Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spárgás "Alfredo" Penne

Már megint a spárga, mert imádom a zöldspárgát, és mert szezonja van, mert tisztít, szépít, és méregtelenít. Meg persze nagyon nagyon finom!

Az Alfredo szószos tészta, egy nemzetközileg közkedvelt étel, amit készíthetünk spagettivel, pennével, vagy linguine-vel is. Az eredeti szósz egy nagyon egyszerű és szerintem egészségtelenül zsíros, bár kétségtelenül nagyon finom alapanyagokból álló, pofonegyszerű alkotás. Kell hozzá nagy vonalakban, vaj, zsíros tejszín, és parmezán. 
Na, én most ezt mind kihagytam! :)

Az én verzióm íze spárgás, fűszeres, krémes, lágy, selymes, és hamisítatlanul alfrédós lett :))

-1 csomag zöldspárga, mosva, fás vége levágva, 2-3 cm-es darabokra vágva.
- 3-4 dl kedvenc növényi tejszín
- 4 gerezd fokhagyma préselve
- 1 csokor újhagyma felkarikázva
- só, bors, pici szerecsendió
- 1 ek inaktív élesztőpehely
- 120g gluténmentes penne/ fő

Mialatt a tészta fő, a hagymát kevés kókuszolajon megpárolom, hozzáadom a darabolt zöldspárgát, sózom, borsozom, pár percig pirítom, majd hozzáadom a növényi tejszínt, a fokhagymát, és az élesztőpelyhet is. Öt percig forralom, és ráöntöm a kifőtt, gőzölgő tésztára. Még megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemmel, és reszelt növényi sajttal is. 
Nem zsíros, könnyű, mégis krémes, friss, és nem utolsó sorban szezonális.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Fokhagymás-tejszínes penne zöldspárgával

Ez a kedvenc tavaszi tésztás receptem, amit persze nem csak pennéből, hanem bármelyik kedvenc durumtésztádból is elkészítheted, legyen az spagetti, farfalle, vagy fusiili. A recept alapja a fokhagymás növényi tejszínes szósz, és a tavasszal elmaradhatatlan salaktalanító, vízhajtó szuperétel, a zöldspárga. A fehérrel ellentétben, ebben van klorofill, és kényelmi szempontból sem utolsó előnyeinek köszönhetően, szinte csak ezt veszem. Nem kell megpucolni, és pár perc alatt készen van. A rügyei legyenek puhák, és ha megnyomkodjátok, lédúsak. Nem kell főzni, csak éppen hogy olíván megfuttatni, hogy roppanós maradjon.
Ezzel a recepttel nem csak családotokat, de vendégeiteket is elkápráztathatjátok, olyannyira, hogy azonnal egy toszkán paradicsomi, hangulatos kis étteremben érezhetik magukat.
Elkészítése maximum húsz perc, úgyhogy ideális ebéd, vagy vacsora.

Hozzávalók:
- 400g durum penne tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, vegamix
- 2 dl növényi tejszín
- 200 g bio koktélparadicsom
- 1 csomag zöldspárga
- olívaolaj

1. A tésztát sós forrásban lévő vízbe teszem, és addig főzőm, míg al'dente lesz.
2. Azalatt elkészítem a spárgás tejszínes szószt:
A karikákra vágott fokhagymát forró olíván egy percig megfuttatom, majd hozzáadom a feldarabolt, megmosott zöldspárgát, fűszerezem, és lefedem 5 percig.
3. A koktélparadicsomokat félbe vágom, és hozzáadom a spárgához, pár percig összepirítom. Leöntöm a tejszínnel, és 2 perc alatt összeforralom. Ha készen van, összekeverem a frissen főtt leszűrt tésztával, tetejét megszórom friss bazsalikomlevéllel, vagy élesztőpehellyel.
Jó étvágyat!

0 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek