Sokszor van úgy az ember, hogy este hazaér éhesen, de mégsem esik neki a hűtőnek, hanem valami könnyű, de laktató saláta mellett dönt. A készen kapható bolti dresszingek azonban vagy túl zsírosak, túl sósak, de semmiképp sem frissek.
Amikor felfedeztem ezt a kombinációt azonnal beleszerettem, és tíz öntetből ötször biztosan ezt készítem. Itt-ott variálok rajta, de alapjaiban 4 hozzávalóból áll, s márcsak a méregtelenítések miatt, vagy az immunrendszer erősítése végett is érdemes ezt a 4 hozzávalót otthon tartani, főleg őszi-téli időszakban.

Valószínű ez a világ egyik legegészségesebb salátaöntete.

hozzávalók:
- fél dl extra szűz olíva olaj
- 1 bio citrom leve
- 1-2 gerezd fokhagyma préselve
- ujjnyi reszelt gyömbér
- ízlés szerint só, bors, és 1 ek agave szirup (opcionális)
Ha krémesebb, majonézes verzióra vágyunk, akkor az olajat cseréljük ki 1 érett avokádóra, és adjunk hozzá 1dl növényi tejet, vagy tejszínt. Csak beletesszük egy turmixgépbe, és 1 perc múlva önthetjük is a kedvenc salátakeverékünkre.