Az egyik legfinomabb nyers édesség, amit valaha készítettem. Nagyon egyszerű, és bár kalóriadúsnak tűnik, még sincs benne finomított alapanyag, csakis természetes, hidegen sajtolt, vagy natúr olajok, ásványi anyagok, és vitaminok. Ettől nem fogsz meghízni, és nagyon könnyen emészthető, a kókuszolaj pedig még az anyagcsere folyamataidat is gyorsítja. Omega 6-3-ban nagyon gazdag!
Tojás, tejtermék, és gluténmentes...és még sütni sem kell.


Alsó réteg:
-60 g kókuszreszelék
-70 g lenmag
- 4 ek kakaó
- 15-20 db datolya
- 4 ek rizsszirup, vagy agavé, vagy juharszirup
- 1 ek rumaroma
- pár ek víz, ez majd összedolgozásnál derül ki, mennyi kell

1.A datolyát min. félórára beáztatjuk, majd egy aprítóba tesszük, a rizs sziruppal, majd eldolgozzuk a géppel, majd belekerül a kókuszreszelék a kakaó és az őrölt lenmag, és a rumaroma is. Addig aprítjuk, míg az egész egy sűrű- ragadós sütimassza lesz. Ezt lenyomkodjuk egy négyszögletű közepes szilikonformába.

Kókuszos réteg:
- 1 bögre kókuszreszelék
- fél bögre olvasztott nyers kókuszolaj (raw, hidegen sajtolt!)
- negyed bögre természetes édesítő szirup (lásd fent)
- csipet só
- csipet kurkuma
- vanília aroma

2. Egy aprítógépben pár percig hagyjuk összedolgozni, majd az alsó rétegre kanalazva egyenletesen eloszlatjuk, és jól lenyomkodjuk, pl egy evőkanál segítségével.

Banánhabos réteg
- 2 banán
- 2-3 dl kókusztejszín, vagy kókuszkrém (a konzervet betesszük 1 órára a hűtőbe, és ez jön fel a tetejére, sűrű, szilárd masszaként, ezt belekaparjuk a turmixgépbe.
- ízlés szerint természetes édesítő szirup
- 4 ek olvasztott nyers kókuszolaj

3. A hozzávalókat a turmixgépbe tesszük és pár percig turmixoljuk. A habos masszát, a kókuszos réteg tetejére halmozzuk, egyenletesen elsimítjuk, és pár órára hűtőbe tesszük. Kockákra vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!