Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fokhagymás-tejszínes penne zöldspárgával

Ez a kedvenc tavaszi tésztás receptem, amit persze nem csak pennéből, hanem bármelyik kedvenc durumtésztádból is elkészítheted, legyen az spagetti, farfalle, vagy fusiili. A recept alapja a fokhagymás növényi tejszínes szósz, és a tavasszal elmaradhatatlan salaktalanító, vízhajtó szuperétel, a zöldspárga. A fehérrel ellentétben, ebben van klorofill, és kényelmi szempontból sem utolsó előnyeinek köszönhetően, szinte csak ezt veszem. Nem kell megpucolni, és pár perc alatt készen van. A rügyei legyenek puhák, és ha megnyomkodjátok, lédúsak. Nem kell főzni, csak éppen hogy olíván megfuttatni, hogy roppanós maradjon.
Ezzel a recepttel nem csak családotokat, de vendégeiteket is elkápráztathatjátok, olyannyira, hogy azonnal egy toszkán paradicsomi, hangulatos kis étteremben érezhetik magukat.
Elkészítése maximum húsz perc, úgyhogy ideális ebéd, vagy vacsora.

Hozzávalók:
- 400g durum penne tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, vegamix
- 2 dl növényi tejszín
- 200 g bio koktélparadicsom
- 1 csomag zöldspárga
- olívaolaj

1. A tésztát sós forrásban lévő vízbe teszem, és addig főzőm, míg al'dente lesz.
2. Azalatt elkészítem a spárgás tejszínes szószt:
A karikákra vágott fokhagymát forró olíván egy percig megfuttatom, majd hozzáadom a feldarabolt, megmosott zöldspárgát, fűszerezem, és lefedem 5 percig.
3. A koktélparadicsomokat félbe vágom, és hozzáadom a spárgához, pár percig összepirítom. Leöntöm a tejszínnel, és 2 perc alatt összeforralom. Ha készen van, összekeverem a frissen főtt leszűrt tésztával, tetejét megszórom friss bazsalikomlevéllel, vagy élesztőpehellyel.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Medvehagymás rizottó

Az egyik legfinomabb olasz étel a rizottó, még finomabb most, zsenge, zöld, tavaszi köntösben.
A medvehagymát még időnk sincs megunni, ezért mindenki próbája, ki még mielőtt kifut a piacokról.
A rizottó viszonylag könnyen elkészíthető, nagyon elegáns és tápláló étel, használjunk hozzá speciális kerekszemű rizottó rizst.

Hozzávalók:
- 150g friss medvehagyma
- 400g rizottó rizs
- 2 ek bio margarin, vagy kókuszolaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 1.5 l zöldségleves alaplé
- friss őrölt tarkabors
- 3 ek élesztőpehely

1. A medvehagymát alaposan megmossuk, majd felaprítjuk.
2. Biomargarint olvasztunk, majd megfonnyasztjuk rajta a medvehagymát.
3. 3-4 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral. Addig kavargatjuk, míg az alkohol elpárolog (pár perc)
4. Majd felöntjük az első adag alaplével, de csak annyit öntsünk rá, amennyi éppen ellepi. A következő adag alaplevet csak akkor öntsük rá, ha a rizs azt teljesen felszívta. Ezt addig folytatjuk, míg a rizs szaftosra-nyákosra fő. Ekkor van kész.
Tálalás előtt hozzáadunk még egy kevés biomargarint, hogy selymesebb legyen, megszórjuk élesztőpehellyel, és friss borsot őrölünk a tetejére.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Napraforgó-spenótos pesto gnoccival

Ha a karácsonyi készülődés idején nincs kedvünk és lehetőségünk sokat foglalatoskodni a konyhában, mégis egészségeset és nagyon finomakat akarunk enni, akkor ez a nekünk való olaszos étel. 15 perc alatt elkészül, garantáltan, és az eredi pesto-hoz képest én egy pénztárca barátabb verziót ajánlok.

