Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Banán nyalókák

Ma itthon maradt a fiam, mert szinte az összes óvónéni lebetegedett, így nem volt muszáj oviba mennie. Mivel többnyire délelőtt a konyhában vagyok, szeret nekem besegíteni a finomságok elkészítésében, én meg imádom, hogy egy kreatív, lelkes kuktával tudok dolgozni. 
A hideg (előző éjszaka hűtőbe tett) banánokból, étcsokiba mártott, kókuszpehelybe, és sósmogyoróforgácsba hempergetett nyalókákat készítettünk. 
Az étcsokit egyszerűen gőz felett megolvasztottuk, elvágtuk félbe a banánokat, hurkapálcát szúrtunk a közepébe, mártottunk, hempergettünk, egy sütőpapírra tettük őket, majd vissza a hűtőbe. 
Minden gyermekes szülőt arra buzdítok, hogy engedje be a gyermekét a konyhába. Lefoglalja őket, alkotnak, együtt vagyunk, és lelkesedve eszik az általuk készített, házi egészséges édességeket. 
Tökéletes program! 
 

0 Tovább

Répa-kókusz "tejshake"

Bizonyára sokan kezdtek bele az újévben különdéle tisztítókúrákba, egyéb fogadalmakba. A január eleje kifejezetten alkalmas erre, legyen az egészségesebb életmódra törékvés, cukormentesség,  húsmentesség, tudatosabb táplálkozás, nyersétkezés, vagy bármi, amely segít visszaállítani, vagy megtalálni végre testi-lelki-szellemi harmóniánkat.
Azon túl, hogy a blogomban lévő receptek egyike sem tartalmaz állati eredetű összetevőt( hús, tej és származékai, tojás, méz), mindig figyelek arra, hogy lehetőleg gluténmentes legyen, megfelelő ételpárosítással járjon, egészséges legyen, és ami a legfontosabb, nagyon finom.

Ezért is ajánlok most gyorséttermi kedvelt shake-ek helyettesítésére, egy otthon, könnyedén elkészíthető mennyei finomságot, amelyet leginkább délutáni édességre vágyakozás kielégítésére tudok elképzelni, és ami a legjobb, hogy melegen, vagy hidegen egyaránt finom, pénztárcabarát megoldás, amitől garantáltan nem lesz bűntudatunk.

A gyorséttermi shake-ekkel ellentétben, az otthon elkészíthető répashake szezonális, nem tartalmaz tejterméket (hormonok, antibiotikum, vér, genny), cukrot, mesterséges adalékanyagokat, szilikonszármazékokat és egyéb mű-anyagot.
Mindössze 5 hozzávalóból, egy turmixgép segítségével elkészíthető ez a habos-fűszeres finomság.

Hozzávalók:
2 közepes méretű répa meghámozva, megmosva
2-3 dl mandulatej
1 dl kókuszkrém
stévia cseppek ízlés szerint
mézeskalács fűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamom, szerecsendió)

Hideg változat:
A répákat 2-3 nagyobb darabra végjuk, majd megfőzzük, ha kihűlt pár órára fagyasztóba tesszük. A fagyott répahasábokat egy turmixgépbe tesszük a többi hozzávalóval, majd kb egy percen keresztül turmixoljuk. Kiöntjük egy nagyobb pohárba, tetejére tehetünk még kókusztejszínhabot, megszórhatjuk fahéjjal.

Meleg változat.
A répákat megfőzzük, vagy egy tepsiben, sütőben megsütjük, és a fentebb leírtakhoz hasonlóan járunk el, azzal a különbséggel, hogy forráspontig melegített mandulatejet adunk hozzá.

Jó étvágyat!

0 Tovább

Italtipp az ünnepekre: Ír csokoládés krémlikőr

Nagyon ritkán iszom alkoholt, és akkor is általában a bioborok mellett teszem le a voksomat, de karácsonyra most szerettem volna olyan ünnepies likőrt alkotni, amit a vendégek is garantáltam imádni fognak, és desszertként elfogyasztva nekem sem kell aggódnom a tejszín-, vagy tojástartalom miatt.
Mint a legtöbb vegán recept, ez is nagyon egyszerű, és csodásan finom.

Hozzávalók:
- 1 doboz sűrű zsíros kókusztej, vagy kókuszkrém
- 5 dl mandulatej
- 3/4 bögre kókuszvirágcukor (nádcukor is megfelelő)
- csipet só
- 1/2 bögre erős espresso kávé, vagy fél bögre  kávélikőr
- 3/4 bögre ír whiskey, vagy valamilyen rum is megteszi,
- 200g étcsokoládé

A sűrű kókuszkrémet lassú tűzön felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a csokoládét, és takaréklángon folyamatosan addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a kávét, mandulatejet, és a whiskey-t. Attól függ milyen erősre szeretnéd. Üvegbe, vagy csinos befőttes üvegekbe töltjük, és hűtőben tartva 4-5 napig fogyaszthatjuk. Használat előtt rázzuk fel jó alaposan az üveget.

0 Tovább

Fügés-diós kókuszkrémes szelet

Mostanában elég sok nyers édességgel kísérletezem, mert a nem gyümölcsökből származó cukrokat egy időre (lehet januártól) el szeretném hagyni az étrendemből, kísérleti jelleggel. Az édes íz, azonban biztosan hiányozna, ezért folyamatosan keresgélek, alkotok, tesztelek és tapasztalok.
Igyekszem minél kevesebb olajos magot használni, mert együtt a gyümölcsökkel nekem néha bántja a gyomrom, és hizlaló is lehet, szóval az arany középutat keresem ebben is.
Például a táplálkozásban nekem a vegán életmód az arany középút, ami lehet furcsának tűnik, de én ebben az életformában találtam meg az egészségemet, a jó közérzetemet, és a fiatalság forrását is, nem utolsó sorban, az, hogy tehetek valamit a világ jobbításáért, lelkileg is jó érzéssel tölt el:)
De vissza, ehhez a mennyei édességhez. Szerintem tökéletes ízharmónia, és energiabomba, mondjuk aktívan sportolóknak, de gyerekeknek is.

Hozzávalók:

A fügés alaphoz:
3/4 bögre dió (imádom, és minden nap kellene ennie mindenkinek!)
3 ek kókuszreszelék
1 ek lenmag (lehet pehely, vagy liszt is)
1/2 bögre aszalt füge, levágva a kemény tetejét, kettévágva
1/2 bögre datolya (natúr, glukózszirup mentes)
1 ek víz
1 tk fahéj

Egy aprítóba tesszük, a hozzávalókat és lassan, alacsony fokozaton kezdjük, és addig tartson, míg formázható ragadós masszát kapunk.
Ezt lenyomkodjuk egy kenyérforma, vagy egy keskenyebb szilikonforma aljába. (10cmX20cm pl) Egyenletesen oszlassuk el, nyomkodjuk le a kezünkkel, és simítsuk bele a formába. Ha a forma nem szilikonos és ragadhat, akkor béleljük ki előtte sütőpapírral. Ha kész, tegyük be a hűtőbe és kezdjünk hozzá a krémhez!

Kókuszkrém:
1/2 bögre kesudió (előtte beáztatom minimum fél órára)
1/2 bögre sűrű kókusztej, a legjobb ha pl konzervest használunk, hogy egy éjszakára hűtőbe tesszük, és a tetején megjelenő sűrű krémet tesszük bele
3-4 ek kókuszreszelék
vanília
2-3 ek növényi édesítő, bármilyen természetes szirup, stévia is lehet, csak folyékony

A kesudiót kihagyhatjuk, ez esetben kókuszolajat (nyers) kellene használnunk, de akkor inkább a kesudió.
Először a kesudiót teszem az aprítógépbe, majd amikor már kezd krémesedni, hozzáadom a kókuszkrémet, és az édesítőt, végül a vaníliát, kókuszreszeléket, és addig turmixolom, míg habos, selymes, krémes lesz.
Kivesszük az alapot a hűtőből, rákanalazzuk a kókuszkrémet, eloszlatjuk egyenletesen, és visszatesszük a hűtőbe (nem, egy éjszakáig senki nem bírna várni, hogy megkóstolja) 2 óra hosszára, míg a süti összeáll. Ha eltelt az idő, tetejét friss fügével dekorálhatjuk.
Jobb, mint bármelyik Kindermaxiking, vagy társaik, és ezerszer egészségesebb is!
Jó étvágyat!

0 Tovább

Szilvafagyi, otthon, 4 összetevőből!

