Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Grillezett őszibarack saláta

Az őszibarack abszolút nyári kedvenc, és bele sem merek gondolni, hogy mi lesz, ha már nem lehet kapni a piacokon.
Ihatjuk turmixban mondjuk petrezselyemmel, Ehetjük kilószámra magában, de akár grillezhetjük is, egy tökéletes nyári saláta érdekében, ahogy ezt most én tettem.
Az őszibarack savanykás édes íze, tökéletesen passzol a rukkola kesernyésségéhez, meghintve friss joghurtos citromos öntettel, pörkölt pisztáciával maga a mennyország a hozzám hasonló ínyenceknek. Elkészítése csak perceket vesz igénybe, mégis életre szóló gasztronómiai élményt szerez.


Hozzávalók:
3 db nagyobb, érett, de nem puha őszibarack
olívaolaj
200 g rukkola saláta
1 marék pisztácia
hónapos retek (opcionális)

Az őszibarackot kimagozzuk, szeletekre vágjuk, és forró olívaolajjal bekent kontakt grillre rakjuk 2-3 percig, míg a benne lévő gyümölcscukor megkaramellizálódik, ezáltal csíkokat hagy az oldalán
(lehet sütőben is, vagy serpenyőben, kevés olíván pár percig pirítani, esetleg juharsziruppal flambírozni)
Egy tálba rakjuk a mosott, centrifugázott salátát, és szeletelt retket, majd ráhelyezzük az őszibarack szeleteket, megszórjuk aprított pisztáciával és meglocsoljuk az öntettel.

joghurtos citromos öntet:
1 pohár növényi joghurt vagy tejföl
1 gerezd fokhagyma
fél bio citrom leve és reszelt héja
só, bors
2 ek olíva olaj
fél csokor petrezselyem (opcionális)

A hozzávalókat összeturmixoljuk, és ízlés szerinti mennyiségben a salátára öntjük.

Káprázatos és könnyű, egészséges, karcsúsító vacsora!
Jó étvágyat!

0 Tovább

Egzotikus kuszkusz

Minden bizonnyal ez az étel a saláták és köretek királynője, mert mindenhez passzol és annyira finom, hogy akár függőséget is okozhat, szóval vigyázzatok:)
Nagyszerűen variálható étel, bármilyen kedvenc maggal, vagy aszalt gyümölccsel kiegészíthető, helyettesíthető.
Ebben a kerti grillezős nyári időszakban, pedig lehűtve pl grillezett tofu mellé, egy kis friss salátával mennyei
Elkészítése 15 perc, ami szintén nem hagyható figyelmen kívül. A kuszkusz tartalmaz glutént, ezért a gluténérzékenyek készítsék el kölessel, quinoa-val.

Hozzávalók:
-1 bögre kuszkusz
-1 csokor petrezselyem vagy/és friss koriander levél
-fél bögre mandula
-fél bögre pisztácia
-fél bögre aszalt cseresznye, vagy mazsola, vagy meggy stb
öntet:
-1 bio citrom leve
-3 ek balzsamecet
- 1 ek szójaszósz
-3 ek bio málnaszörp én pl a múltkor bodzaszörppel készítettem)
-1 tk garam masala, vagy római kömény
1 tk fahéj
-2 tk olívaolaj

1. Másfél bögre sós tiszta vizet felforralunk, majd levesszük a tűzhelyről.
2. Beletesszük a bögre kuszkuszt, elkeverjük, és lefedjük. 10 percig hagyjuk párolódni a kuszkuszt a vízgőzben. Nem tesszük vissza a tűzre.
3. Közben elkészítjük az öntetet. Összekeverjük a hozzávalókat, félretesszük. Beledaraboljuk a magvakat és a cseresznyét, belekeverjük a kész kuszkuszba.
4. Leöntjük az öntettel, jó alaposan összeforgatjuk. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet, koriandert.
Pár órára hűtőbe helyezzük.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Édesburgonya saláta pisztáciával

Tökéletes karácsonyi, vagy szilveszteri finomság nemcsak vegánoknak. Ha unod már a burgonya salátát, és a megszokotthoz hasonló, mégis teljesen eltérő ízélményre vágysz, készítsd el ezt a fajta salátát az ünnepek alatt. Mióta megalkottam, napok óta ezt eszem, úgyhogy vigyázat vele! A jó hír mégis az, hogy fele annyi kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos burgonyasaláta, az élettani hatásairól nem is beszélve.

Hozzávalók:
- 4 db friss édesburgonya meghámozva felkockázva
- 1 szál újhagyma, vagy póréhagyma, apróra vágva
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 1.5 dl szójajoghurt
- 1 tk dijon mustár
- 1 ek rizsszirup
- 1/2 citrom leve
- só, bors, vegamix
- olívaolaj
- 10 dkg pisztácia

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és eloszlatjuk rajta a kockákra vágott édesburgonyát. Meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk vegamix-szel. 25 percig készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
2. Azalatt egy tálba rakjuk az öntet hozzávalóit, jól összekeverjük, majd beleszórjuk a hagymát és a petrezselymet.
Ha az édesburgonya kihűlt, hozzáadjuk az öntethez és alaposan összeforgatjuk.
3. Tálalás után tetejét megszórjuk pisztáciával, de adhatunk hozzá aszalt áfonyát is, nagyon jól harmonizál.
Jó étvágyat!

2 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek