Minden bizonnyal ez az étel a saláták és köretek királynője, mert mindenhez passzol és annyira finom, hogy akár függőséget is okozhat, szóval vigyázzatok:)
Nagyszerűen variálható étel, bármilyen kedvenc maggal, vagy aszalt gyümölccsel kiegészíthető, helyettesíthető.
Ebben a kerti grillezős nyári időszakban, pedig lehűtve pl grillezett tofu mellé, egy kis friss salátával mennyei
Elkészítése 15 perc, ami szintén nem hagyható figyelmen kívül. A kuszkusz tartalmaz glutént, ezért a gluténérzékenyek készítsék el kölessel, quinoa-val.

Hozzávalók:
-1 bögre kuszkusz
-1 csokor petrezselyem vagy/és friss koriander levél
-fél bögre mandula
-fél bögre pisztácia
-fél bögre aszalt cseresznye, vagy mazsola, vagy meggy stb
öntet:
-1 bio citrom leve
-3 ek balzsamecet
- 1 ek szójaszósz
-3 ek bio málnaszörp én pl a múltkor bodzaszörppel készítettem)
-1 tk garam masala, vagy római kömény
1 tk fahéj
-2 tk olívaolaj

1. Másfél bögre sós tiszta vizet felforralunk, majd levesszük a tűzhelyről.
2. Beletesszük a bögre kuszkuszt, elkeverjük, és lefedjük. 10 percig hagyjuk párolódni a kuszkuszt a vízgőzben. Nem tesszük vissza a tűzre.
3. Közben elkészítjük az öntetet. Összekeverjük a hozzávalókat, félretesszük. Beledaraboljuk a magvakat és a cseresznyét, belekeverjük a kész kuszkuszba.
4. Leöntjük az öntettel, jó alaposan összeforgatjuk. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet, koriandert.
Pár órára hűtőbe helyezzük.
Jó étvágyat!