Már megint a spárga, mert imádom a zöldspárgát, és mert szezonja van, mert tisztít, szépít, és méregtelenít. Meg persze nagyon nagyon finom!

Az Alfredo szószos tészta, egy nemzetközileg közkedvelt étel, amit készíthetünk spagettivel, pennével, vagy linguine-vel is. Az eredeti szósz egy nagyon egyszerű és szerintem egészségtelenül zsíros, bár kétségtelenül nagyon finom alapanyagokból álló, pofonegyszerű alkotás. Kell hozzá nagy vonalakban, vaj, zsíros tejszín, és parmezán. 
Na, én most ezt mind kihagytam! :)

Az én verzióm íze spárgás, fűszeres, krémes, lágy, selymes, és hamisítatlanul alfrédós lett :))

-1 csomag zöldspárga, mosva, fás vége levágva, 2-3 cm-es darabokra vágva.
- 3-4 dl kedvenc növényi tejszín
- 4 gerezd fokhagyma préselve
- 1 csokor újhagyma felkarikázva
- só, bors, pici szerecsendió
- 1 ek inaktív élesztőpehely
- 120g gluténmentes penne/ fő

Mialatt a tészta fő, a hagymát kevés kókuszolajon megpárolom, hozzáadom a darabolt zöldspárgát, sózom, borsozom, pár percig pirítom, majd hozzáadom a növényi tejszínt, a fokhagymát, és az élesztőpelyhet is. Öt percig forralom, és ráöntöm a kifőtt, gőzölgő tésztára. Még megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemmel, és reszelt növényi sajttal is. 
Nem zsíros, könnyű, mégis krémes, friss, és nem utolsó sorban szezonális.
Jó étvágyat!