Hozzávalók:
25dkg gluténmentes sütemény lisztkeverék
5dkg biomargarin olvasztva
2 ek kókuszolaj
5dkg nádporcukor (kávédarálóban magam őröltem)
1 és fél tk sütőpor(foszfátmentes)
1/2 tk tiszta só 
120ml szójatej
1 tk vanília aroma
1 ek chai masala fűszerkeverék, 1 ek nádporcukorral elkeverve
kókuszolaj a sütéshez
 

A lisztet, cukrot, sütőport jól elkeverjük, a tejet, margarint, a 2 ek kókuszolajat, és vanília aromát elkeverjük, majd apránként kevergetve hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és kezünkkel összegyúrjuk. Kisebb golyókat, vagy lyukas közepű minifánkokat formázunk belőle, és bő, forró kókuszolajban aranybarnára sütjük, majd még forrón a chai masalás-porcukros keverékbe forgatjuk. Rózsalekvárral, erdei gyümölcs öntettel, vagy juharsziruppal is isteni! (Ha van minifánk formánk, akkor sütőben is ki lehet sütni, így kevésbé lesz olajos.)
Jó étvágyat!