- 1 doboz vegán gnocci (én az Aldiban veszem)
- 1 bögre natúr napraforgómag beáztatva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- fél bögre olívaolaj
- 2 marék bébispenót
- só, friss bors, kevés vegamix
- fél bögre inaktív élesztőpehely

A hozzávalókat egy turmixgépbe, vagy aprítóba teszem, és jó alaposan összeturmixolom. Zöld, krémes szószt kell kapjak, ha nem elég krémes, akkor adjunk hozzá még olívát, vagy a gnocci vizéből pár kanállal.
A gnoccit, fövő vízbe dobáljuk, majd 2-3 perc alatt felúszkálnak a víz tetejére. Leszűrjük, és összekeverjük a szósszal. Ennyi. Mennyei finom!
Jó étvágyat!

0 Tovább

Zsályás-tofuricottás cannelloni

Így készül az olasz gasztronómia egyik csúcsa, a töltött-rakott óriáscsőtészta túró-, tej-, tojás-, és húsmentesen

Életem első cannelloni-ját készítettem el, és nem is igazán értem, miért nem bíbelődtem vele soha azelőtt. Mindig az olyan "macerás" ételek kategóriába helyeztem, és így kikerült az egészségesen, gyorsan finomat témakörből. Ez idáig.
Mostantól hatalmas kedvenc, mert nem is olyan macerás, és az íze! Egyszerűen mennyei.

Már megint úgy történt, hogy voltam vásárolni, megakadt a szemem a cannelloni tésztán, és ihletet kaptam. Alig vártam, hogy hazaérve az otthoni kevés, de kreatív alapanyagokból, valami egyedit alkossak.
A cannellonit általában húsos raguval, vagy ricottás-spenótos töltelékkel bélelik, ezért én mindenképpen törekedtem arra, hogy hiányérzet nélküli ízkavalkádot kövessek el, ami a többi Vegán ételhez hasonlóan egyfajta pozitív függőséget okozzon. Sikerült!
A ricottás spenótos töltelék helyett én zsályára gondoltam, és füstölt tofuval helyettesítettem. A paradicsomszósz ragus érzését, pedig darált cukkínivel oldottam meg.



Paradicsomszósz hozzávalók:
- 1 nagy fej vörös, vagy fehérhagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 ek olasz fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, kakukkfű, chili)
- 1 doboz paradicsomsűrítmény
- 1 üveg vega paradicsomszósz (Combino Lidl, narancs kupakos)
- 2 db közepes saláta cukkini
-1 dl növényi tejszín
- 1-2 babérlevél
- só, bors, vegamix, vagy 1 db bio zöldségleves kocka
- olívaolaj

1. Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon, megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd az apróra vágott fokhagymát is, pár percig együtt pirítjuk.
2. A salátacukkinit megmossuk, és hámozás nélkül vékony zsülienre vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Megszórjuk a fűszerekkel, és fedő alatt, ritkán kevergetve kb. 10 percig pároljuk.
3. Hozzáadjuk a paradicsomszószokat, és felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt, kivesszük belőle a babérlevelet, majd botmixerrel pürésítjük.

Zsályás-tofuricotta hozzávalók:
- 1 doboz durum cannelloni
- 1 blokk füstölt tofu
- 4-5 kanál Teriyaki szósz
- 1 tk zsálya
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi őrölt bors
- 2 dl növényi tejszín
- kókuszolaj

1. Kevés kókuszolajat hevítünk, majd a felkockázott tofut, megsütjük, meglocsoljuk közben teriyaki páclével, vagy szójaszósszal.
2. Ledaráljuk egy aprítóban, majd hozzáadjuk a borsot, zsályát, préselt fokhagymát, és a tejszínt. Összedolgozzuk.
3. Egy négyzetalakú jénai-, vagy üvegtál aljára kiszedünk pár merőkanál paradicsomszószt
4. Megtöltjük egyenként a cannelloni-k belsejét a tofuricottás masszával, és szép sorban, szorosan kirakjuk a jénait, míg el nem fogy.
5. Beborítjuk az egészet a maradék paradicsomszósszal, és lefedjük alufóliával.
6. 180 fokos sütőben 30 percig fólia alatt sütjük, majd ha levettük róla, megszórhatjuk olvadós növényi sajttal, és még 15 percig aranybarnára sütjük.

Bármilyen száraz fehérborral kitűnő ebéd, vagy korai vacsora.
Jó étvágyat!

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek