Az egyik legfinomabb olasz étel a rizottó, még finomabb most, zsenge, zöld, tavaszi köntösben.
A medvehagymát még időnk sincs megunni, ezért mindenki próbája, ki még mielőtt kifut a piacokról.
A rizottó viszonylag könnyen elkészíthető, nagyon elegáns és tápláló étel, használjunk hozzá speciális kerekszemű rizottó rizst.

Hozzávalók:
- 150g friss medvehagyma
- 400g rizottó rizs
- 2 ek bio margarin, vagy kókuszolaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 1.5 l zöldségleves alaplé
- friss őrölt tarkabors
- 3 ek élesztőpehely

1. A medvehagymát alaposan megmossuk, majd felaprítjuk.
2. Biomargarint olvasztunk, majd megfonnyasztjuk rajta a medvehagymát.
3. 3-4 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral. Addig kavargatjuk, míg az alkohol elpárolog (pár perc)
4. Majd felöntjük az első adag alaplével, de csak annyit öntsünk rá, amennyi éppen ellepi. A következő adag alaplevet csak akkor öntsük rá, ha a rizs azt teljesen felszívta. Ezt addig folytatjuk, míg a rizs szaftosra-nyákosra fő. Ekkor van kész.
Tálalás előtt hozzáadunk még egy kevés biomargarint, hogy selymesebb legyen, megszórjuk élesztőpehellyel, és friss borsot őrölünk a tetejére.
Jó étvágyat!