Hozzávalók:
2 bögre magozott negyedelt szilva (4 órán át mélyhűtőben tartva)
1 szeletelt fagyott banán
2 ek agavé szirup
1 doboz kókuszkrém, vagy sűrű kókusztej (egy éjszakán át hűtőben tartva)

A hozzávalókat egy erős turmixgépbe tesszük, vagy ahogy én most, csigás présgépbe helyeztem, a gyümölcsöket beledobáltam a fenti lyukon, és kész fagyit kaptam. A masszát összeturmixoltam még egyszer a kókuszkrémmel és az agavé sziruppal, mélyhűtőbe helyeztem 3 órára, félóránként egy spatulával átkevergettem.
Egyszerű, és nagyszerű, kedvünk szerint bármilyen gyümölccsel variálható.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Thai kókusztejes spárgakrémleves


A spárgakrémlevest valószínű mindenki ismeri, így azt gondoltam alkotok valami egészen más, keleti és tavaszi ízvilágú levest belőle, ami annyira harmonikus lett, hogy azóta minden nap ezt enném.
A spárga szezonális, friss, vértisztító és vízhajtó, segíti a narancsbőr eltűnését is, és már csak ezért is érdemes gyakran fogyasztani.

Hozzávalók:
250 g zöldspárga
2 dl kókusztej
1 nagy burgonya
1 csokor zöldhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
babérlevél
ujjnyi friss reszelt gyömbér
thai fűszerkeverék (gyömbér, bors, szőlőcukor, szegfűbors, koriander levél, paprika, bazsalikom, chili, római kömény, kardamom, kurkuma)
só, bors
1 bio zöldségleves kocka
kókuszolaj

1. Az újhagymát megfuttatom kókuszolajon, majd hozzáadom a fokhagymát és a fűszereket. Pár percig pirítom, majd rádobom a megmosott, ujjnyira darabolt zöldspárgát.
2. Hozzáadom a kockákra vágott burgonyát, felöntöm vízzel, beledobom a leveskockát, és lassú tűzön 20 perc alatt készre főzöm.
3. Hozzáadom a reszelt friss gyömbért, és a kókusztejet. 5 percig lassan forralom
4. Kiveszem a babérlevelet, majd összeturmixolom krémesre.
Tipp: Lime vagy citromlével meglocsolom tálaláskor
Jó étvágyat!

0 Tovább

Csokoládés datolya karamella (fudge)

Aki szereti, szerette a tejkaramellát, vagy annak csokis változatát, ezt garantáltan imádni fogja, mert ez az egészséges desszert, ellenben a boltban kapható változatokkal, nem mű, hanem teljesen természetes-nyers alapanyagokat tartalmaz, elkészíteni, pedig gyerekjáték, tehát készítsétek velük együtt
A datolyáról, pedig ódákat lehet zengeni, és nemcsak magas természetes gyümölcscukor tartalma miatt, ami egyáltalán nem hizlal, hanem arról mennyire jó az emésztésünknek, és immunrendszerünknek. Nekem a datolya a természet karamellája, és jó tudni, hogy superfoodnak számít.

Hozzávalók:
- 2 bögre natúr, kimagozott datolya
- 2-3 ek natúr v. hidegen sajtolt kókuszolaj
- 3 ek karob vagy cukrozatlan jó minőségű kakaópor
- 3-4 ek növényi édesítő szirup (agavé-, rizsszirup, datolyaszirup, vagy juharszirup
- fél bögre kókusztej
- 1 mk rumaroma
- csipet fahéj
- csipet só
- kevés kókuszreszelék

1. Egy aprítóba tesszük a datolyát, az olvasztott kókuszolajat, a kakaóport, a sót, aromát, fahéjat
2. Lassú fokozaton(2) elkezdjük aprítani, míg egyre könnyebben viszi a kés, közben fokozatosan adagoljuk a kókusztejet és a szirupot felváltva. Erősebb fokozatot használunk, és addig aprítjuk, míg sűrű masszát kapunk.
3. A masszát, egy folpack-kal, vagy sütőpapírral bélelt téglalap alakú tálba nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük pár órára, vagy egy éjszakára.
4. Ha készen van, kisebb pralinékra vágjuk, és tetejüket belemártjuk kókuszreszelékbe. Bonbonként tálaljuk. Az íze, több, mint fantasztikus
Jó étvágyat!

