Ki ne szeretne lapos-tónusos hasat. Jobban érezzük magunkat, és szebben is mutat, akár van rajtunk ruha, akár nincs.
Sokan küzdenek puffadással és nem is sejtik, milyen apró, de jelentős dolog állhat a háttérben. Bár nincs kockás hasam, és nem is célom kifejezetten, de mindenképpen jobban érzem magam, ha a hasam lapos, és itt-ott izmos 
Mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia mitől laposabb a hasa, de gondoltam nem bánjátok, ha megosztom veletek azokat a tippeket, amelyek megfigyeléseimen és kísérletezéseimen alapulnak.

Különbözőek vagyunk, mégis azt gondolom, hogy hasonlóak is, és pár apró trükkel, egészen jól érezhetjük magunkat a bőrünkben, bármilyen testalkattal is áldott meg minket a Teremtő.


1. Közvetlen felkelés után, igyál meg egy nagy pohár langyos, citromos vizet.
2. Délelőtt folyamán csakis nyers gyümölcsöket fogyassz. A legjobb, ha egyszerre csak egyfélét eszel.
3. Ha a zöldturmix mellett döntesz, tegyél bele fahéjat, az mérsékeli a különböző gyümölcsök erjedését. így nem fogsz tőlük puffadni. 
4. Gyümölcsöt csakis éhgyomorra egyél, evés előtt 1-2 órával.
5. Próbáld ki a gluténmentességet egy hétre, nálam ez csodát tett.
Gluténmentes gabonák: köles, hajdina, barna rizs, quinoa, kukorica
6. Mielőtt életmódváltásba kezdesz, csinálj végig egy egészséges tisztítókúrát, ez lehet 3-7 napos léböjt, útifűmaghéj béltisztítás, vagy colon terápia. Ezeket együttesen is alkalmazhatod. Ehhez kérd természetgyógyász segítségét.
7. Végezz minden nap 10 perc hasizom gyakorlatot, olyat, ami a hasizom összes részét változatosan megdolgoztatja. Az én kedvencem: http://www.youtube.com/watch?v=RpfNMbM7jIc
Utána hason fekvésben jól nyújtsd meg az izmokat. KB 2 hét után csodásan látszik az eredmény 
8. Figyelj a helyes ételtársításra. Lehetőleg ne fogyassz fehérjét szénhidrátokkal és a desszertek kivételével mindenhez egyél egy nagy adag zöld salátát! MINDEN NAP! A zöldek tisztítanak, mosnak belülről, és zsírt pucolnak rólad.
9. Igyál minden nap minimum 2l tisztított vizet.
10. Ha valamilyen eseményre készülsz, ahol szeretnél lapos hasat, tartsd be az előzőeket, és víz mellé igyál csalán, aranyvessző, vagy mezei zsurlóteát, legalább előtte 3 nappal. 
11. Mérsékeld a só fogyasztást, a himalaya só nagyon szuper, kerüld a nátrium glutamát ízfokozókat (E621)
+1. Tudnunk kell azt is, hogy a különböző menstruációs ciklusokban, különbözően ható hormonális változások zajlanak le bennünk, (a holdfázisokról ne is beszéljünk) és sokszor érezhetjük, hogy testünk irányítása nem a mi kezünkben van. Ilyenkor fogyasszunk több tiszta folyadékot, együnk sok-sok zöldet, menjünk mozogni, és ahelyett, hogy bosszankodnánk, ünnepeljük ezen női misztériumot!