Egészséges ebéd, vagy vacsora a fehérjekomplettálás jegyében, az ősi recept alapján összeállított Ezékiel lepénykenyér formulával. Tökéletes arányban tartalmazza a szükséges esszenciális aminosavakat.
Könnyen elkészíthető és nagyon finom.

"Ezekiel próféta júdeai pap volt, akit Nabukadneccar, a babiloni király i.e. 597-ben Babilonba hurcoltatott el többek között sok templomi pappal együtt. Ezékiel 20 éven keresztül hirdette próféciáit (az isteni üzeneteket) a fogságban élők között, ezek gyűjteménye az Ezekiel könyve. Ebben szerepel egy recept is:

"Végy gabonát, árpát, babot, lencsét, kölest és tönkölyt, tedd egy edénybe, és csinálj belőlük kenyeret. Annyi napig, ameddig oldaladon fekszel - háromszázkilencven napig - ebből egyél."
(Ezekiel könyve 4. fejezet 9. vers)
Ez a formula tökéletes arányban tartalmazza a növényi fehérjéket. Teljes kiőrlésű búzából, árpából, kölesből, és hüvelyeslisztekből áll.

Szerencsére ma már kapható bioboltokban ezékiel lepénykenyér formula, amiből 3 lepényhez kiöntöttem 1 bögrével, másfél bögre vizet adtam hozzá, és fél bögre olívaolajat, meg himalaya sót. Sűrű palacsintaállagúra kevertem, majd forró kontaktgrillbe kanalaztam és köralakban ellapogattam. Kb 15 perc, és kész.
A felébe curry-s chilis babot tettem, lilahagyma szeleteket, paprikát, és friss salátát, megszórtam élesztőpehellyel, és készen megkentem növényi tejföllel. Szó szerint mennyei eledel.
Jó étvágyat!