Az egyik kedvenc és megunhatatlan reggelim, hűvösebb napokon. Általában paprikával és póréval készítem, de tökéletes bele a gomba, szárított paradicsom, vagy akár a friss spenót is.

Hozzávalók:
-mindenféle kedvedre való zöldség (cukkini, répa, hagyma, paprika, stb)
- 1 bögre csicseriborsó liszt
- 3 ek olívaolaj
- 1.5 bögre víz
- só, bors, fokhagymasó, füstsó, római kömény, kurkuma, csipet fekete só
- kókuszolaj
- 1mk szódabikarbóna

A zöldségeket felvágjuk, majd egy serpenyőben kókuszolajon megpirítjuk, közben a többi hozzávalót egy tálban alaposan elkeverjük, majd ha a zöldségek készen vannak ráöntjük a csicseris masszát és lefedjük. pár perc múlva megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!

A csicseriborsó a tojással ellentétben koleszterinmentes és valóságos fehérjebomba létfontottsságú esszenciális aminosavakkal. 
Rendszeres fogyasztása hozzájárul továbbá a vér koleszterinszintjének a csökkentéséhez, és ezzel mérsékli a szív-, érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.
Pektintartalma miatt lassítja az étkezés utáni gyors vércukorszint-emelkedést, majd az utána kialakuló túlzott vércukorszint- ingadozást, ezért cukorbetegek számára is javasolt élelmiszer.
Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.
Alacsony zsír- és magas rosttartalmának köszönhetően a fogyókúrázóknak sem kell lemondaniuk erről a növényről.
Kedvező szénhidrát-összetétele (keményítő és élelmirost) indokolja, hogy a korszerű, egészségmegőrző táplálkozásban is szerepet kapjon.
Közepes mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatású karotint és E-vitamint, melyek a rosszindulatú daganatok, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, továbbá az öregedés késleltetésében játszanak szerepet.
Folsavtartalma hozzájárul a normális vérképzéshez, valamint a terhesség alatt a velőcsőzáródási rendellenességek mérsékléséhez.