0 Tovább

Eperkrémes csokimázas pite

Gluténmentes, és teljesen nyers, proteinben és esszenciális zsírokban gazdag a torta alapja, ezért sokkal egészségesebb, mintha lisztekből állítottam volna össze. Nagyon jól variálható bármilyen ízű pudinggal, vagy gyümölccsel. Elkészítése egyszerű, az íze pedig mennyei.


Pitealap:
1 bögre kimagozott datolya
1/2 őrölt lenmag
1/2 bögre őrölt mandula
1/2 bögre kókuszreszelék
1/2 bögre olvasztott kókuszolaj
4 ek rizsszirup
csipet só
vanília aroma
annyi rizs vagy kókusztej, amitől nem folyós, hanem ragadós masszává áll össze a tészta

Összeaprítjuk a hozzávalókat, majd lenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt piteformába, hűtőbe tesszük.

Eperkrém:
8 dl rizstej
2 és fél csomag epres pudingpor
3 ek kókuszolaj
7 ek nádcukor

A hozzávalókból a hagyományos módon sűrű pudingot főzünk, majd hozzákeverjük kókuszolajat, hogy selymesebb legyen.
Ha langyosra hűlt, egyenletesen megtöltjük vele a pitealapot, és visszatesszük a hűtőbe.

Csokimáz:
200g 70%-os jó minőségű étcsoki
3 ek nádcukor
kb 1 dl rizs vagy kókusztej
3 ek kókuszolaj
csipet só

A hozzávalókat gőz felett összeolvasztjuk, majd ráöntjük a puding tetejére, egyenletesen elsimítjuk, majd a tortát, ha lehet egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Eperdarabokkal díszítve tálalhatjuk, de az eperpudingot össze is turmixolhatjuk a friss eperrel.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Energia golyók

A világ talán legegyszerűbb, és az egyik legfinomabb egészséges édessége. Minden hozzávaló nyers, vitamin, ásványi anyag, és enzim-gazdag. Elkészítése kb. 10 perc, a gyerekek is imádják.
Nagyszerű nassolnivaló, edzés előtt, vagy után...vagy mindenkor :)



Hozzávalók:
- 2 bögre kimagozott datolya natúr
- 1 bögre őrölt mandula
- 3/4 bögre kókusztej
- 1/2 bögre hidegen sajtolt olvasztott kókuszolaj
- 1 és 1/2 bögre kókuszreszelék
- csipet só
- 1 mk rumaroma
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanília aroma

1. Egy aprítóba helyezzük a datolyát, a mandulát, a fűszereket, és 1 bögre kókuszreszeléket.
2. Lassú fokozaton aprítjuk, majd fokozatosan adagolva hozzáöntjük először a kókuszolajat, majd a kókusztejet. Erősebb fokozaton addig aprítjuk, míg egy ragadós massza lesz.
3. Egy mélyebb tányérba kiöntjük a maradék kókuszreszeléket. Kezünkkel golyókat formázunk, és megforgatjuk a kókuszreszelékbe. Azonnal is fogyasztható, de még jobb, ha félórára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Banánhabos kókuszkocka

Az egyik legfinomabb nyers édesség, amit valaha készítettem. Nagyon egyszerű, és bár kalóriadúsnak tűnik, még sincs benne finomított alapanyag, csakis természetes, hidegen sajtolt, vagy natúr olajok, ásványi anyagok, és vitaminok. Ettől nem fogsz meghízni, és nagyon könnyen emészthető, a kókuszolaj pedig még az anyagcsere folyamataidat is gyorsítja. Omega 6-3-ban nagyon gazdag!
Tojás, tejtermék, és gluténmentes...és még sütni sem kell.


Alsó réteg:
-60 g kókuszreszelék
-70 g lenmag
- 4 ek kakaó
- 15-20 db datolya
- 4 ek rizsszirup, vagy agavé, vagy juharszirup
- 1 ek rumaroma
- pár ek víz, ez majd összedolgozásnál derül ki, mennyi kell

1.A datolyát min. félórára beáztatjuk, majd egy aprítóba tesszük, a rizs sziruppal, majd eldolgozzuk a géppel, majd belekerül a kókuszreszelék a kakaó és az őrölt lenmag, és a rumaroma is. Addig aprítjuk, míg az egész egy sűrű- ragadós sütimassza lesz. Ezt lenyomkodjuk egy négyszögletű közepes szilikonformába.

Kókuszos réteg:
- 1 bögre kókuszreszelék
- fél bögre olvasztott nyers kókuszolaj (raw, hidegen sajtolt!)
- negyed bögre természetes édesítő szirup (lásd fent)
- csipet só
- csipet kurkuma
- vanília aroma

2. Egy aprítógépben pár percig hagyjuk összedolgozni, majd az alsó rétegre kanalazva egyenletesen eloszlatjuk, és jól lenyomkodjuk, pl egy evőkanál segítségével.

Banánhabos réteg
- 2 banán
- 2-3 dl kókusztejszín, vagy kókuszkrém (a konzervet betesszük 1 órára a hűtőbe, és ez jön fel a tetejére, sűrű, szilárd masszaként, ezt belekaparjuk a turmixgépbe.
- ízlés szerint természetes édesítő szirup
- 4 ek olvasztott nyers kókuszolaj

3. A hozzávalókat a turmixgépbe tesszük és pár percig turmixoljuk. A habos masszát, a kókuszos réteg tetejére halmozzuk, egyenletesen elsimítjuk, és pár órára hűtőbe tesszük. Kockákra vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Kókuszos-lenkeksz "tej"karamellával (gluténmentes)

Melegen és kihűlve is finom, bár mire úgy igazán kihűlt volna, elfogyott. A kókusztejkaramellából viszont bőven maradt, ezért ma is ez lesz a desszert, bár szerintem tökéletes reggelire, tízóraira és uzsonnára is. Igazi energia-, ásványianyag-, és vitaminbomba. Szerintem nem hizlal, de ki ki maga döntse el

Hozzávalók (10 db kekszhez):
- 3 ek lenmagliszt (kávédarálóban őrölt lenmag)
- 6 ek glutenix (magvas gluténmentes kenyérlisztkeverék. ha nincs ilyen, nyugodtan mehet bele különféle gluténmentes lisztek keveréke, pl rizsliszt, keményítő, kölesliszt, mandulaliszt, gesztenyeliszt, kókuszliszt)
- kb 1 dl kókusztej
- 3 ek kókuszreszelék
- kb 2-3 ek kókuszolaj olvasztva
- vanília aroma
. késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
- 3 ek kókuszvirág cukor (lehet nádcukor is)

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük
2. A hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, míg jó kis összeállt massza lesz belőle, golyókat formázunk tenyerünkkel, vagy egy villa segítségével kilapítjuk
3. Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, elhelyezzük egymás mellett a kekszeket, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Mialatt sül, elkészítjük a
Tejkaramellát
Hozzávalók:
- 3-5 ek nádcukor
- 1-1.5 dl kókusztej (ha lehet a sűrűje)
- 2 ek kókuszolaj
- vanília aroma

Egy tapadásmentes serpenyőben minden hozzávalót lassan melegítünk, majd állandóan kevergetve (kézi habverővel) addig főzzük, míg sűrű szósz kapunk.
Ha túl folyós, adhatunk hozzá kevés keményítőt.
Hűtőben pár napig eláll.

A kisült kekszeket kivesszük a sütőből, és megkenjük a karamellaszósszal, majd ha kihűlt, tálaljuk.
Mindenképpen próbáljátok ki!
Jó étvágyat!

0 Tovább

Hógolyók

Ez a 10 perc alatt elékészíthető ez a csupa kókuszos csoda, ami nem csak isteni finom, de ezerszer egészségesebb, mint a raffaello. Sütés nélkül, nyers hozzávalókból, karácsonyra, és azután is :)



Elkészítés 10 perc. Hűtés max 1 óra.

Hozzávalók (15db)
- 1 és 1/2 bögre natúr kókuszreszelék
- 3 ek rizsszirup, vagy xilit
- mk őrölt fahéj
- 4-5 ek natúr!!!! kókuszolaj olvasztva (nem egyenlő pálmaolaj!)
- 2-3 csepp vanília aroma
- 2-3 ek kókusztej (de szerintem lehet bármilyen növényi tej is)
- késhegynyi himalaya só

1 bögre kókuszreszeléket aprítóba teszünk, és lassú fokozaton, folyamatosan adagoljuk hozzá a kókuszolajat. Ha sűrű masszát kapunk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és pár percig hagyjuk aprítani. A puha masszából golyókat formálunk, majd megforgatjuk a maradék kókuszreszelékbe. Sütőpapírra helyezzük őket, majd be a hűtőbe kb 1 órára. 2 hétig is elállnak, de fogyasztás előtt vegyük ki, mert szobahőmérsékleten a legfinomabb. Aki szereti a mandulát, a közepébe tehet egyet egyet egyet
Jó étvágyat!
0 Tovább

Twix Twix

Már megint édesség...nem hiába, hiszen kint egyre hidegebb van, minedenki vágyik valamilyen kényeztetésre. Ha viszont édesség, akkor legyen egészségesebb. Persze ugyanolyan finom, mint az eredeti :)

Gyerekkorom egyik kedvenc csokiját régóta nélkülözöm (mert nem egészséges, de tényleg!!!!), és mióta kikísérleteztem a világ legfinomabb vegán karamellaszószát, azóta készülök a vegán Twix megalkotására.
Biztosan kell még tökéletesíteni, de a prototípus is fantasztikus, próbáljátok kis Ti is! Jó étvágyat!

Kekszes alap:
- 1 csomag cukormentes háztartási keksz (gluténérzékenyeknek lehet puffasztott rizs)
- 3 ek natúr kókuszolaj
- 2 ek rizsszirup
A hozzávalókat egy aprítógépbe tesszük és addig aprítjuk, míg egy homogén, morzsás, kissé ragacsos massza lesz. Ezt egy szilikonos formába, vagy egy sütőpapírral kibélelt négyszögletű tepsibe egyenletesen eloszlatva lenyomkodjuk. fél órára mélyhűtőbe, vagy 2 órára hűtőbe tesszük.

Karamell réteg:
- 2 ek kókusztejszín, vagy a kókusztej sűrű krémes része, miután kivettük a hűtőből.
- 5 ek nádcukor
- 1 ek mogyoróvaj
- 1 ek nyers kókuszolaj
Egy teflonserpenyőben közepes lángon mindent összeolvasztunk, és kevergetve addig főzzük, forraljuk, míg sűrű karamell szósz lesz belőle. Kiöntjük egy tálkába, és hagyjuk kihűlni!

Csokiréteg:
200 gramm tejmentes tortabevonót, vagy 70%-os csokit 1 ek nyers kókuszolajat és 1 ek kókuszkrémet összeolvasztunk.

A tepsit kivesszük a hűtőből, és eloszlatjuk a kekszes rétegen a sűrű karamellaszószt, majd ráborítjuk az olvadt, meleg csokikrémet. Egyenletesen eloszlatjuk rajta, és az egészet egy éjszakára hűtőbe helyezzük.

0 Tovább

Csokis pite (tej-, és tojás-, és bűntudatmentes)

Nem hiszek a fogyókúrákban, az egészséges életmódban hiszek. És abban, hogy kevés találékonysággal, kreativitással mi is tudunk otthon, egyszerűen, kényeztető finomságokat varázsolni. A titok az alapanyagok megválasztásában rejlik, hiszen minden egészségtelen élelmiszernek megtalálhatjuk a reform alternatíváját.

Ez a mennyei csokis-krémes recept, egy esős őszi napon született, és azóta sem tudjuk megunni, még napsütésben sem :)


Hozzávalók:

Pitetészta:
-180g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-120g nádcukor vagy xilit (nyírfacukor)
- 1 tk szódabikarbóna
- 40ml olvasztott kókuszolaj
- 60ml rizstej (növényi tej)
-csipet só
1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk és mélyhűtőbe tesszük 15 percre.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy piteformát kibélelünk sütőpapírral.
3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és a piteformának megfelelő méretű kört nyújtunk, majd belehelyezzük a formába, oldalt lenyomkodjuk. A sütőbe tesszük 7-8 percre.

Csokikrém:
- 3 és fél dl rizstej
- 1 csomag csokipuding
- 4 ek nádcukor
- 4 ek kókuszolaj
- csipet só
- 200g 70%-os vegán csoki

1. 3 és fél dl rizstejből és egy csomag csokipudingból nádcukorból, sűrű pudingot készítünk, majd 2 evőkanál kókuszolajjal kikeverjük.
2. Gőz felett megolvasztjuk a csokikat 2 ek kókuszolajjal. Ha megolvadt, belekeverjük a csokipudingba.
3. A pitetésztát kivesszük a sütőből, megtöltjük a csokikrémmel, majd még 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
4. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben 4 óráig pihentetjük. Utána szeletekre vágva fogyasztható.
Egyszerű, imádnivaló!
Jó étvágyat!

2 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek