Aki szereti, szerette a tejkaramellát, vagy annak csokis változatát, ezt garantáltan imádni fogja, mert ez az egészséges desszert, ellenben a boltban kapható változatokkal, nem mű, hanem teljesen természetes-nyers alapanyagokat tartalmaz, elkészíteni, pedig gyerekjáték, tehát készítsétek velük együtt
A datolyáról, pedig ódákat lehet zengeni, és nemcsak magas természetes gyümölcscukor tartalma miatt, ami egyáltalán nem hizlal, hanem arról mennyire jó az emésztésünknek, és immunrendszerünknek. Nekem a datolya a természet karamellája, és jó tudni, hogy superfoodnak számít.

Hozzávalók:
- 2 bögre natúr, kimagozott datolya
- 2-3 ek natúr v. hidegen sajtolt kókuszolaj
- 3 ek karob vagy cukrozatlan jó minőségű kakaópor
- 3-4 ek növényi édesítő szirup (agavé-, rizsszirup, datolyaszirup, vagy juharszirup
- fél bögre kókusztej
- 1 mk rumaroma
- csipet fahéj
- csipet só
- kevés kókuszreszelék

1. Egy aprítóba tesszük a datolyát, az olvasztott kókuszolajat, a kakaóport, a sót, aromát, fahéjat
2. Lassú fokozaton(2) elkezdjük aprítani, míg egyre könnyebben viszi a kés, közben fokozatosan adagoljuk a kókusztejet és a szirupot felváltva. Erősebb fokozatot használunk, és addig aprítjuk, míg sűrű masszát kapunk.
3. A masszát, egy folpack-kal, vagy sütőpapírral bélelt téglalap alakú tálba nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük pár órára, vagy egy éjszakára.
4. Ha készen van, kisebb pralinékra vágjuk, és tetejüket belemártjuk kókuszreszelékbe. Bonbonként tálaljuk. Az íze, több, mint fantasztikus
Jó étvágyat!