Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tepsis -fűszeres sütőtök

Tepsiben sült sütőtök: Isteni édes-sós-fűszeres kombináció bármihez köretként, vagy csak esti nasinak.
Hámozd meg a tököt, vágd fel kockákra, tedd bele egy zacskóba, önts rá olívaolajat, szórj bele vegamixet, tiszta sót, rozmaringot, chilit, és fokhagymaport, vagy héjában fokhagymagerezdeket. Jól rázd össze, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe oszlasd el egyenletesen, és süsd puhára, ropogósra 200 fokon.
Nem hizlal, gyógyít, tisztít és táplál!
Jó étvágyat!

0 Tovább

Fokhagymás-tejszínes penne zöldspárgával

Ez a kedvenc tavaszi tésztás receptem, amit persze nem csak pennéből, hanem bármelyik kedvenc durumtésztádból is elkészítheted, legyen az spagetti, farfalle, vagy fusiili. A recept alapja a fokhagymás növényi tejszínes szósz, és a tavasszal elmaradhatatlan salaktalanító, vízhajtó szuperétel, a zöldspárga. A fehérrel ellentétben, ebben van klorofill, és kényelmi szempontból sem utolsó előnyeinek köszönhetően, szinte csak ezt veszem. Nem kell megpucolni, és pár perc alatt készen van. A rügyei legyenek puhák, és ha megnyomkodjátok, lédúsak. Nem kell főzni, csak éppen hogy olíván megfuttatni, hogy roppanós maradjon.
Ezzel a recepttel nem csak családotokat, de vendégeiteket is elkápráztathatjátok, olyannyira, hogy azonnal egy toszkán paradicsomi, hangulatos kis étteremben érezhetik magukat.
Elkészítése maximum húsz perc, úgyhogy ideális ebéd, vagy vacsora.

Hozzávalók:
- 400g durum penne tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, vegamix
- 2 dl növényi tejszín
- 200 g bio koktélparadicsom
- 1 csomag zöldspárga
- olívaolaj

1. A tésztát sós forrásban lévő vízbe teszem, és addig főzőm, míg al'dente lesz.
2. Azalatt elkészítem a spárgás tejszínes szószt:
A karikákra vágott fokhagymát forró olíván egy percig megfuttatom, majd hozzáadom a feldarabolt, megmosott zöldspárgát, fűszerezem, és lefedem 5 percig.
3. A koktélparadicsomokat félbe vágom, és hozzáadom a spárgához, pár percig összepirítom. Leöntöm a tejszínnel, és 2 perc alatt összeforralom. Ha készen van, összekeverem a frissen főtt leszűrt tésztával, tetejét megszórom friss bazsalikomlevéllel, vagy élesztőpehellyel.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Egészséges ínyenc salátaöntet

Sokszor van úgy az ember, hogy este hazaér éhesen, de mégsem esik neki a hűtőnek, hanem valami könnyű, de laktató saláta mellett dönt. A készen kapható bolti dresszingek azonban vagy túl zsírosak, túl sósak, de semmiképp sem frissek.
Amikor felfedeztem ezt a kombinációt azonnal beleszerettem, és tíz öntetből ötször biztosan ezt készítem. Itt-ott variálok rajta, de alapjaiban 4 hozzávalóból áll, s márcsak a méregtelenítések miatt, vagy az immunrendszer erősítése végett is érdemes ezt a 4 hozzávalót otthon tartani, főleg őszi-téli időszakban.

Valószínű ez a világ egyik legegészségesebb salátaöntete.

hozzávalók:
- fél dl extra szűz olíva olaj
- 1 bio citrom leve
- 1-2 gerezd fokhagyma préselve
- ujjnyi reszelt gyömbér
- ízlés szerint só, bors, és 1 ek agave szirup (opcionális)
Ha krémesebb, majonézes verzióra vágyunk, akkor az olajat cseréljük ki 1 érett avokádóra, és adjunk hozzá 1dl növényi tejet, vagy tejszínt. Csak beletesszük egy turmixgépbe, és 1 perc múlva önthetjük is a kedvenc salátakeverékünkre.

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek