, közben fokozatosan adagoljuk a kókusztejet és a szirupot felváltva. Erősebb fokozatot használunk, és addig aprítjuk, míg sűrű masszát kapunk.
3. A masszát, egy folpack-kal, vagy sütőpapírral bélelt téglalap alakú tálba nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük pár órára, vagy egy éjszakára.
4. Ha készen van, kisebb pralinékra vágjuk, és tetejüket belemártjuk kókuszreszelékbe. Bonbonként tálaljuk. Az íze, több, mint fantasztikus
Jó étvágyat!

0 Tovább

Energia golyók

A világ talán legegyszerűbb, és az egyik legfinomabb egészséges édessége. Minden hozzávaló nyers, vitamin, ásványi anyag, és enzim-gazdag. Elkészítése kb. 10 perc, a gyerekek is imádják.
Nagyszerű nassolnivaló, edzés előtt, vagy után...vagy mindenkor :)



Hozzávalók:
- 2 bögre kimagozott datolya natúr
- 1 bögre őrölt mandula
- 3/4 bögre kókusztej
- 1/2 bögre hidegen sajtolt olvasztott kókuszolaj
- 1 és 1/2 bögre kókuszreszelék
- csipet só
- 1 mk rumaroma
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanília aroma

1. Egy aprítóba helyezzük a datolyát, a mandulát, a fűszereket, és 1 bögre kókuszreszeléket.
2. Lassú fokozaton aprítjuk, majd fokozatosan adagolva hozzáöntjük először a kókuszolajat, majd a kókusztejet. Erősebb fokozaton addig aprítjuk, míg egy ragadós massza lesz.
3. Egy mélyebb tányérba kiöntjük a maradék kókuszreszeléket. Kezünkkel golyókat formázunk, és megforgatjuk a kókuszreszelékbe. Azonnal is fogyasztható, de még jobb, ha félórára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Kókuszos-lenkeksz "tej"karamellával (gluténmentes)

Melegen és kihűlve is finom, bár mire úgy igazán kihűlt volna, elfogyott. A kókusztejkaramellából viszont bőven maradt, ezért ma is ez lesz a desszert, bár szerintem tökéletes reggelire, tízóraira és uzsonnára is. Igazi energia-, ásványianyag-, és vitaminbomba. Szerintem nem hizlal, de ki ki maga döntse el

Hozzávalók (10 db kekszhez):
- 3 ek lenmagliszt (kávédarálóban őrölt lenmag)
- 6 ek glutenix (magvas gluténmentes kenyérlisztkeverék. ha nincs ilyen, nyugodtan mehet bele különféle gluténmentes lisztek keveréke, pl rizsliszt, keményítő, kölesliszt, mandulaliszt, gesztenyeliszt, kókuszliszt)
- kb 1 dl kókusztej
- 3 ek kókuszreszelék
- kb 2-3 ek kókuszolaj olvasztva
- vanília aroma
. késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
- 3 ek kókuszvirág cukor (lehet nádcukor is)

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük
2. A hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, míg jó kis összeállt massza lesz belőle, golyókat formázunk tenyerünkkel, vagy egy villa segítségével kilapítjuk
3. Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, elhelyezzük egymás mellett a kekszeket, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Mialatt sül, elkészítjük a
Tejkaramellát
Hozzávalók:
- 3-5 ek nádcukor
- 1-1.5 dl kókusztej (ha lehet a sűrűje)
- 2 ek kókuszolaj
- vanília aroma

Egy tapadásmentes serpenyőben minden hozzávalót lassan melegítünk, majd állandóan kevergetve (kézi habverővel) addig főzzük, míg sűrű szósz kapunk.
Ha túl folyós, adhatunk hozzá kevés keményítőt.
Hűtőben pár napig eláll.

A kisült kekszeket kivesszük a sütőből, és megkenjük a karamellaszósszal, majd ha kihűlt, tálaljuk.
Mindenképpen próbáljátok ki!
Jó étvágyat!

0 Tovább

Hógolyók

Ez a 10 perc alatt elékészíthető ez a csupa kókuszos csoda, ami nem csak isteni finom, de ezerszer egészségesebb, mint a raffaello. Sütés nélkül, nyers hozzávalókból, karácsonyra, és azután is :)



Elkészítés 10 perc. Hűtés max 1 óra.

Hozzávalók (15db)
- 1 és 1/2 bögre natúr kókuszreszelék
- 3 ek rizsszirup, vagy xilit
- mk őrölt fahéj
- 4-5 ek natúr!!!! kókuszolaj olvasztva (nem egyenlő pálmaolaj!)
- 2-3 csepp vanília aroma
- 2-3 ek kókusztej (de szerintem lehet bármilyen növényi tej is)
- késhegynyi himalaya só

1 bögre kókuszreszeléket aprítóba teszünk, és lassú fokozaton, folyamatosan adagoljuk hozzá a kókuszolajat. Ha sűrű masszát kapunk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és pár percig hagyjuk aprítani. A puha masszából golyókat formálunk, majd megforgatjuk a maradék kókuszreszelékbe. Sütőpapírra helyezzük őket, majd be a hűtőbe kb 1 órára. 2 hétig is elállnak, de fogyasztás előtt vegyük ki, mert szobahőmérsékleten a legfinomabb. Aki szereti a mandulát, a közepébe tehet egyet egyet egyet
Jó étvágyat!
0 Tovább

Twix Twix

Már megint édesség...nem hiába, hiszen kint egyre hidegebb van, minedenki vágyik valamilyen kényeztetésre. Ha viszont édesség, akkor legyen egészségesebb. Persze ugyanolyan finom, mint az eredeti :)

Gyerekkorom egyik kedvenc csokiját régóta nélkülözöm (mert nem egészséges, de tényleg!!!!), és mióta kikísérleteztem a világ legfinomabb vegán karamellaszószát, azóta készülök a vegán Twix megalkotására.
Biztosan kell még tökéletesíteni, de a prototípus is fantasztikus, próbáljátok kis Ti is! Jó étvágyat!

Kekszes alap:
- 1 csomag cukormentes háztartási keksz (gluténérzékenyeknek lehet puffasztott rizs)
- 3 ek natúr kókuszolaj
- 2 ek rizsszirup
A hozzávalókat egy aprítógépbe tesszük és addig aprítjuk, míg egy homogén, morzsás, kissé ragacsos massza lesz. Ezt egy szilikonos formába, vagy egy sütőpapírral kibélelt négyszögletű tepsibe egyenletesen eloszlatva lenyomkodjuk. fél órára mélyhűtőbe, vagy 2 órára hűtőbe tesszük.

Karamell réteg:
- 2 ek kókusztejszín, vagy a kókusztej sűrű krémes része, miután kivettük a hűtőből.
- 5 ek nádcukor
- 1 ek mogyoróvaj
- 1 ek nyers kókuszolaj
Egy teflonserpenyőben közepes lángon mindent összeolvasztunk, és kevergetve addig főzzük, forraljuk, míg sűrű karamell szósz lesz belőle. Kiöntjük egy tálkába, és hagyjuk kihűlni!

Csokiréteg:
200 gramm tejmentes tortabevonót, vagy 70%-os csokit 1 ek nyers kókuszolajat és 1 ek kókuszkrémet összeolvasztunk.

A tepsit kivesszük a hűtőből, és eloszlatjuk a kekszes rétegen a sűrű karamellaszószt, majd ráborítjuk az olvadt, meleg csokikrémet. Egyenletesen eloszlatjuk rajta, és az egészet egy éjszakára hűtőbe helyezzük.

0 Tovább

Csokis pite (tej-, és tojás-, és bűntudatmentes)

Nem hiszek a fogyókúrákban, az egészséges életmódban hiszek. És abban, hogy kevés találékonysággal, kreativitással mi is tudunk otthon, egyszerűen, kényeztető finomságokat varázsolni. A titok az alapanyagok megválasztásában rejlik, hiszen minden egészségtelen élelmiszernek megtalálhatjuk a reform alternatíváját.

Ez a mennyei csokis-krémes recept, egy esős őszi napon született, és azóta sem tudjuk megunni, még napsütésben sem :)


Hozzávalók:

Pitetészta:
-180g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-120g nádcukor vagy xilit (nyírfacukor)
- 1 tk szódabikarbóna
- 40ml olvasztott kókuszolaj
- 60ml rizstej (növényi tej)
-csipet só
1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk és mélyhűtőbe tesszük 15 percre.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy piteformát kibélelünk sütőpapírral.
3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és a piteformának megfelelő méretű kört nyújtunk, majd belehelyezzük a formába, oldalt lenyomkodjuk. A sütőbe tesszük 7-8 percre.

Csokikrém:
- 3 és fél dl rizstej
- 1 csomag csokipuding
- 4 ek nádcukor
- 4 ek kókuszolaj
- csipet só
- 200g 70%-os vegán csoki

1. 3 és fél dl rizstejből és egy csomag csokipudingból nádcukorból, sűrű pudingot készítünk, majd 2 evőkanál kókuszolajjal kikeverjük.
2. Gőz felett megolvasztjuk a csokikat 2 ek kókuszolajjal. Ha megolvadt, belekeverjük a csokipudingba.
3. A pitetésztát kivesszük a sütőből, megtöltjük a csokikrémmel, majd még 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
4. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben 4 óráig pihentetjük. Utána szeletekre vágva fogyasztható.
Egyszerű, imádnivaló!
Jó étvágyat!

2 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek