Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hideg joghurtos céklaleves (Chlodnik)

Bármilyen elképzelhetetlen is első hallásra, a céklaleves fenséges nyári étel. Amellett egészséges, tápláló és játszva elkészíthető.
Gazdagítható friss uborkával, kaporral, metélőhagymával és retekkel is.

Hozzávalók:
- 2-3 db nagyobb új cékla
- 2 db közepes nyers uborka vagy 1 bögre savanyú uborka
- 2-3 db retek
- fél liter növényi joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csokor friss kapor
- fél bio citrom leve
- 1 ek nádcukor
- só, bors

1. A céklát meghámozzuk és belereszeljük egy leveses fazékba. Annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. Megsózzuk és megfőzzük, de vigyázzunk, ne főzzük szét. A cékla maradjon harapható.
2. Amíg a cékla fő, lereszeljük az uborkákat és a retket.
3. Keverjük el a joghurttal alaposan az apróra vágott kaprot, a finomra vágott metélőhagymát és a préselt fokhagymát.
4. Ha a cékla megfőtt, locsoljuk meg a citromlével, adjuk hozzá a cukrot és ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Majd keverjük bele a reszelt uborkát és retket. Vegyünk ki a joghurtos tálba egy –két merőkanál levest, alaposan keverjük el, míg a hőmérséklet ki nem egyenlítődik, majd rakjuk vissza a levesbe a joghurtos tál tartalmát. Hűtsük le jó alaposan.
Tipp: Ha nem ecetes, hanem sima uborkát használunk, kinyomkodhatjuk, mert elég sok levet ereszt, de hagyhatjuk is rajta a levét. Krémlevesként is fogyaszthatjuk, úgy mielőtt a retket és az uborkát beletennénk, pürésítsük le, és csak azután kerüljenek bele a zöldségek, meg a metélőhagymás- joghurtos keverék. Kaprot és snidlinget is szórhatunk a tetejére.
 
 

0 Tovább

Hideg joghurtos uborkaleves


Biztosan az egyik legjobb dolog a nyárban, hogy hideg uborkalevest ehetünk, és aki még nem próbálta, kóstolás után egyet fog velem érteni. A legjobb, ha kisebb, ropogós fürtös uborkákból készítjük, és legalább 3-4 órán át hűtjük, mielőtt elfogyasztanánk.
A recept nagyon egyszerű, és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:
70 dkg friss fürtös uborka
1/2 liter növényi joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor(kihagyható)
1 citrom, vagy lime leve
ízlés szerint só és bors

1. Az uborkát meghámozzuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk.
2. Egy tálban elkeverjük a többi hozzávalót
3. A reszelt uborkát kinyomkodjuk, (de az uborkalevet nem öntjük ki)és a joghurthoz adjuk.
4. Egy botmixerrel pürésítjük a levest, miközben visszaöntjük az uborkalevet is, de ügyeljünk, hogy ne legyen túl híg.
Ha kész ízesítjük, hűtőbe tesszük, tálaláskor megszórjuk kaporral, snidlinggel, vagy aprított újhagymával.
Jó étvágyat!

0 Tovább

Detox víz a lapos hasért

Sokszor, amikor túl sokat, vagy helytelenül étkezünk érezzük, hogy hasunk is puffadt, vizesedik. Hosszú távon diszkomfort érzést idéz elő. Bár én nap, mint nap tudatosan táplálkozom, de ha túl sok glutén tartalmú ételt eszek, nálam is elöfordul, hogy másnap nem olyan lapos a hasam. Íme egy tipp amely 3 napi fogyasztásával és az étrendünk odafigyelésével, újra lemegy a puffadás, és a felhalmozódott víz is a hasunkról. Nekem bevált, ajánlom Nektek is! Mindenemellett, tonizál, hidratál, tisztít, és energetizál.

Hozzávalók:
-1 citrom, vagy lime leve
-fél uborka felkarikázva
-1 marék mentalevél
-1 kancsó tisztított víz
Készítsd el előző este, tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap poharakba töltve, elosztva étkezések előtt, vagy után 20-30 perccel ajánlom.

2 Tovább

gréta konyhája

blogavatar

"Szeretném az emberekkel megismertetni a vegán konyha csodáit, EGÉSZ-séget, tudatosságot vinni mindennapi életükbe, szeretettel, ízekkel és szenvedéllyel..." Gréta Konyhája egészségmegőrző blog friss, egészséges, gyors és változatos ételekkel, életmód tippekkel, hús-, tej-, és tojásmentesen.

Utolsó kommentek